SON DAKİKA
SON DEPREMLER

'Suç Örgütü' Operasyonunda 11 Tutuklama

0
Güncellendi - 2020-01-12 23:32:19
'Suç Örgütü' Operasyonunda 11 Tutuklama
A- A+ PAYLAŞ

Emniyet Müdürlüğü Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele (KOM) Şubesi tarafından, Cumhuriyet Başsavcılığı'nın koordinesinde suç örgütüne yönelik olarak gerçekleştirilen operasyonda gözaltına alınan 18 şüpheliden 11'i tutuklanırken, 4'ü itirafçı olan 7 şüpheli adli kontrol koşuluyla serbest bırakıldı. Bu örgütle bağlantılı oldukları belirtilen 6 şahsın da çeşitli suçlar nedeniyle cezaevinde oldukları belirlenmişti.

Konuya ilişkin olarak Emniyet Müdürlüğü'nden şu bilgi verildi:

"Malatya C. Başsavcılığı koordinesinde, Malatya İl Emniyet Müdürlüğü KOM Şube Müdürlüğünce yapılan planlı çalışma neticesi, Çıkar Amaçlı Suç Örgütü Kurmak - Nitelikli Yağma - 6136 Sayılı Kanuna Muhalefet - Kasten Yaralama – Tehdit - Genel Güvenliğin Kasten Tehlikeye Sokulması - Mala Zarar Verme suçlarını işledikleri tespit edilen şüphelilere yönelik, 06/01/2020 tarihinde Malatya İl merkezinde 24, Osmaniye’de 1 olmak üzere toplam 25 adreste, yapılan eş zamanlı operasyonla (18) Şüpheli yakalanarak gözaltına alınmıştı.

Emniyette ki işlemlerinin ardından adliyeye sevk edilen şüphelilerden 4'ü etkin pişmanlık hükümlerinden faydalanan (7) şüpheli adli kontrol ile serbest bırakılmış, (11) şüpheli ise mahkemece tutuklanmıştır.

Aynı soruşturma kapsamında (6) şüpheli örgüt üyesi ise operasyon öncesinden halen cezaevinde bulunmaktadır."

Operasyon sırasında, şüphelilerde ele geçirilen silah ve malzemeler şunlardı:

– 7 adet ruhsatsız tabanca

– 5 adet ruhsatsız av tüfeği

– 196 adet tabanca mermisi

– 18 adet av tüfeği fişeği

– 1 adet çelik yelek

– 1 adet kesici alet

– Bir miktar uyuşturucu madde.

Bülten- malatyahaber.com- Yeni Malatya Gazetesi

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız

12 yorum yapılmış

  • Yakup Sezer (4 yıl önce)
    Emniyet müdürüme yaptığı çalışmalardan dolayı teşekkür ediyorum.İnşallah Malatya'mız daha güvenli hale gelecektir.Benimde bir sorunum var İnşallah emniyet müdürüm okur iş hızlanır.Güveni kötüye kullanma taktiğiyle telefonumuz çalındı 20 gün oldu........
    0
    0
    Yanıtla
  • Ali (4 yıl önce)
    Teşekkür ediyorum Emniyet müdürünün başarılı çalışmalarına ama onca emek bunların salı verilmesiyle boşa gidiyor bırakmayın bu adamları kanunlar değişsin artık
    0
    0
    Yanıtla
  • Hasan (4 yıl önce)
    Sayın emniyet müdürümüz iyi ki varsınız.malatyamizi yaşanılabilir bir şehir yaptınız ama benim gibi Malatya yi bu suç çeteleri yüzünden terk eden çok insan öldü emniyete gidip ifade verdiğimizde biz ifadeyi vermeden hakinda ifade verdigimiz insanlara ulaşan bir sistemdi takı siz Malatya ya gelene kadar.bence biraz hayvan pazarı civaridana dikkatlice bakın koca bir şehrin gördüğü devletin gözünden asla kaçmaz ama hayvan pazarı ve civarı lutefn orayida birileri görsün
    0
    0
    Yanıtla
  • Rönesans (4 yıl önce)
    Bu millet devletine bir zerre hizmet edeni asla unutmayacaktır...müdürümü ve ekibini tebrik ediyorum bir kaç çete kaldı onları da toplayın ortalık tertemiz olacak...
    0
    0
    Yanıtla
  • Hasan (4 yıl önce)
    Başta emniyet müdürümüz ve bütün emniyet teşkilatı iyi çalışıyor da Malatya'da gördüğümüz bu manzara gerçekten içler acısı.Memleketimiz şehir eşkiyalarının eline geçmiş , her türlü suç işlenir olmuş . Çok yazık.
    0
    0
    Yanıtla
  • Ali (4 yıl önce)
    Emeği geçen emniyet çalışanlarının ellerine sağlık.
    0
    0
    Yanıtla
  • ali (4 yıl önce)
    Emniyetteki personeller ve emniyet müdürüne çok teşekkür ederiz. Bazen aksam eve giderken aniden karşımıza çıkan denetim araç ve üst araması o kadar memnun ediyor ki bizleri. Yıllardır hiç şehir merkezinde bizleri durduran olmazdı, bizleri durdurmuyorsa kimseyi durdurmuyorlarmış onu anladık. Teşekkür ederiz .
    0
    0
    Yanıtla
  • vatandas (4 yıl önce)
    Yeni emniyet müdürümüzün maşallahı var aslanlar gibi çalışıyor. devamını dileriz
    0
    0
    Yanıtla
  • Ali.taşkıran (4 yıl önce)
    Sayın Emniyet müdürümü ve personelini tebrik ediyor devamında başarılar diliyorum
    0
    0
    Yanıtla
  • Ali Vefa (4 yıl önce)
    Suç çetelerine dönük operasyonlardan dolayı Emniyet Müdürü ve personelini tebrik ederim. Bana göre Malatya'da suç örgütleri kadar önemli bir başka konu da günlük kiraya verilen apartlardır. Malum apart, kısa süreliğine kiraya verilen eşyalı daire demektir. Malatya'da apart adı verilen evler, bırakın günlük, bir saatliğine hatta yarım saatliğine bile kiralanabiliyor. Maalesef özellikle lise ve üniversite öğrencilerinin müşterisi olduğu ve düşündüğümüzden hayli fazla sayıdaki bu apartların acilen denetim altına alınmasının bu şehrin en acil problemlerinden birisi olduğunu düşünüyorum. Henüz aklını başına almamış çocukların iffetine merhamet edecek duyarlı yetkililerinin bu problemi çözeceğini umuyorum. (Elbette amacına uygun helâl para kazanan apartlar vardır ve onlar bu yazının konusu değildir.)
    0
    0
    Yanıtla
  • Malatyalı (4 yıl önce)
    Suç bataklığını kurutan emniyet mensuplarına sonsuz teşekkürler
    0
    0
    Yanıtla
  • malatyalı (4 yıl önce)
    emniyet müdürümüzden allah razı olsun tüm türkiyenin örnek alması lazım diğerleri gibi değil maaşını sonuna kadar helal ediyor
    0
    0
    Yanıtla