SON DAKİKA
SON DEPREMLER

370 Kişilik Burs Kontenjanı

0
Güncellendi - 2015-12-27 15:06:22
370 Kişilik Burs Kontenjanı
A- A+ PAYLAŞ

Yüksek Öğrenim Kredi ve Yurtlar Kurumu (YURTKUR) Genel Müdürlüğü’nün 2012-2013 öğretim yılı için Malatya İnönü Üniversitesi’ne (İ.Ü.) 370 kişilik burs kontenjanı ayırdığı bildirildi. 

Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Asım Künkül tarafından yapılan açıklamada, "Yüksek Öğrenim Kredi ve Yurtlar Kurumu Genel Müdürlüğü'nün 2012-2013 öğretim yılı için üniversitemiz öğrencilerine tahsis etmiş olduğu 370 kişilik burs kontenjanı, üniversitemize bağlı yükseköğretim kurumlarının öğrenci sayılarına göre dağıtılmış ve dağıtım çizelgesinden bir suret ilişikte gönderilmiştir. Burs kontenjanından yararlanacak öğrencilerin müracaatları için oluşturulan Öğrenci Bilgi Formu örneğinden bir suret ve öğrencilerden aranacak koşullar, belirten açıklama suretinden birer örnek ilişikte gönderilmiştir" ifadelerini kullandı.

"Bu kapsamda verilecek burslara müracaat edecek öğrenciler için üniversitemizin web sitesine açıklama ve müracaatları için oluşturulan bilgi formu örneği ile başvuru koşulları konulmuştur. Müracaat şartlarını taşıyan öğrencilerimizin üniversitemiz web sitesinde bulunan bilgi formunu doldurduktan sonra bu formdan bir çıktı alarak bölüm başkanlıklarına veya dekanlıkların ya da yüksekokul müdürlüklerinin belirlediği bürolara teslim etmeleri gerekmektedir" diyen Prof. Künkül, açıklamasını şöyle tamamladı:

"Öğrenci müracaatlarının dekanlığınıza / yüksekokulunuza / enstitünüze ayrılan kontenjan dahilinde değerlendirilerek, kontenjanınız kadar öğrenci isminin asıl listede, diğer müracaatları da belirleyeceğiniz öncelik sırasına göre yedek listede rektörlüğümüze bildirmeniz, Kredi ve Yurtlar Kurumu'nun sistemi kapandıktan sonra gelen burs müracaatlarının değerlendirme dışı kaldığı, bu nedenle en geç 19 Ekim 2012 günü mesai bitimine kadar müracaat evrakı ve öğrenci numarasına göre oluşturacağınız asıl ve yedek isim listelerini göndermeniz hususunda gereğini rica ederim."

200 Kontenjan.. 

Bu arada Malatya İnönü Üniversitesi'nde Pedagojik Formasyon Sertifikası Programı kapsamında mezun durumunda bulunan öğrenciler için 200 kişilik kontenjan tahsis edildiği bildirildi. 

Üniversite tarafından konuyla ilgili olarak yapılan açıklamada, "YÖK'ün 13.09.2012 tarihinde almış olduğu karar gereğince 2012-2013 eğitim-öğretim döneminde geçerli olmak üzere İnönü Üniversitesi'ne Pedagojik Formasyon Sertifikası Programı kapsamında mezun durumunda bulunan öğrenciler için 200 kişilik kontenjan tahsis edilmiştir. Kontenjanın yüzde 40'ının Milli Eğitim Bakanlığı'nın ihtiyaç duyduğu alanlar öğretmenliğine kaynak gösterilen alan mezunları için ayrılması, kontenjanın yüzde 60'ının ise bu alanlarla birlikte Talim Terbiye Kurulu Başkanlığı'nın 80 sayılı kararında yer alan tüm alanlarda öğretmenliğe kaynak olarak gösterilen program mezunlarına ayrılmasına karar verilmiştir. Bu kapsamda 2012-2013 eğitim-öğretim yılında pedagojik formasyon programı aşağıdaki çizelgede belirtilen bölümlere tahsis edilmiştir" denildi.

Çizelgenin İnönü Üniversitesi internet sitesinden kontrol edilebileceği bildirildi.

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız