SON DAKİKA
SON DEPREMLER

Turgut Özal ve Hamido'nun Ölüm Yıldönümü

0
Güncellendi - 2020-04-18 04:14:40
Turgut Özal ve Hamido'nun Ölüm Yıldönümü
A- A+ PAYLAŞ

YAYINLANAN MESAJLAR.. Türkiye Cumhuriyeti'nin 8. Cumhurbaşkanı ve eski Başbakanlardan hemşehrimiz Turgut Özal'ın 17 Nisan 1993'te vefatının, Malatya eski milletvekili ve belediye başkanlarından Hamit Fendoğlu'nun (Hamido)  17 Nisan 1978'de bombalı bir suikast sonucu gelini ve 2 torunu ile birlikte katledilmesinin yıldönümü dolayısıyla, il yöneticileri ve siyasiler, bazı STK başkanları, Özal veya Fendoğlu ya da ikisi için birer mesaj yayınladılar.

MESAJLAR..

Malatya Valisi Aydın Baruş

Vali Baruş, Turgut Özal'ın ölüm yıldönümü dolayısıyla yayınladığı mesajda şöyle dedi:

"Türkiye Cumhuriyeti’nin 8. Cumhurbaşkanı Merhum Turgut ÖZAL’ı aramızdan ayrılışının 27. Yıldönümünde rahmet ve minnetle yad ediyoruz.

Turgut ÖZAL, 3 Ekim 1927’de Malatya’da başlayan ve 17 Nisan 1993’te Ankara’da sona eren ömrünü ülkesine ve milletine hizmetle geçirmiş, bugün Türkiye’de ve dünyada hatırası minnetle yad edilen tarihe mal olmuş bir şahsiyettir.

Turgut ÖZAL, Türkiye Cumhuriyetinin tarihine yön veren en önemli liderlerden birisidir. Türkiye cumhuriyetinin tarihi yazılırken Onun isminin anılmadan geçilmesi mümkün değildir.

Turgut ÖZAL’ın başbakanlık yaptığı dönemde Türkiye, devletçi bir ekonomiden serbest piyasa düzenine geçişi esas alan yapısal değişim programını gerçekleştirmiş, ithal ikamesini esas alan iktisadi yapıdan ihracata dayalı, büyümeyi esas alan rekabetçi bir piyasa ekonomisine kavuşarak adeta çağ atlamıştır.

Türkiye’nin çok önemli bir dönemine damgasını vurmuş olan Merhum ÖZAL, çok yönlü düşünce ve aksiyon insanı olmanın yanında başarılı bir siyaset ve devlet adamı olarak tüm dünyanın saygı duyduğu bir lider olarak kabul edilmiştir.

O, daima yüzü gülen ve Türkiye’nin geleceğine olan iyimserliğini hep koruyan, demokrasinin esas amacı olan halk iradesinin yönetime yansımasını sağlayan önemli bir aktör olmuştur. Özgürlüklerin ve insan haklarının ülkemizde yerleşmesi için verdiği mücadele Onun isminin Milletimizin kalbinde yer etmesinin en önemli nedenlerinden biridir.

Aziz Türk Milleti ve hemşerisi olduğu Malatya, Onun ülkesine ve milletine yaptığı hizmetleri hatırlayarak her dem taze tuttuğu hatıralarıyla Onu hafızasında ve gönlünde yaşatacaktır.

Vefatının sene-i devriyesinde büyük devlet ve gönül insanı Turgut ÖZAL’ı hürmet ve minnetle anıyor, kendisine Cenab-ı Hak’tan rahmet ve mağfiret niyaz ediyorum.

Ruhu şad olsun."

AKP Malatya Milletvekili ve MKYK Üyesi Bülent Tüfenkci

Tüfenkci, Özal ve Fendoğlu için yayınladığı mesajında şu ifadelere yer verdi:

"Medeniyet tarihimizde iz bırakan bilim, sanat, devlet ve siyasi şahsiyetleri yetiştiren Malatya'mızın bağrından çıkan 8. Cumhurbaşkanı Turgut Özal ve Belediye eski Başkanımız Hamit Fendoğlu'nu vefat yıldönümlerinde rahmet ve minnetle anıyoruz.

Turgut Özal ve Hamit Fendoğlu önce Malatya, sonra Türkiye’de demokratik sağduyu ve toplumsal mutabakat noktasında birlik ve beraberliğin sağlanmasında öncü olmuşlardır. Türkiye'ye çağ atlatan ekonomik ve siyasal kalkınma hamlelerini gerçekleştiren Turgut Özal, kuşkusuz demokrasi, insan hakları ve özgürlükler alanında gerçekleştirdikleriyle milletimizin gönlünde taht kurmuştur. Turgut Özal; Malatya’mızın sosyokültürel ikliminde yetişmiş bir evladı olarak, Türk siyasi hayatında ilham kaynağı olmuş, her alanda öncülük ettiği köklü değişim ve dönüşümlerle dünyanın da büyük takdirini kazanmıştır.

Türk müteşebbislerinin ufkunu açan Merhum 8. Cumhurbaşkanımız Turgut Özal, o dönemde ortaya koyduğu hedeflerle Türk iş dünyasına yeni bir vizyon kazandırmıştır. Devletle millet arasında denge unsuru olan Turgut Özal, ekonomik ve siyasal kalkınma hamleleriyle ülkemize büyük bir dinamizm kazandırmıştır.

Türk demokrasi tarihinin en karanlık günlerinden biri olan 17 Nisan 1978 tarihinde gelini ve iki torunu ile birlikte faili meçhul bir suikastle şehit edilen Malatya Belediyesi eski başkanlarından Hamit Fendoğlu, anti demokratik zihniyetin baskıları karşısında gösterdiği cesaret ve kararlılıkla daima minnetle anılacaktır. Yaşamış olduğu sürece kendini memleketine ve ülkesine hizmet etmeye adayan Hamit Fendoğlu’nun mirası bugün de kalbimizde yaşayacaktır.

8. Cumhurbaşkanımız Turgut Özal’ı ve Malatya eski Milletvekili ve Belediye Başkanı Hamit Fendoğlu’nu vefatlarının yıldönümü vesilesiyle rahmet ve minnetle anıyor, değerli ailelerine, Malatyalı hemşerilerime ve milletimize başsağlığı diliyorum."

CHP Genel Başkan Yardımcısı ve Malatya Milletvekili Veli Ağbaba

Ağbaba, 8. Cumhurbaşkanı Turgut Özal ve uğradığı suikast sonucu hayatını kaybeden dönemin Malatya Belediye Başkanı Hamit Fendoğlu’nun ölüm yıldönümlerinde yazılı bir açıklama yaptı.

CHP Genel Başkan Yardımcısı ve Malatya Milletvekili Veli Ağbaba, 17 Nisan tarihinin hem Malatya hem de Türkiye tarihinde önemli bir gün olduğunu belirterek, 17 Nisan tarihinde hem 8. Cumhurbaşkanı Turgut Özal’ın vefat ettiğini hem de Malatya Belediye Başkanı Hamit Fendoğlu ile gelini ve iki torununun katledildiğini belirtti.

8. Cumhurbaşkanı Özal’ın Malatya’nın, İsmet İnönü’nün ardından yetiştirdiği en önemli siyasi kimliklerden biri olduğunu belirten Ağbaba, Turgut Özal’ın özgün düşünceleri ve vizyonu ile Türkiye siyasetinde sosyal yaşamında ve ekonomisinde iz bırakan işlere imza attığını kaydetti. Ağbaba, Turgut Özal’ın, Malatyalılık kimliğini her platformda ortaya koyan bir siyasetçi olduğunu belirterek “Her Malatyalı için önemli bir değer olan Turgut Özal’ı saygıyla anıyorum” ifadesini kullandı.

CHP Genel Başkan Yardımcısı ve Malatya Milletvekili Veli Ağbaba, açıklamasının devamında 17 Nisan 1978 tarihinde Malatya Belediye Başkanı Hamit Fendoğlu, evine gönderilen bombalı bir paketin patlatılması sonucu gelini ve 2 torunu ile birlikte katledildiğini hatırlatarak, Hamido ve ailesinin katledilmesinin ardından dört gün süren ve ‘Malatya Olayları’ olarak anılan şiddet olayları sonucunda 4’ü Hamido ve ailesi olmak üzere toplam 8 kişi ölmüş, 20’si ağır, 100 kişi yaralanmış, 100’ü tamamen olmak üzere, toplam 960 işyeri ve konut yakılıp, yıkılmıştır” dedi.

Ağbaba,açıklamasında Hamido suikastı aydınlatılmadan 12 Eylül ile hesaplaşmanın mümkün olmayacağını belirterek “12 Eylül darbesine zemin hazırlayan en önemli olaylardan biri olan Hamido’nun katledilmesi tüm yönleriyle ele alınarak aydınlatılmalıdır. ‘Darbelerle hesaplaşacağız’ diye iktidara gelenlerin Hamido suikastı ve Malatya olaylarının araştırılması ve aydınlatılması için yıllardır bir adım atmamaları düşündürücüdür.” ifadelerine yer verdi.

CHP Genel Başkan Yardımcısı ve Malatya Milletvekili Veli Ağbaba “Bu vesileyle, 8. Cumhurbaşkanımız Turgut Özal ile Hamit Fendoğlu ve Malatya Olaylarında hayatlarını kaybedenlere Allah’tan rahmet, yakınlarına bir kez daha başsağlığı diliyorum.” dedi.

AKP Malatya Milletvekili ve MKYK Üyesi Öznur Çalık:

AKP MKYK Üyesi ve Malatya Milletvekili Öznur Çalık'da Özal ve Fendoğlu'nun ölüm yıldönümleri nedeniyle mesajlar yayınladı. Çalık'ın mesajları şöyle:

"Engin ileri görüşü ve çözüm odaklı anlayışıyla siyasi hayatımıza değer katan, ülkemizin geleceğine ışık tutan 8. Cumhurbaşkanımız merhum Turgut Özal; Malatya’mızın bir evladı olarak, ülkemizin gelişmesi ve kalkınması için gösterdiği çabalarıyla milletimizin gönlünde taht kurmuştur.

8. Cumhurbaşkanımız merhum Turgut Özal, bölge halklarını aydınlatan siyasi anlayışıyla şehrimiz için gurur kaynağı olmuştur.

Milletimizin gönlünde müstesna bir yer edinen 8. Cumhurbaşkanımız, her zaman değerli hizmetleriyle anılacak ve hayırla yad edilecektir.

Vefatının 27. yıl dönümü dolayısıyla 8. Cumhurbaşkanımız, hemşehrimiz Merhum Turgut Özal’ı rahmet ve minnetle yad ediyor, ailesine, hemşehrilerimize ve milletimize bir kez daha başsağlığı diliyorum."

"Malatya eski Milletvekili ve Belediye Başkanı Hamid Fendoğlu gelini ve iki torunu ile birlikte 1978 yılında uğradığı menfur bir saldırı sonucunda şehit olmuş ve Türkiye'nin siyasi tarihinin en karanlık günlerinden biri olarak kayıtlara geçmiştir.

Yiğitliğiyle milletimizin gönlünde her zaman önemli yeri olan şehit Hamido, ülkemizin huzurunu kaçırmak isteyenlere, demokrasiyi hiçe sayanlara karşı cesur duruşuyla daima minnetle anılacaktır.

Bu düşüncelerle, Merhum Hamit Fendoğlu'nu ve hayatını kaybeden yakınlarını rahmetle anıyor, ailesine ve tüm hemşehrilerime tekrardan taziyelerimi sunuyorum."

Malatya Büyükşehir Belediye Başkanı Selahattin Gürkan

Büyükşehir Belediye Başkanı Selahattin Gürkan Türkiye Cumhuriyetinin 8. Cumhurbaşkanı merhum Turgut Özal’ın 27. ölüm yıldönümü dolayısıyla yayımladığı mesajda; “Turgut Özal bu topraklarda doğup, büyüyen Türkiye’de standartları değiştiren bu toprakların yetiştirdiği değerli bir lider, siyaset ve devlet adamıydı. Merhum Özal, Türkiye'ye değer katan hizmet ve icraatlarının yanı sıra karanlık ve buhranlı yılların ardından ülkemizde demokrasinin tekrar canlanması noktasında büyük katkı sağlamış ve aziz milletimizin gönlünde müstesna bir yere sahip olmuştur.

Türk Siyasi hayatına damgasını vuran Özal, başta Malatyalılar olmak üzere milletimizin engin sevgisine mazhar olmuştur. Halkımız ülkesine ve milletine hizmet eden Turgut Özal’ı daima rahmetle anacak ve asla unutmayacaktır.

Hemşerimiz merhum Turgut Özal’ı vefatının 27. yıldönümünde saygı rahmet ve şükranla anıyorum” ifadelerine yer verdi.

Gürkan, Malatya Belediyesi eski Başkanlarından ve Malatya eski milletvekillerinden Hamit Fendoğlu’nun şehadetinin 42. yıldönümü nedeniyle yayınladığı mesajda da; “Ülkemizde siyasi istikrarsızlık ve iç karışıklık için dün olduğu gibi bugünde bazı şer odakları haince ve alçakça terör eylemleri yapmaktadır. Bu kapsamda birçok vatan evladı şehit olmuştur. Bunlardan biride gelini ve iki torunu ile birlikte bombalı bir saldırı sonucu vefat eden merhum Hamit Fendoğlu’dur. Hamit Fendoğlu, Türk siyasetine mertliği ile damga vurmuştur. Halkımızın kalbinde müstesna bir yer edinen Malatya eski milletvekili ve Malatya Belediyesi eski Başkanımız Hamit Fendoğlu’nu ve olayda hayatını kaybeden yakınlarını rahmetle anıyor, haince yapılan saldırıyı bir kez daha lanetliyoruz” dedi.

Malatya Turgut Özal Üniversitesi Rektörü Prof.Dr. Aysun Bay Karabulut:

8. Cumhurbaşkanı merhum Turgut Özal’ın vefatının 27. yıl dönümü nedeniyle bir mesaj yayınlayan Malatya Turgut Özal Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Aysun Bay Karabulut, “17 Nisan 1993'te hayatını kaybeden 8. Cumhurbaşkanı, hemşehrimiz Turgut Özal’ı vefatının 27. yılında rahmet ve özlemle anıyoruz. Merhum Özal vefatını ardından çeyrek asır, 27 yıl geçmesine karşın, bugün ülkemize sağlamış olduğu ekonomik ve sosyal gelişmeler ile hayata geçirdiği projelerle anımsanıyor, halen halkın yüreğinde takdirle ve dualarla anılıyor.

Renkli kişiliği, reformist kimliği, tabuları yıkan ve sivil değişimi toplumun tabanına yayarak alışılmışın dışında bir devlet adamı görüntüsü vermiş olan Turgut Özal, Mühendis, Elektrik İşleri Etüd İdaresi Genel Müdür Yardımcısı, Milli Savunma Bakanlığı Bilimsel Danışma Kurulu üyesi, Ekonomist, Devlet Planlama Teşkilatı Müsteşarı, Başbakanlık Müsteşarı, Başbakan Yardımcısı, Başbakan ve Cumhurbaşkanı olarak ülkemize en alt basamaktan en üst basamağa tek tek çıkarak hizmet etmiştir. Turgut Özal, millet öncelikli politikalar izlemiş ve halkın değerlerini temsil etmiş bir liderdi. Düşünce hürriyeti, din ve vicdan hürriyeti ve teşebbüs özgürlüğüne büyük önem vermiş, Türkiye’nin geleceğine ve düşünce hayatına önemli katkılar sunmuştur. Özal’lı yıllarda demokrasi, kalkınma, açık toplum, reform, ekonomik büyüme, yatırım projeleri, ilerleme, değişim, yenilikler, çağ atlama ve teknoloji en çok konuşulan, gerçekleşen ve içi doldurulan kavramlar olmuştur. Bu nedenle Özal; halkın beklentilerinin ve özlemlerinin karşılık bulduğu bir liderdi.” ifadelerini kaydetti.

Malatya Turgut Özal Üniversitesi’nde ülkenin 2023, 2053 ve 2071 hedeflerine imza atacak gençlerin yetiştirileceğini belirten Rektör Prof. Dr. Karabulut, “Karizmatik kişiliği, sorunlara gerçekçi yaklaşımı, değişimden yana olan tavırlarıyla Türkiye’de önemli gelişmelere ve yapısal dönüşümlere imza atan Turgut Özal’ın ismi memleketi Malatya’da adını taşıyan üniversitede yaşatılacaktır ve bu üniversiteden yetişecek ufku ve vizyonu açık genç Özal’lar da ülkemizin 2023, 2053 ve 2071 hedeflerine imza atacaklardır.” dedi.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’a Turgut Özal isminin memleketi Malatya’da kurulan üniversite ile ölümsüzleştirilmesine vesile olan teşekkür ve şükranlarını sunan Rektör Prof. Dr. Karabulut, “Malatya Turgut Özal Üniversitesi’nin kuruluşunu gerçekleştirerek Turgut Özal’ın ismini memleketinde ölümsüzleştiren ve her zaman desteğini veren Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan’a bir kez daha teşekkürlerimizi ve şükranlarımızı sunuyoruz.” şeklindeki ifadeleri aktardı.

Rektör Prof. Dr. Karabulut, mesajını şu şekilde tamamladı, “Malatya Turgut Özal Üniversitesi, ismini gururla taşımış olduğu Özal gibi yenilikçi ve atılımcı bir çizgide; yerel değerlerden kopmadan evrensel değerlere ulaşan, yerel değerleri evrensele, evrensel değerleri yerele taşıyan uluslararası bir üniversite olma hedefindedir. Koronavirüs ile mücadele kapsamında alınan tedbirler nedeniyle merhum Özal için üniversitemizde anma etkinliğini düzenleyememenin üzüntüsü içindeyiz. Merhum Özal’ı vefatının 27. yılında Rahmet ve Şükranla anıyoruz, mekanı cennet olsun.”

Prof. Dr. Aysun Bay Karabulut, Malatya eski milletvekili ve dönemin Malatya Belediye Başkanı Hamit Fendoğlu’nun 17 Nisan 1978 tarihinde bombalı suikasta uğramasının yıldönümü nedeniyle yayınladığı mesajında de şu ifadelere yer verdi:

“17 Nisan 1978 tarihinde bombalı saldırı sonucunda gelini ve 2 torunu ile birlikte şehit olan Malatya eski milletvekili ve dönemin Malatya Belediye Başkanı Hamit Fendoğlu’nu şehadetinin 42. sene-i devriyesinde rahmetle anıyorum.

Toplumsal birlik ve beraberliğimize yönelik tehdit ve saldırılara karşı en etkili silah birlik içinde kalmak ve bütünlüğü korumaktır.

Ülkemizin ve Malatya’mızın o karanlık günleri bir daha yaşamaması için birliğimizi her zaman ve her zeminde koruyacağız.

Bu vesileyle vatanımız uğruna can veren tüm şehitlerimizi bir kez daha rahmetle, minnetle anıyorum.”

Yeşilyurt Belediye Başkanı Mehmet Çınar

Çınar, 8.Cumhurbaşkanı Turgut Özal ile Malatya eski Milletvekillerinden ve Belediye Başkanlarından Hamit Fendoğlu’nun milletin gönlünde müstesna bir yere sahip olduklarını ifade etti.

Çınar, “ Malatya’lı olmalarından her zaman iftihar duyduğumuz, gönüllerindeki memleket ve millet aşkıyla aziz milletimizin gönlünde müstesna bir sahip olan 8.Cumhurbaşkanımız Turgut Özal ile Malatya eski Milletvekillerinden ve Belediye Başkanlarından Hamit Fendoğlu’nu öncelikle rahmet, minnet ve saygıyla yâd ediyorum. Ülkemize bürokrat, Başbakan ve Cumhurbaşkanı olarak hizmet eden Rahmetli Turgut Özal, hayatının tamamını Türkiye’mizin her alanda ilerlemesi ve büyümesine adayan, kısa zamanda hayata geçirdiği reformlarla herkesin özgürce yaşayacağı modern ve çağdaş bir Türkiye için mücadele etmiştir.Demokrat ve ileriyi düşünen, her kesimden insanın sevgisi ve saygısını kazanan Rahmetli Turgut Özal, ülkemizde ki köklü değişimlerin ve yeniliklerin ilk adımı atan, hayata geçirdiği yatırımlar ve değişimlerle halkımızın yüreğinde çok özel bir yere sahiptir. Malatya’lı olmasından ayrıca kıvanç duyduğumuz 8.Cumhurbaşkanımız, Hemşerimiz Turgut Özal’ı aramızdan ayrılışının 27.Yıldönümünde rahmet ve saygıyla anıyor, başta ailesi olmak üzere aziz milletimize ve tüm Malatya’lı hemşerilerimize başsağlığı diliyorum.

Rahmetli Turgut Özal gibi Malatya’lı olmasından her zaman gurur duyduğumuz eski Milletvekillerimizden ve Belediye Başkanlarımızdan Hamit Fendoğlu’da, gönlündeki memleket ve bayrak sevdasıyla cesaretli bir siyasetçi ve devlet adamı olarak kentimize ve ülkemize hizmet etmiştir. 17 Nisan 1978 yılında evine gönderilen bombalı paketin patlaması sonrasında gelini ve iki torunuyla hayatını kaybeden eski Milletvekillerimizden ve eski Belediye Başkanlarımızdan Rahmetli Hamit Fendoğlu, cesur ve cesaretli yapısı ile hafızalarda yer edinmiştir. Hamit Fendoğlu ile gelini ve iki torununu 42.Ölüm Yıldönümünde rahmet ve saygıyla yâd ediyorum.” dedi.

Battalgazi Belediye Başkanı Osman Güder

Güder, Türkiye Cumhuriyeti’nin 8. Cumhurbaşkanı merhum Turgut Özal’ın vefatının 27’nci yıldönümü dolayısıyla yayınladığı mesajında, “Milletimize demokratik bir ses, bir nefes, özgürlük mihmandarı, Malatya’nın öz evladı, unutulmayan devlet adamı, Türkiye Cumhuriyetinin 8. Cumhurbaşkanı Turgut Özal’ı vefatının 27. yılında rahmetle ve minnetle anıyoruz. Türk siyasi tarihinde eşine az rastlanır bir şekilde dört eğilimi tek çatı altına toplayan Turgut Özal, yeni bir çığır açmıştır. Yönünü millete dönen, modern Türkiye’nin temellerini atan, höşgörü, barışçıl, sabır timsali, hizmet adamı, gönül insanı olan merhum Özal, gelecek kuşaklara temiz bir siyasi miras bırakmıştır. İlkleri, bu ülkeye ve bu necip millete tattıran, bu toprakların cesaretli ve efsane lideri Cumhurbaşkanımız, hemşehrimiz, ülkemize ve Malatya’mıza yaptığı hayırlı hizmetlerle anılmaya devam edecektir. Çileli, zor siyasi bir mücadelenin sonunda Rahman-ı Rahime kavuşan Turgut Özal’ımızı vefatının 27. yılında tekrar anıyor, Allah’tan rahmet diliyorum” ifadelerine yer verdi.

Güder, 1978 yılında bombalı bir saldırı sonucu gelini ve iki torunu ile birlikte şehit edilen Malatya Belediyesi eski başkanlarından ve milletvekillerinden Hamit Fendoğlu’nın vefatının 42’nci yıldönümü dolayısıyla da yayınladığı mesajında, “Bugün aynı zamanda Malatya Belediyesi eski başkanlarından ve milletvekillerinden Hamit Fendoğlu'nun vefatının 42. yıldönümüdür. Milletin adamı, gönül insanı, görevi başında şehit edilen efsane Belediye Başkanı Hamit Fendoğlu’nu şahadetinin 42. yılında rahmet ve minnetle anıyoruz ve arıyoruz. Bundan 42 yıl önce gelini ve iki torunu ile birlikte bombalı bir saldırı sonucu vefat eden merhum Hamit Fendoğlu, Türk siyasetine mertliği ile damgasını vurmuş bir siyasetçiydi. Bombalı paketin evinde patlatılması ile şehit düşen Fendoğlu ailesi Malatya’nın yüreğinde silinmeyecek acı bir iz bırakmıştır. Asla bir araya gelemezler denilen 1980 öncesi ortamında, Türkiye siyasi tarihinin ilk Cumhur İttifakı’nın benimsendiği, üç partinin ortak adayı Hamit Fendoğlu’nun Malatya’da Belediye Başkanı seçilmesine tahammül edemeyen millet düşmanları çareyi barutun kokusunda aradılar. Mertliği, cesareti, halk adamı, gönül insanı olan efsane Başkan Şehit Hamit Fendoğlu’nu (Hamido), şahadetinin 42. yılında rahmet ve minnetle anıyorum. Ruhu şad, mekanı cennet olsun” dedi.

Malatya Ticaret Borsası Başkanı Ramazan Özcan

Ticaret Borsası Yönetim Kurulu Başkanı Ramazan Özcan, 8. Cumhurbaşkanı Turgut Özal ve Hamit Fendoğlu’nun ve ölüm yıl dönümü dolayısıyla mesaj yayımladı.

Malatya Ticaret Borsası Yönetim Kurulu Başkanı Ramazan Özcan, mesajında şu ifadelere yer verdi:

“Türkiye’nin gelişmesinin önünde engel olan birçok tabuyu ortadan kaldıran ve ülkemizin, dünya ile yarışır hale gelmesinde büyük emeği olan Türkiye Cumhuriyeti’nin 8. Cumhurbaşkanı değerli hemşerimiz merhum Turgut Özal’ı rahmetle ve minnetle anıyoruz.

Ülkemize kazandırdığı değerlerle adını siyasi tarihimizin mümtaz şahsiyetleri arasına yazdıran 8. Cumhurbaşkanımız Turgut Özal, milletimizin sevgisini kazanmış saygın bir siyaset ve devlet adamıydı. Türk toplumunun yetiştirdiği uluslararası bir lider ve dünya siyasetçisi olan Turgut Özal, vizyoner kişiliği ile Türk siyasetinin önemli kilometre taşlarından biridir. Merhum Turgut Özal, ülkemize ivme kazandıran icraatları, demokratikleşme ve kalkınma sürecinde iz bırakan hizmetleriyle milletimizin takdirini kazanmıştır. Ülkemizin gelişmesi ve ilerlemesinde öncü rol oynamış, milletimizin gönlünde müstesna bir yer edinmiştir. Türkiye'ye yeni ufuklar kazandıran yeniliklere imza atarken "tepeden inme hiçbir reform bir milletin ruhunu harekete geçiremez" diyerek halkın iradesine yaslanmış ve gerçekleştirdiği siyasi ve hukuki hamlelerle ülkemizde hürriyetlerin gelişmesini, demokrasinin güçlenmesini, ekonominin dışa açılmasını sağlamıştı.

Kıymetli hemşerimiz 8. Cumhurbaşkanımız merhum Turgut Özal’ı aramızdan ayrılışının 27. Yıl dönümünde bir kez daha saygı, rahmet ve şükranla anıyoruz.”

Başkanı Özcan, Hamit Fendoğlu’nun ölümünün 42. yıl dönümü dolayısıyla da, “Tarih boyunca önemli devlet, siyaset, bilim ve sanat adamı yetiştiren Malatya’mızın geçmişte yetiştirdiği önemli siyaset adamlarından birisi de merhum Hamit Fendoğlu’dur. Bombalı bir terör saldırısında, gelini ve torunlarıyla birlikte şehit edilen Malatya Belediyesi eski Başkanı ve Milletvekili Hamit Fendoğlu, bu ülkede örnek olarak gösterilen bir siyasetçiydi. Hemşerimiz merhum Hamit Fendoğlu ile vefat eden gelini ve torunlarını saygı, rahmet ve şükranla anıyorum, ailesine ve yakınlarına bir kez daha başsağlığı diliyorum” ifadelerine yer verdi.

Bülten- malatyahaber.com

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız

3 yorum yapılmış

  • malatyalı (4 yıl önce)
    mekanları cennet, ruhları şadolsun, unutnadık, unutmayacağız
    0
    0
    Yanıtla
  • Mehmet Çelenay (4 yıl önce)
    rahmetli olan her iki hemşerime Allah'tan rahmet diliyorum nur içinde yatsınlar.
    0
    0
    Yanıtla
  • Fırat (4 yıl önce)
    Hamit Fendoğlu, gelini ve torunları bu memleketin hafızasından hiç çıkmamıştır. Şehitler ölmez...
    0
    0
    Yanıtla