SON DAKİKA
SON DEPREMLER

"350 Yayınevi Katılıyor"

0
Güncellendi - 2015-12-28 02:43:22
A- A+ PAYLAŞ

Malatya 4. Anadolu kitap ve Kültür Fuarı bu yıl 5-10 Mayıs tarihleri arasında gerçekleştirilecek ve fuarda ana tema Çanakkale Deniz Zaferi’nin 100. Yılı olacak. Fuara 200 kitapevi tarafından stant açılacağı ve yaklaşık 250 yazarında Malatya’ya gelerek okuyucuları ile buluşacağı belirtildi. Fuara yabancı ünlü yazarlarında katılacağı belirtildi. 

Kültür ve Turizm Bakanlığı, Malatya Valiliği ve Malatya Büyükşehir Belediyesi’nin ortak destekleri ile düzenlenen ve Malatya büyükşehir Belediyesi Kültür A.Ş. tarafından organize edilen Malatya 4. Anadolu Kitap ve kültür Fuarı ile ilgili olarak Vali Süleyman Kamçı, Büyükşehir Belediye başkanı Ahmet Çakır ve Kültür A.Ş. Genel Müdürü  Sabri Akın Ramada Altın Kayısı Otel’de basın toplantısı düzenlediler. 

VALİ KAMÇI: “İLGİ VE ALAKA OLDUKÇA FAZLA”

Vali Süleyman Kamçı, “Malatya’da ilk defa böyle bir sosyal etkinlikte Tarım Fuarı’nda birlikte olduk. Bu sene oldukça güzeldi, benim hoşuma gitti. Bu sene kitap Fuarı’na da ilgi ve alaka oldukça fazla. Çanakkale deniz Zaferi’nin 100. Yıl münasebetiyle bu sene  Çanakkale teması da Malatya’mızda işlenecek.  Bu vesileyle çeşitli etkinliklerle onlarda katılmış olacaklar. Biz yerel basınımız başta olmak üzere tüm kesimlerin, kamu kurum ve kuruluşlarının, sivil toplum örgütlerinin ilgi ve alakası bizi  mutlu edecektir” dedi.

ÇAKIR: “350 YAYINEVİ KATILIYOR”

Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Çakır, “Gerçekten Malatya olarak yine önemli bir etkinliğe ev sahipliği yapacağız. Sadece bölgemizde değil, gerçekten Türkiye’nin en önemli kitap fuarlarından bir tanesini Malatya’da gerçekleştiriyoruz. Burada valiliğimiz başta olmak üzere Valiliğimiz ve Büyükşehir belediyemizin öncülüğünde diğer kurumlarımızın da katkıları ile Malatya olarak güzel bir etkinliği, İnşallah geçtiğimiz yıllardan daha kaliteli, daha organizeli, daha katılımcı bir fuarı gerçekleştirmiş oluruz. Bununla ilgili olarak bütün hazırlıklar tamamlandı. Bu sene konumuz Çanakkale Zaferimizin 100. Yıl anısına Çanakkale temalı olacak. Bu sene onur konuğu yazarımız da Prof. Dr. İhsan Süreyya Sırma’dır. Bu sene hedefimiz 350 bin üzerinden bir ziyaretçinin gelmesidir. Fuara ilk başladığı zaman 5 bin 200 metrekarelik alanda fuarımızı gerçekleştiriyorduk, 200 civarında yayınevimiz katılıyordu. Bu sene kapalı alanı 9 bin metrekare alana çıkardık. Buna rağmen stantlarımız 2 ay önce doldu ve bir çok yayınevine de yer tahsis edemedik. Bunun içinde gerçekten üzgünüz Kitap Fuarına ciddi bir ilgi, ciddi bir katılım, ciddi bir alakanın olduğunu görüyoruz. Bu sene 350’nin üzerinde yayınevi katılıyor. Şuana kadar 250’nin üzerinde şimdiye kadar teyit edilmiş olan yazar, şair ve sanatçımız katılıyorlar. 9 bin metrekarelik alanda şuanda yerimiz yok ve birçok talebede olumsuz cevap vermek zorunda kaldığımızı da özellikle belirtmek istiyorum. 

YABANCI YAZARLARDA GELİYOR 

Çakır şunları söyledi; “Bu sene yurtdışından katılacak yazarlarımız var, konuklarımız var. Nahda Hareketi'nin liderlerinden Raşid el-Gannuşi, Katar’dan Moritanyalı Muhammed Muhtar Şankiti, Mısır’dan eski bakan Ahmet Yahya, Ünlü İranlı Yazar Houshang Moradi Kermani,  Azerbaycan Milletvekili Ganire Paşayeva ile birlikte aynı zamanda ülkemizin tanınmış bir çok yazar ve tanınmış siması kitap fuarına katılıyor. Aynı zamanda devlet büyüklerimiz var. Eski İçişleri Bakanımız Efgan Ala, Eski Adalet Bakanımız Bekir Bozdağ ve bakanımız Yalçın Akdoğan’ı da Malatya’ya davet ettik. Programlarının uygun olması halinde fuara katılacaklarını bize bildirdiler.  350 binin üzerinde ziyaretçi bekliyoruz ve bunun 50 bini öğrenci olacak. Sadece Malatya ile sınırlı kalmayacak ve çevre illerden de bütün üniversitelere de ziyaretler yapıldı. Birçok ilimizden üniversiteden öğrenciler tur şeklinde kitap fuarına katılım sağlıyorlar. Bölge kitap Fuarı’na dönüşen bu etkinliğimiz bütün Malatyalılar tarafından ziyaret edilmeli.”

ÇANAKKALE ZAFERİ SERGİLERİ 

Büyükşehir Belediye Başkanı Çakır, “Malatya’mız için önemli olduğu kadar ülkemiz içinde önemli bir etkinlik. Şehrimizin tanıtımı adına kitap okuma alışkanlığının kazandırılması açısında da önemli bir etkinlik yapıyoruz.  Yazarlarımız aynı zamanda sempozyum ve toplantılara katılacaklar. İlçelerimizde ve sivil toplum kuruluşlarımızca düzenlenen programlara da katılacaklar. Sadece kitap imzalama ve kitap tanıtımı ile sınırlı kalmayacak. Aynı zamanda şehrin bütün noktalarındaki etkinliklerle okuyucu ve yazarlarımızı buluşturacağız. 250 metrekarelik alanda da Çanakkale Savaşı ile ilgili sergi yer alacak. Ayrıca bir tır da da yine Çanakkale Saferi ile ilgili materyaller sergilenecek” ifadelerini kaydetti.

Büyükşehir Belediyesi Kültür A.Ş. Genel Müdürü Sabri Akın, “Özellikle fuarımızın içerisinde belli bir bölümü sergi alanı olarak ayrıldı. Bizim Gaziler Vakfı ile yaptığımız bir çalışma var. Özellikle savaşta kullanılan materyallerin cam sehpalar içerisinde sergilenecek. Paneller ve konferanslar düzenlenecek. Buradaki ana hedefimiz Çanakkale Zaferi’ni 100. yılında o ruhu yeniden yaşatmaktır” dedi.

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız