SON DAKİKA
SON DEPREMLER

35 Bin Adayın Zor Sınavı

0
Güncellendi - 2015-12-27 14:03:20
35 Bin Adayın Zor Sınavı
A- A+ PAYLAŞ
Üniversite giriş sınavının ikinci aşaması olan  Lisans Yerleştirme Sınavı (LYS) Cumartesi günü başlıyor. LYS’de Cumartesi günü saat 10.00'da Matematik sınavı gerçekleştirilecek. Yine Cumartesi günü  saat 14.30'da da Yabancı Dil Sınavı yapılacak. Pazar günü  ise Sosyal Bilimler Sınavı yapılacak. Önümüzdeki hafta 23 Haziran Cumartesi günü sabah Edebiyat-Coğrafya sınavı , 24 Haziran Pazar günü ise  Fen Bilimleri Sınavı  gerçekleştirilecek
 
 5 Oturumda gerçekleştirilecek olan LYS’de  sınav saat ve  sınav konuları şöyle:
 
Matematik Sınavı (LYS-1) 16 Haziran Cumartesi   saat 10.00'da yapılacak ve 120 dakika sürecek. LYS-1'de matematik ve geometri testleri olacak.
 
Yabancı Dil Sınavı (LYS-5) 16 Haziran Cumartesi  saat 14.30'da tek oturumda gerçekleşecek ve 120 dakika sürecek. LYS-5, İngilizce, Almanca ve Fransızca olmak üzere 3 dilde yapılacak.
 
Sosyal Bilimler Sınavı (LYS-4) 17 Haziran Pazar günü, saat 10.00'da yapılacak ve 135 dakika sürecek. LYS-4'te tarih, coğrafya-2, felsefe grubu testleri olacak.
 
Edebiyat-Coğrafya Sınavı (LYS-3) 23 Haziran Cumartesi günü saat 10.00'da gerçekleşecek ve 120 dakika sürecek. LYS-3'te Türk dili ve edebiyatı, coğrafya-1 testleri yer alacak.
 
Fen Bilimleri Sınavı (LYS-2) 24 Haziran Pazar günü saat 10.00'da yapılacak ve 135 dakika sürecek. LYS-2'de fizik, kimya ve biyoloji testleri bulunacak.
 
5 OTURUMDA 34 BİN 918 ADAY SINAVA GİRECEK
Bu arada LYS’de 5 ayrı oturumda Malatya’da sınava girecek aday sayısının 34 bin 918 kişi olduğu bildirildi.
 
Kent Merkezi ile İnönü Üniversitesi Yerleşkesi’nde gerçekleştirilecek olan  LYS’de bu Cumartesi ve Pazar ile önümüzdeki  Cumartesi ve Pazar günü  yapılacak sınavlarda yaklaşık 4 bin kişi görev yapacak.
 
ÖSYM  İl Temsilcisi Prof.Dr. Sadık Keleş’ten alınan bilgiye göre  bugün öğleden önce gerçekleştirilecek olan  (LYS-1) Matematik Sınavına Malatya’da 10 bin 968 aday girecek. Bugün öğleden sonra yapılacak olan (LYS-5) Yabancı Dil Sınavına ise 430 kişi katılacak.
 
Yarın yapılacak olan (LYS-4) Sosyal Bilimler Sınavı’na ( Tarih-Coğrafya-2 ve Felsefe Grubu) 6 bin 575 aday girecek.
 
Önümüzdeki hafta 23 Haziran Cumartesi günü yapılacak olan  (LYS-3) Edebiyat-Coğrafya Sınavı’na (Türk Dili ve Edebiyatı- Coğrafya-1 ) 11 bin 418  kişi girecek.
 
24 Haziran Pazar günü  yapılacak olan (LYS-2) Fen Bilimleri Sınavı’na (Fizik-Kimya-Biyoloji) ise 5 bin 527 aday katılacak.
 
Bu arada,Cezaevi’nde bulunan  yaklaşık 50 aday ise  LYS’ye girecek.
 
VALİLİK’TEN AÇIKLAMA
Öte yandan Vali Ulvi Saran tarafından yapılan acıklamada bugün ve yarın ile önümüzdeki hafta geörçekleştirilecek olan LYS için her türlü önlemin alındığı belirtilerek şöyle denildi:
 
“Yüksek Öğretim Kurulu Lisans Yerleştirme Sınavları (LYS) 16-17-23 ve 24 Haziran 2012 tarihlerinde Türkiye’de ve İlimizde de yapılacaktır.
 
Sınavların huzur ve güven içerisinde geçmesi için kamu kurum ve kuruluşlarınca her türlü tedbir alınmıştır.
 
Halkımızın sınav günlerinde gürültü kirliliğine neden olacak olumsuz davranışlarda bulunmamaları öğrencilerimizin başarılarına katkı sağlayacaktır.
 
Bu duygularla sınavların öğrencilerimize başarı getirmesini dilerim.  
 
Adaylara Uyarılar..
 
Bu arada ÖSYM Malatya Sınav Merkezi Yöneticiliği tarafından, Lisans Yerleştirme Sınavlarına (LYS) girecek adaylara yönelik hatırlatmalar yapıldı. 
 
Sınav Merkezi yöneticiliği tarafından yapılan açıklama şöyle; 
 
"Lisans Yerleştirme Sınavlarına (LYS) girecek adayların trafik yoğunluğuna sebep olmamaları için sınava girecekleri binaya giderken toplu taşıma araçlarını kullanmaları yararlı olacaktır.
 
Adayların, sınav salonuna girebilmeleri için yanlarında bulundurmaları gereken belgeler şunlardır:
 
Sınava Girmek İçin Gerekli Belgeler
 
a) Sınava Giriş Belgesi: Bu belgeyi aday http://ais.osym.gov.tr internet adresinden kendi T.C. Kimlik Numarası ve şifresini kullanarak alır.  Belge renkli olabileceği gibi siyah beyaz da olabilir.
 
b) Nüfus cüzdanı veya pasaport: Nüfus cüzdanı veya pasaport ile zorunlu askerlik görevini ifa eden er/erbaşlar ve askeri öğrenciler için askeri kimlik belgesi ve Türk vatandaşlığından izin ile ayrılanlar ve bunların kanuni mirasçılarına ait Pembe/Mavi Kartlar, özel kimlik belgesi olarak kabul edilir. Bunların dışındaki belgeler kesinlikle kabul edilmez. Nüfus cüzdanında adayın T.C. Kimlik Numarası ve fotoğrafı bulunmalı, pasaportun süresi geçerli olmalıdır.
 
Sınava girmek için gerekli belgeleri yanında olmayan adaylar ÖSYM Başkanlığı’nın talimatları gereğince kesinlikle sınava alınmayacaktır. "
 
ŞAHİN’İN MESAJI
Bu arada Adalet ve Kalkınma Partisi Malatya Milletvekili Mustafa Şahin  Cumartesi günü başylayacak olan LYS ile ilgili olarak yayınladığı mesajda, “Türkiye’nin yarınları geleceğimizin teminatı olan sevgili gençlerimizin eğitim hayatları boyunca göstermiş oldukları disiplinli ve planlı çalışmanın kendilerine vermiş olduğu güvenle bu hafta sonu girecekleri LYS sınavının hayatlarının sınava değil, sadece hayatlarının daha güzel şekillenmesine alternatif oluşturacak bir sınav olduğunu hatırlatmakta fayda görüyorum.
 
Öğrencilerimizin eğitim hayatı boyunca her zaman yanında olan sevgili velilerimiz de bu desteklerini hayat boyu sürdürmelidirler. Sınavın yapıldığı saatlerde özellikleokullara yakın bölgelerde gürültü yapmamaları ve yüksek sesle konuşmamaları gençlerimizin sınava olan konsantrasyonuna olumlu etki yapacaktır.
 
Sınava girecek tüm öğrencilerimize başarılardiler kendilerine ve ailelerine güzel olacak sonuçlar elde etmelerini temenni ederim.” dedi

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız