SON DAKİKA
SON DEPREMLER

"365 Günün 24 Saati Kadınlar Günüdür"

0
Güncellendi - 2017-03-08 22:11:05
A- A+ PAYLAŞ

Battalgazi Belediyesi tarafından 8 Mart Dünya Kadınlar Günü dolayısıyla bir etkinlik düzenlendi. Yoğun katılımın olduğu etkinlikte konuşan Battalgazi Belediye Başkanı Selahattin Gürkan, “Kadınlarımızın sadece yılda bir günü yoktur. 365 günün 24 saati de kadınların günüdür” dedi.

Battalgazi Belediyesi Kültür ve Sosyal İşler Müdürlüğü tarafından Silahtar Mustafa Paşa Kervansarayı’nda bir etkinlik düzenlendi. Etkinliğe, Battalgazi Belediye Başkanı Selahattin Gürkan, Battalgazi Belediye Başkanı Selahattin Gürkan’ın eşi Hafize Gürkan, İl Emniyet Müdürü Ömer Urhal’ın eşi Kadriye Urhal, Battalgazi Belediye Başkan Yardımcısı Yaşar Karataş, Zafer Kırçuval ve çok sayıda kadın katıldı. Programın açılışında konuşan Battalgazi Belediye Başkanı Selahattin Gürkan, 8 Mart Dünya Kadınlar Günü’nün önemine dikkat çekerek, “Kadınlarımızın sadece yılda bir günü yoktur. 365 günün 24 saati de hanımların günüdür. Bugün 8 Mart Dünya Kadınlar Günü münasebetiyle Battalgazi Belediyemiz Kültür İşleri Müdürlüğünün düzenlemiş olduğu Kadınlar Günü etkinliğine hepiniz hoş geldiniz sefalar getirdiniz. Kadınlar gününüzü en içten dileklerimle kutluyorum. Sizler eli öpülesi, ayakların altına cennet serilen varlıklarsınız. Biz bu değerleri başımızın tacı olarak görürüz. Başımızın üstünde de taşırız. Özellikle televizyonlarda izlediğimizde kadın cinayetleri veya aile facialarıyla ilgili haberlere üzülmemek, utanmamak mümkün değil. Ama inşallah bu tür etkinliklerle ve kadın haklarıyla ilgili sempozyum, konferans ve panellerle inşallah bu toplum bilinçlendirilecek, kadının bir meta olmadığını, değerli bir varlık olduğunu, ayaklarının altına cennetin serildiğini ve emanet olduğunu, bu insanlarımızda anlayacaklardır. Dün bir kadınlar günü etkinliğine katılmak üzere yola çıkan ve kaza sonucu 7 annemizi kaybettik. Bu kadınlarımıza Allah’tan rahmet diliyoruz. Yakınlarına başsağlığı diliyoruz. 43 yaralımıza da acil şifalar diliyoruz” dedi.

Milli Mücadele döneminde Türk kadınının önemine dikkat çeken Başkan Gürkan, “Milli Kurtuluş Savaşımızda Ayşe Hatunlar, Nene Hatunlar, Zahide hatunlar, Halide Edipler, hepsi bu vatan toprağının birlik beraberlik ve düşman işgalinden kurtulması için mücadele etmişlerdir. Bu anlamda eğer erler Anadolu’da düşmana karşı göğüslerini germişlerse, evdeki o yiğit kadınlarımız onların arkasında dağ gibi durması sonucundadır. 2016 yılının 15 Temmuz’unda da darbe girişimi oldu. Ülkemizi bölüp parçalamaya yönelik bir darbe girişimiydi. Tamamen dış menşeliydi. Maalesef içerde de kendilerine, kendi amaçlarına uyacak insanları bulmuşlardı. Burada da gene Türk kadınının orada vakur duruşunu gördük. Tankların, uçakların, silahların önüne göğüslerini gerdiğini gördük. Aynı kurtuluş savaşında olduğu gibi. O anlamda sizleri kutluyorum, tebrik ediyorum. Sizlerin iyi olması, huzurlu olması gelecek nesillerimizin huzurlu olması demektir. Bir milleti, bir vücut olarak düşündüğümüz zaman bir aileyi de, bir hücre olarak düşünürseniz, aileler sağlam olursa, yani hücre sağlam olursa, vücut sağlam olur. Bir ülkede de aile sağlam olursa, o zaman o toplum sağlam temeller üzerinde telakki etmeye muktedir olur. Aksi takdirde zelil olup yerlerde sürünmeye mahkumdur. Onun için biz analarımızın ellerinden öpüyoruz. Kadınlarımızın kadınlar gününü kutluyoruz. Kadınlar gününü sadece bir güne matuf değil de yılın 365 gününe yaymak lazım. Kadınlarımıza vereceğimiz değer gelecek nesillerimize vereceğimiz değerdir” diye konuştu.

8 Mart Dünya Kadınlar Günü dolayısıyla Nezahat Ekici’ye teşekkür plaketi veren Battalgazi Belediye Başkanı Selahattin Gürkan’ın eşi Hafize Gürkan ise, “Hepinizi saygıyla selamlıyorum. Dünya Kadınlar Günü’nüzü kutluyorum. Bizim sadece 8 Mart Dünya Kadınları Günü’ne hapsedilmeyecek kadar becerikli, başarılı, yürekli, sabırlı, sadakatli olduğumuz için 365 gün bizim diyorum” diye konuştu.

Yapılan konuşmaların ardından programa katılan kadınlara yemek ikramında bulunuldu.

Bülten

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız