SON DAKİKA
SON DEPREMLER

34 Viraj Kaldırılacak

A- A+ PAYLAŞ

Malatya İl Özel İdaresi Genel Sekreterliği tarafından yapılan açıklamada, Yol ve Ulaşım Hizmetleri Müdürlüğü'ne bağlı ekiplerin Doğanyol ilçesindeki virajlı yolların kaldırılması için çalışmalar yaptığı belirtildi. Çalışmaların bitmesiyle  Konurtay, Gevheruşağı, Ulutaş köyü ve mezralarında yaşayan vatandaşların, ilçe merkezine gitmeleri için kullandıkları yolda bulunan 34 virajın kaldırılacağı ve yolunda 8 km kısalacağı öğrenildi. Kayalık ve dik yamaçlardan oluşan bölgede, yol açma çalışmalarında dinamitte kullanılıyor. 

 
"YENİ YOL KAPANMAYACAK"
 
Yapılan çalışmalarla ilgili değerlendirme yapan İl Özel İdaresi Genel Sekreterliği Yol Ve Ulaşım Hizmetleri Müdürü Rıfat Türker, "Doğanyol İlçesi ile Yalınca, Behramlı, Konurtay, Poyraz köylerinin kullandıkları yol 16 km olup çok virajlı ve yüksek kottan geçtiği için kışın kar mücadelesi çok uzun sürmekte,  Etüt hizmetleri Müdürlüğümüzce, Yalınca, Pazarcık Konurtay köyü köprüsü arasında bir çalışması yapıldı. Yapılan çalışma neticesinde 16 km. olan yol 8 km. kısaltılacak. Karakaya barajı yakınından geçtiği için kar mücadelesi çok hafif olacağı gibi yolun kapanması söz konusu olmayacaktır.  2010 yılında çalışmasına başlanılan yoldan 3 köy, 5 mezra faydalanacaktır.8 km uzunluğunda, 12 metre genişliğinde olacak bu yolda viraj sayısı en aza indirilecek. Bu yolun geçtiği yer sarp kayalıklar ve dik yamaçlarla kaplıdır. Yer, yer dinamit patlatılarak zemin yumuşatılmaktadır. Bu günde burada yapılan çalışmaları incelemek için geldik. Bu yolun yapımında kullanılan maddi kaynak tamamen İl Özel İdaresi bütçesinden karşılanmaktadır. Yolun yapılmasında Malatya Valisi Doç. Dr. Ulvi Saran’a,  İl Genel Meclisi üyelerine, Doğanyol eski Kaymakamı Emrah beyinde çok emeği vardır. Her zaman yanımızda olmuşlardır. Buradan herkese teşekkür ederim’’dedi.
 
"KAZGAN VE ER'İN EMEĞİ BÜYÜK"
 
Konurtay Köyü Muhtarı Hasan Tokay ise yaptığı konuşmada , ’’Bu yol bizim köyler için çok önemlidir. Konurtay köyünde 90 hane, 430 kişi yaşamaktadır. 2004 yılında acil kanamalı bir hastayı İlçe merkezine götürürken 10 km kala can verdi. İlçe merkezine vardığımızda doktor geç kalındığını 20 dakika önce gelmiş olsaydı kurtulma şansı olabilirdi dedi. Eski yoldan 1 saat 20 dakikada Doğanyol İlçesi'ne varmaktayız. Yeni yolun yapılmasıyla 34 viraj ortadan kalkacaktır. Ulutaş köyü, Pazarcık mezrası ve Geferuşağının 3 mezrası ile Konurtay, Köklükayanın Kerkinos osiler diye bir mezrasında bulunan yaklaşık 1500 kişi bu yoldan faydalanacaktır.Bunun yanında köyde ihtiyaç olan malzemelerin geliş maliyetleri daha düşecektir.3 yıl içinde 15 hane köyüme dönüş yapmış olup bu yolun bitimi ile daha çok köye  dönüş olacaktır. Bu yolun yapılmasında geçmişte Genel sekreterlerden Ali Kazgan ve Sami Er’in emeği büyüktür. Özellikle Doğanyol Eski Kaymakamımız Emrah beyin bizlere emeği çoktur. Kendisi bir şantiye şefi gibi yapılan işin her aşamasında bulunmuştur.1999 yılında karla mücadeleyi kendi imkânlarımızla kazma kürekle yaparak ilçeye varmaya çalışıyorduk. Bu gün devletin imkânları ayağımıza kadar geldi. Kışın dozerlerle yollarımız açılıyor. Bu çalışmaları bizlerin ayağına kadar getiren, İl Özel idaresi çalışanlarına, İl genel meclisi üyelerine ve tüm emeği geçen herkese teşekkür ediyorum." ifadelerini kullandı. 

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız