SON DAKİKA
SON DEPREMLER

34 Şehit İçin Anma Töreni..

A- A+ PAYLAŞ

Malatya'nın Akçadağ İlçesi'nde 4 yıl önce CASA tipi askeri uçağın düşmesi sonucu şehit olan 34 askerin aileleri, uçağın düştüğü yerde yapılan anıta gelerek yakınlarını andı. Anma töreninde gözyaşları sel oldu.

Akçadağ İlçesi Güzyurdu köyünde; 16 Mayıs 2001 tarihinde Diyarbakır'dan Ankara'ya gitmekte olan CASA tipi askeri uçağın düşmesi sonucunda Özel Kuvvetler Komutanlığı'nda görevli subay, astsubay, er ve erbaştan oluşan 34 asker şehit olmuştu. Uçağın düştüğü alana yaptırılan anıtı bugün ziyaret eden şehit yakınları yeniden acılarını tazeleyip, gözyaşı döktü. Şehit yakınları her bir şehit adına dikilen ve isimlerini taşıyan çamların önünde dua okudu.

Tören öncesinde Malatya 7. Ana Jet Üssü'nden kalkan F-4 uçakları ile Kara Havacılık Alay Komutanlığı'ndan kalkan helikopterler, 34 şehit için yaptırılan anıt önünde saygı uçuşu yaptı. Törende konuşan Seferberlik Bölge Başkanı Albay Nazım Demirkol, şehitleri unutmadıklarını belirterek, şehit yakınlarına her zaman sahip çıkacaklarını ifade etti.

Anıta gelen şehit yakınlarından birisi, oğlu adına dikilen çamın önünde gözyaşlarına boğularak, cep telefonunda yakınlarını arayıp, şehit oğlunun selamlarını iletti.
Anıt önündeki anma, şehitler için Kur'an-ı Kerim okunmasından sonra sona erdi.

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız