SON DAKİKA
SON DEPREMLER

"Çok Güzel Bir İş Çekiyoruz"

0
Güncellendi - 2020-08-29 03:28:56
A- A+ PAYLAŞ

Çekimleri Arapgir ilçesinde süren ‘Zalo’ filminde ‘Zalo Ağa’ karakterini canlandıran Sermiyan Midyat, pandeminin bitmesiyle eğlence sektörünün ve sinemanın yükselişe geçeceğini düşündüğünü söyledi.

‘Ay Lav Yu ‘, ‘Ay Lav Yu Tuu’, ‘Bir Baba Hindu’, ‘Hükümet Kadın’, ‘Hükümet Kadın 2’ filmlerinin yönetmenliği yapan ve rol alan Sermiyan Midyat, yapımcılığı ve yönetmenliğini Necati Aslan’ın yaptığı, Malatya’nın Arapgir ilçesinde çekilen ‘Zalo’ sinema filminde ağa rolünde oynuyor.

Cevat Çobanlı Paşa Konağı’nda çekimleri süren filmin set arasında Arapgir Belediye Başkanı Haluk Cömertoğlu ile bir araya gelen Sermiyan Midyat, “Malatya Arapgir’deyiz. Başkanımızda müthiş misafirperverler. Bizi burada çok iyi ağırlıyorlar. Güzelmiş, Malatya’nın bu tarafını hiç bilmiyordum. Özellikle Arapgir Kozluk Çayı’na gittik, reyhan topladık. Dut pestilini bizim Mardinlilerde yapar, bana alınacaklar ama biraz daha ince yapın, burada çok fena ince yapıyorlar. Kendi memleketime eleştiri yapayım. Gayet güzel” dedi.

Midyat, yönetmen, yazar ve yapımcı Necati Aslan’ın Arapgir’i tercih ettiğini belirterek, “Bende kendisiyle ilk defa çalışıyorum. Gayet de sette mutluyuz. Ben zaten şehir dışında çekim yapmayı çok seven biriyim. Hocamızla da gayet güzel anlaştık” diye konuştu.

Ünlü oyuncu, hikayenin 60-70’lerde geçtiğini kaydederek, “Zalo isminden de anlaşılacağı gibi muhtemelen zalimin kısaltılmışı. O ben oluyorum, en zalimi” dedi.

Midyat, pandemi sürecinin sinemaya etkisine ilişkin ise “Pandemi sinemayı, bütün sektörü etkiledi ama dünyada 1900’lü yılların başına dönersek dünya savaşları, buhran yıllarından sonrasında tamda eğlence sektörünün zirve yaptığı zamanlardır. Birinci ve İkinci Dünya Savaşı’ndan sonra Avrupa’da tiyatronun en büyük çıkışını yaptığı dönemlerdir. Dolayısıyla pandeminin bitmesiyle eğlence sektörünün ve sinemanın çok yükselişe geçeceğini düşünüyorum, o kadar karamsar değilim. Sadece bunun ne zaman biteceğine bağlı. Putin kızına aşıyı yaptırmış, bakalım ne olacak? İnşallah aşıda çok yakın zamanda sağlıklı bir şekilde bulunur ve herkese ulaşır. Bittikten sonra ben çok büyük bir dönüş olacağını düşünüyorum. Hatta eskisinden daha çok yükselişe geçeceğini düşünüyorum. Dünya tarihide zaten bunun örnekleri var, tarihte tekerrürden ibaret” değerlendirmesinde bulundu.

Filmle ilgili bilgi veren yönetmen, senarist ve yapımcı Necati Aslan, “Zalo Ağa, 60’lı, 70’li yıllarda Türk sinemasında absürt komedi ama evrensel boyutlara taşınmış, sosyal içerikli, insani mesajları olan, varla yok arasında, iyiyle kötünün anlatıldığı bir hikaye. Tamamen komedi. İnsanları güldüreceğimiz, eğlendireceğimiz, hiçbir tarafa bir şey dokundurmadan tamamen insanı anlatan güzel bir aile komedisi” ifadelerini kullandı.

Aslan, Arapgir’in doğasıyla ve coğrafyasıyla çok güzel bir yer olduğunu ifade ederek, “Birde çok güzel bir başkanımız var. Her şeyiyle bize kucak açtı. Keyifle buradayız. Şuanda Cevat Çobanlı Paşa Konağı’nda çalışıyoruz. O da Zalo karakterinin konağı. Her taraf çok güzel; reyhan bahçeleri, üzümler… İnsanlar çok yardımcı oluyor. Çok güzel bir iş çekiyoruz. Çokta mutluyuz, keyif alıyoruz. İyi ki buradayız” dedi.

Sermiyan Midyat’ın başka bir dünya olduğunu dile getiren Aslan şunları söyledi:

“Türk sinemasında çok sevdiğim, takdir ettiğim çok güzel bir dostum. Her şeyin altından kalkabilecek usta bir oyuncuyla çalıştığım için çok mutluyum. Müthiş bir film çekiyoruz. Artık bundan sonrasını da seyirciye bırakacağız.”

Aslan, 3-4 senedir uğraştığı bir iş olduğunu kaydederek, “Çok güzel bir iş. Arapgir, gizli bir plato. Birçok insanın ya da bizim sektörün bilmediği gizli bir plato, inanılmaz güzel mekanlar. Parayla yapılamayacak mekanlar burada var. Sinemacılar için burası bitmiş, hazır bir plato. Milyon dolarlar harcamaya gerek yok. Gelecekler sadece 3-5 ufak dekorla yerleşimle olay bitecek. Malatya benim memleketim, o yüzden çok mutluyum. Mart’ta geldim ve bütün her yeri gezdik. ‘Bu film burada bitmiş’ dedim çünkü hazır bir plato var” diye konuştu.

Arapgir Belediye Başkanı Haluk Cömertoğlu, Arapgir’in Yukarı Fırat’ın incisi olduğunu ifade ederek, “Burada yapılan her şeyi saraya gidecek gibi yaparlar. Misafirin önüne saraya göndereceğini koyarlar. Avlusuna girdiğinizde kim olduğunuzu sormazlar, yemeğinizi koyarlar. ‘Kalacak mısın, gidecek misin?’ demezler, ‘Hoş geldin, ne yapabilirim?’ derler” ifadelerini kullandı.

Cömertoğlu, film ekibine çalışmalarında kolaylıklar dileyerek, “Siz bu işe günlerinizi veriyorsunuz. Arapgir’imize yeni bir vizyon ve perspektif getirdiniz. Komedi olması zaten başlı başına bir farkındalık” dedi.

YEŞİLYURT'TA AĞIRLAMA..

Bu arada Yeşilyurt Belediyesi, çekimleri Yeşilyurt başta olmak üzere Malatya’nın farklı bölgelerinde devam eden ve ünlü sanatçı Sermiyan Midyat’ın başrolünü üstlendiği ‘Zalo’ isimli sinema filminin ekibini ağırladı.

Yeşilyurt Belediye Başkanı Mehmet Çınar’ın daveti üzerine Yeşilyurt Gedik Sosyal Tesislerinde akşam yemeğine katılan ‘Zalo’ isimli sinema filminin ekibi, oldukça neşeli ve keyifli anlar yaşadılar. Sanatçılara ve film ekibine Yeşilyurt’un yöresel yemekleri ikram edildi.

Malatya’da kendilerine gösterilen ilgiden memnun kaldıklarını ifade eden Sanatçı Sermiyan Midyat, “‘Zalo’ isimli sinema filmimizin çekimleri için Malatya’da ve sizlerle bir araya olmaktan çok büyük memnuniyet duymaktayım. Yeşilyurt Belediye Başkanımız Sayın Mehmet Çınar’da büyük bir nezaket gösterip bizleri Yeşilyurt’ta misafir etti, kendilerine şahsım ve diğer ekip arkadaşlarım adına teşekkürlerimi sunuyorum. Yeşilyurt’ta gerçekten güzel bir yer, bizlerde burada olmaktan mutlu olduk. Gösterilen misafirperverlikten dolayı bir kez daha teşekkür ediyorum.” diye konuştu.

Zalo isimli bir ağa ve kimsesiz üç gencin başından geçen trajikomik olayları ele alan ‘Zalo’ isimli sinema filminin bazı bölümleri, Yeşilyurt’ta çekilecek.

Yapımcı ve yönetmen koltuğunda Necati Aslan’ın oturduğu komedi filminin başrolünde Sermiyan Midyat oynarken, Kıvanç Baran Aslan, Tuğçe Topcu, Aslı Balcı ve Halil Kumova gibi sanatçılarda film ekibinde yer alıyorlar.

Ferdi DURDU, Yeni Malatya Gazetesi- malatyahaber.com- Bülten

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız

11 yorum yapılmış

  • Malatyalı (3 yıl önce)
    Malatya'da Ağalık yok diyenler, ya sonradan göç etmiştir.Yada kökü şehir merkezidir.Puturge , İzollu,Drijan, Parcikan ağalığın merkezidir. Sanki Malatya küçümsenmis havalarına girilmiş.Ne alaka ise ? Sermiyan Midyat a teşekkürler.
    0
    0
    Yanıtla
  • Tuncay (3 yıl önce)
    Malatya da ağalık yokmuş diyerek yorum yapan arkadaşlar Sanki Malatyayı küçümsemişler gibi bir yorumda bulunmuşlar Doğu ve güneydoğu da ağalık hangi tarihlere kadar devam etmiş biraz araştırsalar görecekler Malatya ağalığın kıralı varmış Pütürge kale Akçadağ gibi yerleri küçük bir araştırma ile Anlarlar Amaç ne anlayamadım bu yorumlara neden gerek duyuyorlar Sermiyan Midyat sevilen bir oyuncu Malatya ile ilgili de çok güzel yorumlar yapmış İnşallah devamı gelir bu tür etkinlikler Malatya adına çok önemli Başarılar diliyorum
    0
    0
    Yanıtla
  • yetkisiz (3 yıl önce)
    Malatya da ağalık kültürü de geçmişi de yok, film Malatya da çekiliyor ise de başkalarının ağalarıdır herhalde ?
    0
    0
    Yanıtla
  • Has Malatyalı (3 yıl önce)
    Yönetmenin açıklamaları olumlu ve başkalarını teşvik edici. Olur da Malatya dizi ve film sektörünü çekebilirse bunun ekonomiye katkısı olur. Bu sektörlerde çok para döner ve milyarlar değilse bile yerel ekonomiye birkaç milyon getirir, az da olsa ek istihdam sağlar.
    0
    0
    Yanıtla
  • Malatya 44 (3 yıl önce)
    Ay lav yu, hükümet kadın 1 ve 2 gayet komik ve güzeldi. İnş bu da öyle olur...
    0
    0
    Yanıtla
  • kaan (3 yıl önce)
    İnşallah,filmin senaryosuna,Arapgir,Malatya kültürünü eklerse iyi olur........
    0
    0
    Yanıtla
  • Ali (3 yıl önce)
    Bunlara korona uğramamış
    0
    0
    Yanıtla
  • Kerem Sarı (3 yıl önce)
    Bu memlekette yani Malatya da ağalık kültürü olmadığı halde sürekli bu tip filimler çekiliyor. Manidar geliyor bana.
    0
    0
    Yanıtla
  • Herkes aga olmuş agam. Bir kibir bir gösteriş o biçim...
    0
    0
    Yanıtla
  • zaten film 60 lı yılları anlatıyor ki o yıllarda Malatya'da Ağalık düzeni vardı
    0
    0
    Yanıtla
  • Yılmaz (3 yıl önce)
    Sermiyan Midyat müthiş bir yetenek. Filmi sabırsızlıkla bekliyoruz...
    0
    0
    Yanıtla