SON DAKİKA
SON DEPREMLER

36 Altın Ödüllü Yarışma

A- A+ PAYLAŞ

Yazı yazmaya özendiren ve yazmayı gündelik hayata dahil etmek amacı ile Malatya Kent Konseyi tarafından “2011 Malatya Yazıyor” kampanyası kapsamında çeşitli etkinlikler düzenlenirken, bu kapsamda yapılan “Hayalimdeki Malatya” yarışmanın ödül töreni İl Özel İdaresi Toplantı Salonunda yapıldı. Yarışma sonunda üç ayrı katagoride dereceye giren kişilere  36 adet çeyrek altın hediye edildi.
 
Yarışmanın ödül törenine Malatya Belediyesi  Başkan Vekili Ertan Mumcu, Kent Konseyi Genel Sekreteri Av. Ali Yıldırım, İnönü Üniversitesi Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Mehmet Karagöz Kredi Yurtlar Kurumu Bölge Müdürü Halil Karaman, İl Milli Eğitim Müdür Yardımcısı Yahya Yazgan, Hacı Bektaşi Veli Kültür Merkezi, Vakfı Genel Başkanı Hasan Meşeli, Türkiye Yazarlar Birliği Malatya Temsilcisi Adil Akkoyunlu, sivil toplum örgütlerinin temsilcileri, jüri üyeleri, yarışmacılar ve aileleri katıldılar.
 
"YAZMAKTAN VAZGEÇMEYİN"

Kent Konseyi Genel Sekreteri Av. Ali Yıldırım, yaptığı açılış konuşmasında,  herkesin Malatya ile ilgili bir hayali olduğunu bu yarışma ile bu hayalleri okuduklarını ifade ederek katılımcılara 15–20 yıl sonra da hala mektup göndermelerini ve duygularını yazılı olarak iletmelerini rica etti.  Yıldırım,  “Yazmaktan vazgeçmeyin, yazmak titizlik gerektiren disiplinli bir eylemdir, bunu başarmak her şeyi başarmaktır.” dedi.
 
"YAZMA İKİNCİ PLANA ATILIYOR"
 
İnönü Üniversitesi Türkçe Eğitimi Bölümünden Yrd. Doç. Dr. İlhan Erdem ise yaptığı konuşmada, "Gelenekselleşen Kent Konseyi yarışmalarından bir tanesi daha gerçekleştirildi. Kent Konseyi’ni şehrimize vermiş olduğu katkılardan dolayı destekliyor yarışmaya jüri üyesi olarak dâhil olmaktan gurur duyuyorum . Yazma alışkanlığı ihmal ediliyor. Okul ve kültürel düzeyde okuma önemsenirken yazma ikinci plana atılıyor. Bu kampanya bu anlamda çok önemli ve başarılı bir kampanya ." dedi. 
 
PLAKET VERİLDİ
 
Yarışmaya katılan eserleri değerlendiren alanında uzman jüri üyeleri Ömer Göde, Mustafa Akbaş, Hüsamettin Karakelle, Cumali Yıldırım, Ramazan Kaplan, Mustafa Uğurlu, Yrd. Doç. Dr. İlhan Erdem, Yrd. Doç. Dr. Mehmet Akif Çeçen ve Yrd. Doç. Dr. Ebru Burcu Yılmaz’a birer teşekkür plaketi sunuldu.
 
Daha sonra dereceye giren eserler okunurken plaketler ile ilköğretim kategorisinde toplamda 6, lise kategorisinde 12 ve üniversite kategorisinde 18 çeyrek altın eser sahiplerine hediye edildi.  “Hayalimdeki Malatya” konulu kompozisyon yarışmasında dereceye giren eserler şöyle:
 
 İlköğretim Kategorisinde Birinci Şule Kaya, İkinci Berfin Alıcı ve Üçüncü Remziye Diler oldu.
 
Lise kategorisinde birinci Betül Akın, İkinci Aysel Kükey ve üçüncü Nurcan Arkadaş oldu.
 
Üniversite kategorisinde ise birinci Betül Demirbağ, İkinci Trabzon'dan yarışmaya katılan Nihat Malkoç ve üçüncü Ali Başhan oldu.
 

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız