SON DAKİKA
SON DEPREMLER

332 Projeden 50'si Sergiye Çağrıldı

0
Güncellendi - 2017-04-18 04:20:23
332 Projeden 50'si Sergiye Çağrıldı
A- A+ PAYLAŞ

Türkiye Bilimsel ve Teknolojik Araştırma Kurumu ile İnönü Üniversitesi Bilim İnsanları Destek Programları Başkanlığı tarafından Biyoloji, Kimya, Fizik ve Matematik alanlarında düzenlenen ‘11. Ortaokul Öğrencileri Araştırma Projeleri Malatya Bölge Yarışması 2017’ yarışmasının açılışı yapıldı.

İnönü Üniversitesi Turgut Özal Kongre ve kültür Merkezinde düzenlenen yarışmanın açılış törenine Vali Mustafa Toprak’ın yanı sıra İnönü Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Ahmet Kızılay, Malatya İl Jandarma Komutanı Jandarma Albay Şerafettin Yılmaz, Malatya Emniyet Müdürü Dr. Ömer Urhal, Malatya İl Milli Eğitim Müdürü Ali Tatlı, Rektör Yardımcıları Prof. Dr. Aldulkadir Baharçiçek, Prof. Dr. Nusret Akpolat, Prof. Dr. İbrahim Türkmen, İnönü Üniversitesi Genel Sekreteri Prof. Dr. Hakan Erkuş, Rektör Danışmanı Doç. Dr. İlhan Erdem, akademik ve idari personel ile öğrenciler ve öğrencilerin öğretmenleri katıldı.

Yarışmaya Malatya, Elazığ, Bingöl, Adıyaman, Tunceli, Diyarbakır, Mardin ve Şanlıurfa illerinden katılan okulların stantlarını Rektör Prof. Dr. Kızılay ile birlikte gezen Vali Toprak öğrenci ve öğretmenlerden projeleri hakkında bilgi aldı.

Stantları ziyaret sırasında Rektör Prof. Dr. Kızılay, biyoloji alanında 64, fizik alanında 100, kimya alanında 54 ve matematik alanında 114 proje başvurusunda bulunduğu ve Toplam 332 projenin başvurusunun farklı üniversitelerden seçilen jüri üyeleri tarafından yapılan değerlendirilmesi sonucu 50 projenin burada bölge sergisine davet edildiğini belirtti.

Prof.Dr. Kızılay, buradaki yarışma kapsamında yapılacak ikinci bir değerlendirmenin ardından bölge yarışmasında dereceye giren finalistlerin Ankara'da yapılacak olan Türkiye finaline katılmaya hak kazanacaklarını yarışmanın kapanış töreninin de 20 Nisan Perşembe günü düzenleneceğini ifade etti.

Vali Toprak, davet için Rektör Prof. Dr. Kızılay teşekkür ederken yarışmacı öğrencilere de başarılar diledi

Bülten- malatyahaber.com

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız