SON DAKİKA
SON DEPREMLER

33. Yıldönümü Mevlidi

A- A+ PAYLAŞ

Malatya Belediye Başkanı iken bombalı suikast sonucu, gelini ve 2 torunuyla birlikte öldürülen "Hamido" lakaplı Hamid Fendoğlu öldürülüşünün 33. yıldönümünde ailesi tarafından Mevlid-i Şerif okutuldu.

Malatya'da 17 Nisan 1978 tarihinde meydana gelen olayda, eski milletvekili ve dönemin bağımsız belediye başkanı Hamid Fendoğlu, kendi adına gönderilen paketi evinde açarken bombanın patlaması üzerine; gelini ve 2 torunu ile birlikte hayatını kaybetmişti. Hamid Fendoğlu için ailesi kabrinin bulunduğu Bulgurlu köyünde ve Yeni Cami'de Mevlid-i Şerif okuttu. Yeni Camii'de ikindi namazına müteakip okutulan Mevlid-i Şerife, çok sayıda vatandaş katıldı.
Müftü Hacı Yusuf Gül'ün de katıldığı Mevlid-i Şerifte, Fendoğlu ailesi tarafından katılanlara gül suyu ve Mevlid şekeri dağıtıldı.

Bu arada, 27 Mayıs 1960 darbesinden sonra DP yöneticileri ile birlikte Yassıada'da idamla yargılanan Hamid Fendoğlu, 1965 milletvekili genel seçimlerinde AP'nin listesinden Malatya Milletvekili seçilerek, 1969'a kadar milletvekili olarak TBMM'de görev yaptı. Süleyman Demirel'e çok yakın bir isim olarak biliniyordu. Fendoğlu, 11 Aralık 1977'de yapılan belediye başkanlığı seçimlerinde bağımsız aday olarak Malatya Belediye Başkanı seçildi. Fendoğlu, 17 Nisan 1978 tarihinde bombalı suikast sonucunda gelini
ve 2 torunu ile birlikte hayatını kaybetti.

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız