SON DAKİKA
SON DEPREMLER

''36 Projeyle Türkiye Birincisi Olduk''

A- A+ PAYLAŞ

İş Kurumu (İŞKUR) Müdürü Yaşar Karataş, Ağustos 2006 itibariyle kayıtlı 14 bin 647 işsizin iş beklediğini belirterek, bu işsizlerin 5 bin 456'sının bu yıl kayıt yaptırdığını bildirdi.

Malatya İl İstihdam Kurulu, Vali Halil İbrahim Daşöz'ün başkanlığında İş Kurumu Müdürlüğü'nde toplanarak 2006 yılı çalışmaları görüşüldü. Kurul üyelerinin katıldığı toplantıda konuşan Vali Daşöz, İl İstihdam Kurulu'nun ülkemizin en büyük sorunu olan işsizlikle ilgili görüş oluşturan, öneri geliştiren ve bir takım gelişmelere ön ayak olmasından dolayı önemli bir sorumluluk yüklendiğini belirterek, işsizlik sorununa çözümde milli eğitim politikalarının büyük önem taşıdığını kaydetti.

Bu yıl toplam bin 566 kişini işe yerleştirildiğini belirten İşkur Müdürü Karataş, "Kayıtlı işsizlerin bin 159'u özürlü grubundadır. Bunların 423'ü ilkokul mezunudur. Toplam 642 özürlü çalışan mevcuttur" şeklinde bilgi verdi.

2005 yılında toplam 36 projeyle 987 kişinin eğitilmesi nedeniyle İşkur Malatya İl Müdürlüğü'nün Türkiye birincisi olduğunu aktaran Karataş, 2006 yılı içinde 21 projenin devam ettirildiğini kaydetti. Toplantıda 2007 yılı için öngörülen meslek kurslarını da açıklayan Karataş, bu kursların bilgisayar işletmeciliği, bilgisayarlı ön muhasebe, konfeksiyon makinaları operatörü, doğalgaz tesisatçılığı, yönetici asistanlığı, web tasarımcılığı, tekstil işçiliği, asansör bakım işçiliği, iş makinaları operatörlüğü, endüstri makinaları ustası, kaynakçı, hasta ve çocuk bakıcılığı, gıda imalat ve paketleme işçiliği, aşçılık, kuaförlük, cilt bakımı, sigorta pazarlama, satış elemanı, çevre düzenleme ve ağaçlandırma işçiliği kurslarının olduğunu belirtti.

Karataş, "Toplam 291 kişilik terör mağduru kontenjan açığımız devam etmektedir. Çalıştırılmayan her kontenjan için aylık 1.176 YTL ceza alınmaktadır" dedi.

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız