SON DAKİKA
SON DEPREMLER

34 Şehit Anıldı

0
Güncellendi - 2015-12-27 13:43:30
34 Şehit Anıldı
A- A+ PAYLAŞ
Akçadağ ilçesine bağlı Güzyurdu köyünde 16 Mayıs 2001 tarihinde CASA tipi askeri uçağın düşmesi sonucu Özel Kuvvetler Komutanlığı'nda görevli 1 binbaşı, 3 yüzbaşı, 3 üsteğmen, 16 astsubay, 1 uzman çavuş, 10 er olmak üzere toplam 34 asker şehit olmuştu. Uçakta Özel Kuvvetler Komutanlığı'na bağlı ‘bordo bereliler’, Doğal Afetler Kurtarma ekibi (Askeri AKUT) askerleri bulunuyordu.
 
Olayın yıl dönümünde, Güzyurdu köyünde uçağın düştüğü noktada şehit askerler için yaptırılan anıtta tören düzenlendi.
 
Törene 2. Ordu İdari Kurmay Yarbaşkanı Kurmay Albay Mehmet Varinli, Akçadağ Kaymakamı Erhan Günay, İnönü Üniversitesi Rektör Yardımcısı Prof. Dr. İlhan İçen, Akçadağ Belediye Başkanı İbrahim Koşar, Türkiye Harp Malulü, Şehit, Dul ve Yetimleri Derneği Malatya Şube Başkanı Duran Şahin, Emniyet Teşkilatı Vazife Malulleri, Şehit Aileleri Yardımlaşma Vakfı Başkanı Sıddık Selçuk, Kara Kuvvetleri Komutanlığı Malatya Kara Hava Alay Komutanlığı mensupları, Kerkük Türkmen İşadamları Derneği Başkan Yardımcısı Halit Mayas ile birlikte şehit yakınları katıldı.
 
Evlatları adına büyütülen çamları tek tek ziyaret ederek dualar okuyan şehit yakınları, evlatlarının isimlerini taşıyan çam ağaçlarına bayrak asıp, karanfil ve gül bıraktılar. Şehit yakınları, 11 yıl önce şehit olan evlatlarının acısını unutamadıklarını ifade ederek, yılda bir kez de olsa uçağın düştüğü noktaya yaptırılan şehitliğe gelerek, burada evlatlarını anmaya çalıştıklarını söylediler. Şehit yakınları zaman zaman gözyaşlarını tutamadılar.
 
Kerkük Türkmen İşadamları Derneği Başkan Yardımcısı Halit Mayas, fuar için geldikleri Malatya’da şehitler için tören düzenleneceğini duyunca, şehitliğe gelip dua ettiklerini ifade etti.
 
Saygı duruşu ve İstiklal Marşı'nın okunmasıyla başlayan törende, şehitlerin isimleri tek tek yüksek sesle okunurken, her isim okunduğunda törene katılanlar "Burada" diye cevap verdiler.
 
Malatya Kara Hava Alay Komutanlığı tarafından tören esnasında saygı uçuşu gerçekleştirildi.
 
Anma etkinliği, Akçadağ Kaymakamlığı ve Belediyesi’nin yaptığı organize ile okutulan Mevlit-i Şerif’in ardından sona erdi.
Şehit yakınları, şehitlikten gözyaşları içerisinde ayrıldılar.

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız