SON DAKİKA
SON DEPREMLER

365 Kişi Başvurdu

0
Güncellendi - 2015-12-27 17:12:43
365 Kişi Başvurdu
A- A+ PAYLAŞ

Çalışma ve İş Kurumu Malatya İl Müdürlüğü tarafından işsizlere yönelik olarak uygulamalı girişimcilik eğitimi çerçevesinde alınacak 200 kişi için 365 işsizin başvurduğu bildirildi. 

İş Kur Malatya İl Müdürü Vahap Toman, yaptığı açıklamada, “İşsizlerin iş bulmalarında yardımcı olmak ve girişimcilik kültürünü yaygınlaştırmak ve girişimci iş ve iş planı kavramı il tanıştırarak başarılı işletmelerin kurulmasını sağlayarak gayesi ile 200 kişiye yönelik girişimcilik eğitiminin seçmelerine 365 kişi başvurmuştur” ifadelerini kullandı.

“Yapılan seçmelerin katılımın beklentilerin çok üstüne olması da ayrıca sevindirici olmuştur. Bu demektir ki vatandaş işini kurmak noktasında bir çaba içerindedir. Toplam 72 saatlik bir sürede oluşan uygulamalı girişimcilik eğitimi süresince kursiyerlerin iş fikirlerinin gelişeceği ve girişimcilik yeteneklerinin artacağı bir kurs olacaktır” diyen Toman, daha sonra özetle şunları belirtti:

“Kursiyerlere her fiili gün için 20 TL ödeme yapılacak. İŞKUR ve KOSGEB onaylı sertifika belgesi verilecek. İş kurmak isteyenlerin bu belge ile KOSGEB’in girişimciler için verdiği hibe ve kredilerden istifade etme imkanı bulabilecekler. Gençler geleceğini doğru bir şekilde planlamak ve kendi işlerini kurmak istiyor, ancak nasıl bir yol izleyeceği konusunda endişeleniyor. Herhangi bir adım atamıyor. İşte tam bu noktada girişimcilik kursları kapsamında düzenlenen bu etkinlikler ve eğitimler gençlere destek oluyor. Onlara hayallerine kavuşmasının akında zor olmadığını anlatıyor, atmaları gereken atımları teknik ve pratik olarak sunuyoruz. Girişimcilik kurslarımız kariyerlerini planlayan veya kendi işlerini kurmak isteyen gençlere atamaları gereken adımları öğretecek doğru bir etkinliktir.”

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız