SON DAKİKA
SON DEPREMLER

35 Km Koştular Ama..

A- A+ PAYLAŞ

Tunceli'nin Nazimiye ilçesi Sarıyayla Jandarma Karakolu'na 50 kişilik PKK'lı grubu saldırı düzenledi.Saatlerce süren çatışma sonunda 4 asker şehit oldu, 2'si ağır 7 asker yaralandı. Saldırıda çok sayıda terörist de öldürüldü, bir kadın teröristin cesedi bulundu. Sisli hava nedeniyle kobra tipi helikopterler havalanamadı. Askeri birliklerin sevki için sabah saatleri beklendi. Sis dağılmadı, helikopterler sabah da havalanamadı. Jandarma özel harekat ekipleri de yağmur altında 35 km koşar adım yürüyerek karakola ulaştı.

Teröristlerin uzun namlulu silahlarla saldırdığı Sarıyayla Jandarma Karakolu'na sevk edilmek istenen askeri birlikler, havanın sisli olması nedeniyle helikopterlerle intikal edemeyince 35 kilometrelik yolu koşar adım yürümek durumunda kaldı.

Yaklaşık 100 kişilik jandarma özel harekat ekibi, karakolun bulunduğu Sarıyayla köyüne, stabilize olan yola patlayıcı madde döşenmiş olma ihtimaline karşın Nazimiye ilçesinden olay yerine kadar yürüdü. Sağanak yağış altında 35 kilometre yolu yürüyerek Sarıyayla köyüne ulaşan özel harekat ekibinin, köydeki karakolun güvenliğini sağlayacağı ve olay yerinde arazi tarama faaliyeti yürüteceği öğrenildi.

SALDIRININ AYRINTILARI DA NETLEŞİYOR

Terör örgütü PKK’nın Kandil Dağı’ndaki elebaşlarının verdiği eylem talimatı üzerine 50 kişilik terörist grubu dün gece Nazimiye İlçesi’ne yaklaşık 35 kilometre uzaklıkta ve Bingöl'ün Kiğı ve Yayladere ilçeleri sınırında bulunan Sarıyayla Köyü Jandarma Karakolu’na saldırdı. Saldırı öncesi Nazımiye’nin Kızılmescit Mevkii, Bizik Ormanları ve Kiğı’nın kırsal kesiminde gizlenen teröristlerden bir grup, gece havanın yoğun sisli ve yağışlı olmasını da fırsat bilerek yazın nüfusu fazla olan ancak kışın 7- 8 hanenin oturduğu Sarıyayla Köyü'ne sızdı. Diğer teröristler de Sarıyayla Köyü’nün 1300 rakımlı tepesi eteğinde çıplak alana kurulu karakola hakim tepelere ağır makinalı tüfekleri ve roketatarı yerleştirdi.

YOĞUN SİSTE SALDIRDILAR

Teröristler yoğun sis ve yağmurlu havada, saat 22.45'te saldırıya geçti. Hakim tepelerden önce Bixi ve ağır makinalı tüfeklerle, karakolun güvenliğini sağlayan mevzileri hedef alan teröristler, ardından karakola roketatarlarla saldırdı.

PKK'lı teröristlerin saldırısına 40 askerin görev yaptığı karakoldan anında karşılık verildi. Karakol Komutanı Astsubay Kıdemli Başçavuş Hasan Özüberk ile yardımcıları kurşunlar arasında karakol binasından çıkarak teröristlerin sızmaya çalıştığı mevzide çatışan askerlerinin yanına koştu. Askerleriyle omuz omuza çatışmaya katılan Astsubay Özüberk, köy içine önceden sızan ve oradan mevzilere ateş yağdıran teröristlere karşılık verilirken köylülerin zarar görmemesi için özen gösterilmesini de istedi.

Karakola hakim tepelerden ateş yağdıran teröristlerin yanı sıra köy içine sızan teröristler de mevzilerin yakınına kadar gelip askerlerin üzerine el bombaları attı. Ancak kahraman komutan Astsubay Kıdemli Başçavuş Özüberk ve silah arkadaşları şehit olma pahasına teröristlerin mevzileri ele geçirmesine fırsat vermedi.

ÇATIŞMA SAATLERCE SÜRDÜ

Sarıyayla Jandarma Karakolu'na saldıran teröristlerle askerler arasındaki çatışma saatlerce sürdü.

Çatışmada Karakol Komutanı Jandarma Astsubay Başçavuş 40 yaşındaki Hasan Özüberk, Jandarma Uzman Çavuş 28 yaşındaki Kemal Koçyiğit, Jandarma Er 21 yaşındaki Adem Şimşek, Jandarma Er 21 yaşındaki Ahmet Eyce şehit düştü. Karakol Komutan Yardımcısı Astsubay ile 1 uzman çavuş ve 5 er de yaralandı.

Çatışmanın sürdüğü sırada yoğun sis ve yağış nedeniyle Kobra tipi helikopterler bölgeye gidip müdahalede bulunamadı. Gece yarısı Nazımiye’den bölgeye yola mayınlı tuzak kurulma ihtimaline karşı frekans karıştırıcı Jammer’li araçlar eşliğinde zırhlı araçlar ve askerler sevk edildi. Saldırıyı gerçekleştiren teröristler, gece karanlığı, yağış ve yoğun sisten faydalanarak ormanlık alanlara kaçıp izlerini kaybettirmeye çalıştı. Çatışma bölgesinde 1 kadın teröristin cesedi bulunurken, askeri yetkililer çatışmada ölen terörist sayısının daha fazla olduğunu ve kesin sayısının alan taramasından sonra belli olacağını kaydetti.

ÖZEL BİRLİKLER OPERASYON YAPIYOR

Bölgede sevk edilen takviye birliklerle kaçan teröristlerin etkisiz hale getirilmesi için geniş çaplı operasyon başlatıldı. Günün ilk ışıklarıyla birlikte bölgeye ulaştırılan özel eğitimli ve tamamı rütbelilerden oluşturulan birlikler teröristlerin peşine düştü. Kışın yağan karın henüz tamamen erimediği ormanlık bölgede operasyonlar, yoğun sis nedeniyle helikopterler uzun süre kalkamadı. Saat 14.30'dan itibaren havanın açmasıyla birlikte Kobra helikopterler karadan yürütülen operasyona hava desteği sağlamaya başladı.

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız