SON DAKİKA
SON DEPREMLER

''35 Milyar Euroluk Ciromuz Var..''

A- A+ PAYLAŞ

Uluslararası Kayısı Sempozyumu için ilimize gelen ve Avrupa’nın çeşitli ülkelerinde yatırımları olan işadamları Avşar Oteli’nde düzenledikleri basın toplantısıyla geliş amaçlarını anlattılar ve önümüzdeki süreç içerisinde özellikle de tarım ürünlerinin değerlendirilmesi için her türlü çalışmaya yapacaklarını söylediler.

Avrupa’nın 14 ülkesinde örgütlenen Türk işadamları derneğinin üst örgütü olan Avrupalı Türk İşadamları Konseyi, Türk İşadamları Derneği, Türk-İngiliz Ticaret Odası başkan ve temsilcilerinden oluşan işadamlarının katıldığı basın toplantısında Malatya’ya geliş amaçları ve önümüzdeki süreçte yapılacak çalışmaları anlatıldı.

Yapılan konuşmalarda özetle; Türk tarım ürünlerinin Avrupa’da yeterince tanınmadığı ve bu amaçla yeni lobiler oluşturulması gerektiği ve hükümetlerin tarım ürünlerine yeterince destek vermediği, bunun mantığının kendileri tarafından anlaşılmadığı vurgulandı.

Avrupa Türk İş Adamları Derneği konseyi (ATİK) başkanı Aziz Şahin; “Avrupa Birliği’ne üyelik sürecinin başladığı bu dönemde bizlerde Avrupa’da yaşayan Türk işadamları olarak; bu süreci en kısa süreye indirme ve Türk ürünlerinin Avrupa pazarında yer alması için elimizden gelen her türlü özveriyi yapmamız gerektiğini düşündük ve bu amaçla Ülkenin değişik yerlerine ziyaretler ve incelemelerde bulunduk. Bizler Avrupa’nın 14 ülkesinde faaliyet gösteren ve 35 milyar euroluk ciroya sahip bir topluluğuz. İhracat rakamlarını da yukarılara çekmek çok zor değil. Bu büyük bir güç, yıllık 200 milyon dolar ihracat büyük rakam değil, hatta bazı büyük ölçekli firmaların 3-4 aylık ihracat rakamları. Bizim bu ihracat rakamlarını milyar dolarlara çıkarmamız gerekir.

Ürünlerimizin Avrupa’da maalesef tanınmıyor, bunun için en başta ürünlerimizi yurt dışında tanınmasını sağlamak için çalışmalar yapmamız gerekir. Biz, bunu fındık ve kayısı başta olmak üzere tüm ürünlerimiz bazında yapacağız. Çünkü bizim bu çalışmalarımız, bölgesel bazda değil ülke yararları doğrultusunda olduğu için tüm ürünlerimizi Avrupa’da tanıtmayı hedefliyoruz” dedi.

TİDAF Genel Başkanı Ahmet Serdar Yenice de, Avrupa'da bulunan işadamları olarak Türkiye'nin Avrupa Birliği'ne (AB) entegrasyonuna yardımcı olmaya çalıştıklarını bildirdi. Avrupa'da bulunan bir sivil toplum örgütü olduklarını söyleyen Yenice, ülkenin AB'ye girmesi için ellerinden geleni yapacaklarını belirtti.

Türk İngiliz Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Remzi Gür ise, TİDAF olarak 35 milyar Euro bütçeye sahip olduklarını, 2015 yılında bunu 150 milyar Euro'ya çıkarmayı hedeflediklerini kaydederek, "TİDAF olarak güçlü bir kuruluşuz. Biz devletten hiçbir şey beklemiyoruz. Türkiye'deki sanayiciler de beklememeli. Devlet koordinatör olarak görev yapmalıdır" dedi.

Basın toplantısına katılan konuklardan bazıları şunlardı:

Aziz ŞAHİN, Avrupa Türk İşadamları Konseyi (ATİK) Başkanı , Dursun ŞAHİN (Sanayi ve Ticaret Bakanlığı ATİK Yönetim Kurulu üyesi) İsmet Serdar YENİCE Türk İşadamları Derneği Avrupa Federasyonu(TİDAF) Genel Başkanı, Ziya AKŞAHİN TİDAF Genel Başkan yardımcısı, Dursun ALTINIŞIK TİDAF Genel başkan vekili Romanya Başkanı, Cahit ÖNER, TİDAF yön.Kurulu üyesi Romanya Temsilcisi, Mehmet ABDİKOĞLU TİDAF Macaristan Temsilcisi, Namık Kemal ERYILMAZ TİDAF Türkiye Başkanı, Mustafa CİMBAR TİDAF Türkiye yönetim kurulu üyesi, Mümin ULUÇ TİDAF Yönetim Kurulu üyesi, Xoghtaeb DACMAN Kırgızistan İşadamı, Yusuf CİNAR Belçika-Türkiye (BelTürk Genel Yazmanı),Mahir Pala BADD Başkanı, Turan KARABULUT Yeni Oluşum Başkanı, Hulusi POLAT, Remzi GÜR Türk İngiliz Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı, Ryszard HECKA PTP üyesi, Özer BİRİNCİ.

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız