SON DAKİKA
SON DEPREMLER

350 Kilo Pil Toplandı

A- A+ PAYLAŞ

Malatya Belediyesi Yerel Gündem 21 Tüketici Hakları Çalışma Grubu Temsilcisi Keriman Başıbüyük, sınırlı enerji kaynağının en verimli biçimde kullanılması gerektiğini bildirdi.

Enerji Tasarrufu Haftası nedeniyle Yerel Gündem 21'de basın toplantısı düzenleyen Yerel Gündem 21 Tüketici Hakları Çalışma Grubu Temsilcisi Keriman Başıbüyük, "Enerji, insan hayatının, yaşamını sürdürebilmesinde çok büyük rol oynamaktadır. Bu önemli ihtiyacı bilinçli bir şekilde kullanmalıyız. Her yıl 11-18 Ocak tarihleri arasında enerji tasarrufu haftası olarak kutlanır. Bu kutlama yeterli olmamakla beraber yılın her gününde topluma anlatılmalıdır" dedi.

Başıbüyük, enerjide tutumlu olmanın önemine değinerek, sınırlı enerji kaynağının en verimli biçimde kullanılması gerektiğini kaydetti. Enerji tasarrufuna yönelik alınacak olan bazı basit önlemlerden bahseden Başıbüyük, "Buzdolabı alırken ihtiyacınızdan daha büyük hacimli olanı seçmeyin, unutmayın ki daha büyük buzdolabı daha çok enerji harcar. Enerji tüketimi daha düşük olanı seçin. Çamaşır ve bulaşık makinesi seçerken yine A sınıfına en yakın olanı en düşük enerjiyi ve suyu tüketmektedir" diye konuştu.

Konutların yapımı ve izolasyonu, konutlarda kullanılan elektronik eşyaların ve aydınlatma cihazlarının seçimi ve kullanımı sonucunda, hem aile hem de ülke ekonomisine büyük katkılar sağlanacağını ifade eden Başıbüyük, “Toplum olarak hem kendimize hem de ülkemize ve çevremize karşı olan sorumluluklarımızı yerine getirerek çocuklarımıza örnek olacak şekilde enerji tasarrufu konusundaki hassasiyeti ömür boyu kullanmamız gerekir” şeklinde konuştu.

Öte yandan, Yerel Gündem 21 Tüketici Hakları Çalışma Grubu tarafından taşınabilir Pil Üreticileri ve İthalatçıları Derneğinden temin edilen atık pil toplama kutuları ile başlatılan Atık Pil Toplama Kampanyası da devam ediyor.

2007 Şubat ayı içerisinde başlatılan kampanya ile 50 İlköğretim okuluna bırakılan pil toplama kutuları sayesinde şimdiye kadar yaklaşık 350 kilogram pil toplandığını belirten Başıbüyük, 2008 yılı içerisinde bu kampanyayı devam ettireceklerini, kentteki kalabalık sitelere pil kutularını koyarak bu kampanyaya herkesi dahil etmeyi hedeflediklerini söyledi.

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız