SON DAKİKA
SON DEPREMLER

35 Kuruluşun İmzasıyla

A- A+ PAYLAŞ

Malatya'da Toplum Gönüllüleri Birliği Derneği'nce yapılan ve 35 dernek. vakıf ile odanın imzasının bulunduğu açıklamada "inanç yasaklarının kalkmasının beklendiği ifqde edildi.

Derneğin basın sözcüsü Ahmet Aygün tarafından okunan ortak açıklama şöyle:

"Son günlerde üzülerek görmekteyiz ki! kendilerini millet iradesinin üstünde gören, yasakçı zihniyet maalesef yine gündemdedir.

Cumhuriyet Türkiye’sinde demokrasiyi hala içine sindiremeyen zihniyet kalıntılarının bulunması esef vericidir. Bunlar, insan hakları evrensel bildirgesine, inanç özgürlüğüne karşı zıt açıklamalarıyla var olan huzur ortamını gerip kargaşa çıkarmak istemektedirler.

“Bir devlet; halkının inancına ne kadar saygı ve hoşgörü gösterirse, o kadar güçlüdür”. Nazariyesini göz ardı edenler, adalet ve sosyolojik gerçeklerden o kadar uzak düşerler.

Şehit kanlarıyla yoğrulmuş ülkemiz toprakları üzerinde; bu
gerçekleri dışlayan oligarşi özlemcileri, nüfuzlarını baskı olarak dayatmaktadırlar. Kuvvetler ayrılığını önemsemeyen, Demokrasiyi özümseyememiş birkaç bürokrat milli iradenin üstünde olamaz.

Hiçbir kurum veya kişi millet iradesini temsil eden TBMM’nin üstünde olamaz, yasa yapamaz, yasak koyamaz. Anayasa ve yasa yapma yetkisi Cumhuriyetin sahibi Cumhur’a ve O’nun temsilcisi TBMM ‘ne aittir. Halkın ve çağın gerisinde kalmış bağnaz Zihniyet; milletin inancına ve inancını yaşayanlara karşı antidemokratik tavırlarını değiştirmelidirler.

Bizler; sivil toplum kuruluşları olarak bu zümrenin hak ve özgürlüklere, Milli değerlerimize, olumsuz bakmamalarını, aydınlığa gözlerini kapamamalarını tavsiye ediyoruz.

Birliğimizi yaralayan, vicdanları kanatan, uygar dünyanın kara lekesi olan inanç yasaklarının kalkmasını bekliyoruz. Yasakçı zihniyetin sona erdiğine ve ülkemizin aydınlık geleceğine inanıyoruz.

Daha büyük, daha ileri, daha güzel ve daha aydınlık bir Türkiye ‘ye inananların üstün olacağını tüm dünyaya duyuruyoruz, ve basın açıklamamızın hazırlandığı esnada İktidarla Muhalefetin özgürlükler ve Demokrasi bağlamında uzlaşarak ülke gündemini rahatlatıp geleceğe güvenle bakan yarının güçlü Türkiye’sini tesis edeceklerini sevinerek müşahade ediyor, bu tavırlarından dolayı iktidarı ve muhalefeti tebrik ediyor ve destekliyoruz.

Yukarıdaki basın açıklamasına imza koyan sivil toplum örgütü temsilcileri:

Malatya Toplum Gönüllüleri Birliği Derneği, Niyazi Mısri Vakfı, Arı Yetiştiricileri Birliği, T.İşçi emeklileri Malatya Şb., Hayırlarda Yarış Derneği, Darendeliler Derneği, Malatya Fikir Adamları Derneği, Öz İplik İş, Hizmet İş, Anadolu Basın Birliği, Alikanlılar Sosyal Yardımlaşma Derneği, Akçadağ Ziraat Odası, Malatya Yardım Gönüllüleri Derneği, Malatya Aktif İşadamları Derneği, Hukukçular Derneği, Türkiye Yazarlar Birliği Malatya Şubesi, Yağmur-Der, Zehra Eğitim Vakfı, Kurucuovalılar Derneği, TİMAV Malatya Şubesi, Malatya Aktif Girişimciler Derneği, DİYANET-SEN Malatya İl Temsilciliği, Din Görevlileri Derneği, Şehit Aileleri Derneği, Malatya Ziraat Odası, Muhtarlar Derneği, Yerel Gündem 21, Malatya Rehber Yardımlaşma Derneği, Tekgidaiş sendikası, Müsiad, İslami Dayanışma Vakfı, Bingölüler Derneği, Taşemder, Hayat Vakfı, Malatya Diş Teknisyenleri Derneği."

FİLİSTİN EYLEMİ
Öte yandan Anadolu Gençlik Derneği, İsrail'in Filistinlilere uyguladığı ambargo ve saldırıları, düzenlediği eylemle kınadı.

Anadolu Gençlik Derneği tarafından cuma namazı sonrasında Yeni Camii önünde düzenlenen eylemde dernek adına açıklamayı okuyan Abuzer Turhan, "İsrail'in füze saldırılarıyla gerçekleştirdiği katliamların yanı sıra uygulanan abluka nedeniyle binlerce Filistinli açlık, susuzluk ve ilaçsızlık nedeniyle toplu ölüm tehlikesiyle karşı karşıyadır" dedi.

Saadet Partisi İl Başkanı Mehmet Asiltürk'ün de katıldığı eylemde Filistinliler için dua okundu. Eylem olaysız bir şekilde sona erdi.

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız