SON DAKİKA
SON DEPREMLER

"35 Milyon TL Bütçe Ayrılacak"

0
Güncellendi - 2015-12-27 18:26:39
A- A+ PAYLAŞ

Adalet ve Kalkınma Partisi Malatya Milletvekili, TBMM İdare Amiri Ömer Faruk Öz, Malatya’nın Doğanşehir İlçesi’ni ziyaret ederek, incelemelerde bulundu. 

İlk olarak AKP İlçe Başkanlığı’nı ziyaret eden Ömer Faruk Öz ve beraberindeki heyet, İlçe Başkanı Murat Kavuncuoğlu, Belde Belediye Başkanları, muhtarlar ve partililerle bir araya geldi.

Ardından Doğanşehir Kaymakamı Mehmet Soğukpınar’ı makamında ziyaret eden Öz, Doğanşehir’e büyük hizmetler yapıldığını ifade ederek, “Büyükşehir olunca Doğanşehir’imize gelen imkanlar artarak devam edecek. Burada pek çok okul yapıldı, hastane inşaatımız başladı devam ediyor, yüksekokul aynı şekilde, tabii büyükşehirle birlikte tüm hizmetler katlanarak Doğanşehir ile buluşacak. 2013 yılında KÖYDES projeleri kapsamında ilimize yaklaşık olarak 10 milyon TL ayrılmıştı. Yeni büyükşehir kanununa göre köyden mahalleye dönüşen yerler için bütçenin yüzde 10’u ayrılmak zorunda. Büyükşehir’e ayrılacak bütçe üzerinden basit bir hesap ile önümüzdeki yıl köyden mahalleye dönüşecek yerler için yaklaşık olarak 35 milyon civarında bir bütçe ayrılacak.

Doğanşehir ile ilgili bir diğer önemli konu ise doğalgaz konusu, bu konuda da Sayın Başbakanımızın talimatı ile nüfusu 10 binin üzerinde ilçelere doğalgaz bağlantısını yapma noktasında gerekli çalışmaları yapmak üzere bir karar alındı. Bu kararın uygulamasında ise EPDK çalışmalara başladı. Önümüzde ki süreçte Doğanşehir halkı da doğalgaz ile buluşacak.

Tabi bütün bunların yanı sıra; altyapı problemlerinin çözülmesine önem verdiğimiz gibi, hatta daha fazla, birlik beraberliğimize ve bu maksatla yapılacak çabalara büyük önem veriyoruz.”

Doğanşehir esnafını da ziyaret eden Öz ve beraberindeki heyet esnafın sıkıntılarını dinledi ve gerekli yerlerle temaslar kurarak sorunların iletilmesini sağladı.

İlçe stadyumunda incelmelerde bulunan Öz, bu stadın gençlerin spor ihtiyacını karşılayacak şekilde yenilenmesi konusunda girişimlerde bulunacağını belirtti.

Atıl durumda bulunan Meteoroloji İstasyonu ve DSİ 92. Şube Polat Sulama Mühendisliğinde de incelmelerde bulunan Öz ve beraberindeki heyet, buranın yeniden yörenin ihtiyaçlarına göre işler hale getirilmesi için gerekli girişimlerde bulunacağını belirtti.

Öz ve beraberindekiler, iftarda iş adamı Vahap Küçük’ün misafiri oldu.

Milletvekili Ömer Faruk Öz’e Doğanşehir programına, İl Başkan Yardımcıları Murat Turgut, Abdulselim Çağlar, İl Yönetiminden Nurettin Sert, Mustafa Zeren, Coşkun Çetin, Belediye Meclis Üyesi ve Meclis Başkan Vekili Hüseyin Apak, Belediye Meclis Üyeleri Aziz Görgeç, Hasan Demez ve İl Genel Meclisi Üyesi Rıza Sinanoğlu eşlik etti.

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız