SON DAKİKA
SON DEPREMLER

'37 Bin Kişi İstihdam Edildi'

A- A+ PAYLAŞ

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı Müsteşar Yardımcısı Halis Yunus Ersöz, BECERİ'10 Projesi kapsamında geçtiğimiz yıl 37 bin kişinin istihdam edildiğini belirtti.

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı, İŞKUR, Milli Eğitim Bakanlığı, TOBB ve TOBB Ekonomi ve Teknoloji Üniversitesi tarafından yürütülen BECERİ'10 Projesi kapsamındaki teşviklerin tanıtımı toplantısı TSO Toplantı Salonu'nda yapıldı. Toplantıya, Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı Müsteşar Yardımcısı Halis Yunus Ersöz, MEB Erkek Teknik Eğitimi Genel Müdür Yardımcısı Özsoy, SGK İl Müdürü Metin Sümer, İŞKUR Müdür Vekili Hayati Bozdağ, ESOB Başkan Vekili Orhan Özbek, TSO Genel Sekreteri Sait Kabadayı ile
işadamları katıldılar.

TSO Genel Sekreteri Sait Kabadayı, "Mesleki teknik ile ilgili olarak yatırım gerçekten son derece pahalı bir yatırım. Bunun için Beceri'10 Projesi başlatıldı. Türkiye'nin sorunu hem işsizlik, hem de mesleksizliktir. İşsizler içinde vasıfsızların sayısı hızla artmaktadır. İşsizlik artarken firmaların vasıflı eleman bulma konusunda sıkıntı çekiyor. Bu proje iş gücü piyasasına nitelikli eleman sayısını artıracaktır" dedi.

İŞKUR Müdür Vekili Hayati Bozdağ ise, artan teknolojiye karşın halen mesleki yeterliliğe sahip vasıflı insan sıkıntısı çekildiğini belirterek, bu projenin bu konuda önemli bir sorumluluğu yerine getireceğini vurguladı.

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı Müsteşar Yardımcısı Halis Yunus Ersöz ise, Türkiye'deki işsizlik rakamının yüzde 60'ını ilkokul mezunlarının oluşturduğunu belirterek, "Türkiye kriz döneminde en iyi performansı gösteren bir ülke. İşsizlik yüzde 14'den yüzde 12'lere inecek. Bu aslında önemli bir başarı. Avrupa'da işsizlik artarken, Türkiye'de işsizlik azalıyor. Bu projeye Malatya'da bin 100 kişilik bir talep var. Bunun anlamı yüzde 90'nının istihdamı demektir. Geçen yıl proje kapsamında 167 bin kişiye kurs verildi, ancak bunun sadece yüzde 23'ü olan 37 bin kişi istihdam edildi. Bu proje kapsamın8da 81 ilde 110 okul seçildi ve bu okulların alt yapıları yenilendi. Proje kapsamında 6 bin 500 öğretmeni eğitimden geçiriyoruz. Bu projenin maliyeti 120 milyon TL'dir" dedi.

BECERİ'10 Projesi kapsamında meslek edindirme kursları ve bunu izleyen staj sonunda başarılı olan kursiyerleri işe alacak firmalara 4.5 yıla varan sigorta prim teşvikleri sağlanıyor.

Kurslara katılan işsizler 3 ay boyunca teorik ve pratik eğitim alıyorlar ve kurs süresi boyunca kendilerine günlük 15 TL ücret ödeniyor. 3 aylık teorik ve pratik eğitimin ardından kursları tamamlayan kişiler daha sonra sanayi kuruluşlarında 3 ay staj yapıyorlar. Daha sonra ise firmalarda bu kursiyerler istihdam ediliyor.

Malatya, BECERİ'10 Projesi'nin uygulandığı 19 pilot il arasında bulunuyor.

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız