SON DAKİKA
SON DEPREMLER

36. Duruşma Yapılacak

A- A+ PAYLAŞ
 
Zirve Yayınevi davasına Cuma günü yapılacak olan 36. duruşma ile devam edilecek. 
 
18 Nisan 2007 tarihinde Alman Tilman Geske, Necati Aydın ve Uğur Yüksel adlı misyonerlerin öldürüldüğü Zirve Yayınevi cinayetleri ile ilgili dava Özel Yetkili Malatya 3. Ağır Ceza Mahkemesi'nde görülüyor. 
 
Davanın sanıkları Emre Günaydın, Abuzer Yıldırım, Cuma Özdemir, Hamit Çeker ve Salih Gürler Malatya Kapalı Cezaevi'nde, tutuklu sanık Varol Bülent Aral ise Adıyaman Cezaevi'nde tutuluyor. Dava kapsamında Hüseyin Yelki, Kürşat Kocadağ ve Mehmet Gökçe ise tutuksuz yargılanıyor. 
 
Mahkemede, emekli Orgeneral Hurşit Tolon'un 18 Nisan 2007 tarihinde ve öncesinde İnönü Üniversitesi bünyesinde verdiği seminer ve konferansın sesli ve görüntülü kayıtları ve deşifreleri ile ilgili bilirkişi raporunun, sanık Emre Günaydın ile ilgili hastane görüntü kayıtlarını bilirkişi raporunun ve Varol Bülent Aral'ın Adlı Tıp Kurumu raporunun, gelmiş olması durumunda görüşülmesi bekleniyor. Davada ayrıca tanık Erhan Gelni'nin adresinin tespit edilmiş olması halinde duruşmaya getirilmesi ve Zirve Yayınevi olayında azmettiricilere yönelik devam eden soruşturmalar hakkındaki iddianamenin tamamlanması halinde, bu durumun da yine duruşmada gündeme gelmesi bekleniyor. 

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız