SON DAKİKA
SON DEPREMLER

350 Kişi Başvurdu

0
Güncellendi - 2015-12-27 15:17:23
350 Kişi Başvurdu
A- A+ PAYLAŞ

Malatya İş-Kur İl Müdürlüğü ile Küçük ve Orta Ölçekli İşletmeleri Geliştirme ve Destekleme (KOSGEB) Malatya Hizmet Merkezi Müdürlüğü’nün işbirliği çerçevesinde, kendi işini kurmak isteyenlere yönelik verilecek olan "Uygulamalı Girişimcilik Eğitimi" için seçme yapıldı. 

İş-Kur İl Müdürlüğü'nde gerçekleştirilen ve 150 kişinin alınacağı eğitim programına 350 kişi başvururken, başvuruda bulunan adaylar 25’er kişilik gruplar halinde yazılı sınavdan geçirilerek seçmeler yapıldı.

Kurs kapsamında 150 kişiye 9 gün sürecek 72 saatlik girişimcilik eğitimi verilecek. Öte yandan, kursiyerlere her fiili gün için 20 TL para verilerek, Genel Sağlık Sigortası ile İş Kazası ve Meslek Hastalığı sigorta primleri de İş-Kur İl Müdürlüğü tarafından yatırılacak.

Eğitim sonunda kursiyerlere Milli Eğitim Bakanlığı onaylı katılım belgesi verilerek, iş kurmak isteyenlerin alacakları belge ile KOSGEB Malatya Hizmet Merkezi Müdürlüğü’nün girişimciler için verdiği hibeden yararlanma imkanı bulacakları kaydedildi.

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız