SON DAKİKA
SON DEPREMLER

'37 Yıllık Sorundu..'

A- A+ PAYLAŞ

Taştepe'deki hisseli parsellerin müstakilleştirilmesinden sonra hak sahiplerinin bir bölümüne daha tapuları verildi.

Tapu töreni ile ilgili olarak Belediye Basın Bürosu'nun yayınladığı bülten şöyle:

"..Hisseli parsellerin çokluğundan dolayı, tapuları bulunmayan Taştepe Mahallesi’nde daha önce verilen 214 müstakil tapudan sonra 83 kişiye daha Müstakil Tapuları düzenlenen törenle verildi. Müstakil tapularına kavuşan vatandaşlar böylece yaklaşan Kurban Bayramıyla birlikte iki bayramı bir arada yaşadılar.

14 Aralık Cuma günü Taştepe Mahallesi’nde bulunan Metin Emiroğlu Lisesi Toplantı Salonu’nda düzenlenen Törene, Vali Halil İbrahim Daşöz ve Belediye Başkanı H.Cemal Akın’ın yanı sıra, Milli Eğitim Müdürü Mehmet Bulut, Sosyal Hizmetler İl Müdürü Murat Konan, Gökçe Belediye Başkanı Muhittin Tuhan, Dilek Belediye Başkanı Muzaffer Güven, ESKKK Başkanı Ali Evren, Belediye Meclis Üyeleri, Belediye Başkan Yardımcıları, Daire Müdürleri, Şirket Genel Müdürleri, Muhtarlar ile çok sayıda vatandaş katıldı.

Saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunmasıyla başlayan törende ilk olarak Mahalle sakinleri adına Murat Karakuş bir konuşma yaptı. Karakuş konuşmasında bu günün kendileri için hayati derecede önemli bir gün olduğunu belirterek, Belediye Başkanı H.Cemal Akın ile diğer emeği geçenlere teşekkür etti.

Murat Karakuş’un ardından Cirikpınar Mahallesi Muhtarı Öztürk Dağdelen kendi yazdığı şiirleri okurken, daha sonra Taştepe Mahalle Muhtarı Turan Sarı bir konuşma yaptı.

Mahallelerindeki evlerin 1970’li yıllarda hazine arazisi üzerine yapılmasından dolayı 37 yıldan buyana korku içerisinde yaşadıklarını belirten Mahalle Muhtarı Turan Sarı, müstakil tapuya kavuşmalarının tarihi bir hizmet olduğunu söyledi.

2004 yılından buyana Malatya Belediyesi’nin kendilerine 3 önemli hizmet verdiğini belirten Sarı, tamamı Belediye tarafından yaptırılan Sağlık Ocağı’nın Devlet Hastanesi kapasitesi ve büyüklüğünde olduğunu, 37 yıllık tapu hasretlerinin sona erdiğini ve üçüncüsünün de evlerinin yıkım korkusundan kurtulduklarını belirterek başta Belediye Başkanı H.Cemal Akın olmak üzere tüm Belediye yetkililerine teşekkür etti.

Muhtar Sarı konuşmasında ayrıca Mahallelerinde bulunan bazı sorunlar ile isteklerini de dile getirdi.

Belediye Başkanı H.Cemal Akın ise yaptığı konuşmada, Taştepe bölgesinin tapu sorununu 1977 yılından beri bildiğini ve o tarihten beri ilgilendiğini belirterek, buradaki gecekonduların yıkılma kararının çıktığını ancak bu kararın Danıştay tarafından durdurulduğunu söyledi.

Merhum Turgut Özal döneminde bu gibi yerlere Tapu Tahsis belgesi verildiğini ve şu anda da Belediye Başkanı olarak da mevzuat gereği Taştepe’deki 244 dönümlük hazine arazisi üzerinde yapılmış olan evlerin bir kısmının tapularını verdiklerini söyleyen Akın, burada daha önce de müstakil tapu verdiklerini ve bundan sonra da çalışmalar sonuçlandıkça vermeye devam edeceklerini, böylece toplam 613 adet tapu dağıtacaklarını belirtti.

Şu anda Beydağı eteklerinde kentsel dönüşüm projesini başlattıklarını söyleyen Başkan Akın, ikinci etapta da Taştepe-Melekbaba bölgesinde Kentsel Dönüşüm Projesini uygulayacaklarını bildirdi.

Başkan Akın, “ Ben Başbakanımızı ziyaretimizde Beydağı, Taştepe – Melekbaba ve Karakavak bölgelerinde kentsel dönüşümün başlatılmasını istemiştim. Ancak Toki Başkanı’nın bir ilin üç yerden birden kentsel dönüşümü kaldıramayacağını söylemesi üzerine biz Beydağı eteklerinde 7 mahallede kentsel dönüşümü başlattık.

Beydağı etekleri bittikten sora ikinci etap olarak Taştepe ve Melekbaba’da Kentsel Dönüşümü başlatacağız daha sonra da sırasıyla, nasip olursa Karakavak ve civarında devam edeceğiz.

Böylece Malatya’nın ne Güneyinde, ne Kuzeyinde, ne Batısında, ne de Doğusunda gecekondu bırakmayacağız. İnsanımızın huzur içerisinde mutluluk içerisinde yaşayabileceği sosyal konutlara inşallah kavuşturacağız” dedi.

Belediye’nin asli görevi olmamasına rağmen Taştepe Mahallesi’ne büyük bir Sağlık Ocağı da yaptıklarını anlatan Belediye Başkanı Akın, “Bunu sizlerin hizmetine sunmanın mutluluğunu yaşıyoruz. Muhtarımın burada dile getirmiş olduğu ihtiyaçları zaman içerisinde ve sırasıyla çözeceğiz. Malatya’nın en gelişmiş mahallesi hangisi ise inşallah en kısa zamanda Taştepe de o imkanlara kavuşacaktır” şeklinde konuştu.

Bu günün Taştepe mahallesi sakinleri için çok güzel ve özel bir gün olduğunu belirten Vali Halil İbrahim Daşöz ise yaptığı konuşmada, Taştepelilerin bundan sonra korkulu rüya değil, güzel rüyalar göreceklerini söyledi.

İnsanların yararına faydalı bir sonuç çıkmışsa, bu çalışmayı yapan birilerinin olduğunu ve onlara teşekkür etmenin herkesin borcu olduğunu kaydeden Vali Daşöz, “Bu davanın 30 yıllık bir geçmişi var, o günden bu güne kadar bu noktaya getirilmiş olması bir kamu görevlisi için, bir Belediye Başkanı için büyük bahtiyarlıktır. Bu güzel hizmet için de değerli başkanımızı kutluyorum.

Yapılan düzenlemenin ve verilen tapuların mahalle halkına ve Malatyamız’a hayırlı uğurlu olmasını temenni ediyorum, onlara mutluluk ve güzellik getirmesini diliyorum, Başkanımızı ve ekibini bir kez daha kutluyorum” dedi.

Konuşmalardan sonra törene katılan yetkililer tarafından hak sahiplerine müstakil tapuları teker teker teslim edildi.."

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız