SON DAKİKA
SON DEPREMLER

"Sürekli Açık Olması İçin Elimizden Gelen Gayreti Göstereceğiz"

0
Güncellendi - 2021-01-08 01:39:16
A- A+ PAYLAŞ

Malatya Büyükşehir Belediyesi tarafından Kernek Külliyesi altındaki 700 metrekarelik alanda ihtiyaç sahiplerine hizmet verecek Vahap Küçük Hayır Çarşısı’nın açılışı gerçekleştirildi. İhtiyaç sahibi insanların kart sistemi ile alışveriş yapacakları, gıdadan, giyime, ayakkabıdan ev eşyasına kadar bütün ihtiyaçlarını karşılayacakları Vahap Küçük Hayır Çarsısı Kernek Külliyesi altında düzenlenen törenle hizmete girdi.

Vahap Küçük Hayır Çarşısı açılış programına Büyükşehir Belediye Başkanı Selahattin Gürkan’ın yanı sıra Malatya Valisi Aydın Baruş, AKP MKYK üyesi ve Malatya Milletvekilleri Öznur Çalık ve Bülent Tüfenkci, AKP Milletvekilleri Ahmet Çakır ve Hakan Kahtalı, MHP Malatya Milletvekili Mehmet Celal Fendoğlu, İlçe Belediye Başkanları, AKP İl Başkanı İhsan Koca, MHP İl Başkanı Mesut Samanlı, Meclis Üyeleri, STK Temsilcileri, Mahalle Muhtarları ve vatandaşlar katıldı.

Babasının isminin verildiği böylesine güzel bir Hayır Çarşısı’nın açılışında bulunmaktan büyük bir mutluluk duyduğunu belirten merhum Vahap Küçük’ün oğlu Vahap Küçük, “Rahmetli babamın ismini gerek Büyükşehir Belediye Başkanımız gerek Doğanşehir Belediye Başkanımızın birçok yere verdiğini biliyorum. Ama en anlamlısı bu Hayır Çarşısı’nın olduğunu söyleyebilirim. Bundan dolayı Sayın Büyükşehir Belediye Başkanımıza ve bu isme imza atan encümenlere ayrı ayrı teşekkür ediyorum. Rahmetli babam gönül adamıydı, onun yerini doldurmak zor. Bu misyonu üstlenmek hakikaten zor. İşimin ne kadar zor olduğunun bilincindeyim. Ama evlatları olarak babamın amel defterini sürekli açık olması için elimizden gelen gayreti göstereceğiz. Gerek bu Hayır Çarşısı’nda gerek diğer sivil toplum kuruluşlarımızın ihtiyaçlarını girilmesi konusunda Malatya’mızda üşüyen bir çocuk, ayağı üşüyen bir çocuk kalmaması için elimizden gelen her türlü desteği vereceğiz. Bu çarşı veren el ile alan eli buluşturan, hayırseverlerin gönül rahatlığı ile hayırlarını yapabilecekleri ve ihtiyaç sahiplerinin de gururları incinmeden bir mağazadan alışveriş zevkini yaşayarak hayrın kimden geldiğini bilmeden ve ona vefa borcu duymadan gelip rahatlıkla ihtiyacını gidereceği bir çarşı. Kart sistemi ile alışveriş yapılan bir sistem. Bu çarşının hayırlı olmasını temenni ediyorum” dedi.

Vahap Küçük’ün Doğanşehir İlçesinin babası olduğunu belirten Büyükşehir Belediye Başkanı Selahattin Gürkan ise yaptığı konuşmada, “Rahmetli Vahap Küçük, garibin, ihtiyaç sahibinin babası, sahipsizlerin sahibiydi. Doğanşehir babasını kaybetti. Vahap Küçük dünyasını değiştirirken Türkiye’nin hayır abideleri olan çocuklar yetiştirdi. Malatya Büyükşehir Belediyesi olarak Vahap Küçük’ü kaybettikten sonra onun isminin yaşatılması noktasında Doğanşehir Meydanındaki çalışmalarımızı tamamlayarak Vahap Küçük ismini verdik. Vahap Küçük hep veren el alan elden üstündür düsturuyla hareket etmiştir. Kendisiyle sohbetlerimiz sırasında şunu ifade ederdi: ‘Ben yardım ettikçe mutlu oluyorum, iyilik yaptığım zaman, insanların derdini sıkıntısını çözdüğüm zaman mutlu oluyorum’ derdi. Bizde Vahap Küçük abimizin bu mutluluğunu devam ettirmek için açılışını yapmış olduğumuz Hayır Çarşısı hep birilerinin sıkıntılarını giderecek. İnşallah ahirette mekanı cennet bahçelerinden bir bahçe olacak. Vahap Küçük Malatya açısından hakikaten önemli biriydi. Özellikle Cumhurbaşkanımızın video konferans sistemi ile yapmış olduğu toplantıda bizlere şu talimatı vermişti, Malatya’da çok sayıda tekstil işiyle uğraşan müteşebbisler var bu müteşebbisler Malatya’ya yetecek maskeyi değil, Türkiye’ye yetecek maske değil Dünya’da mazlum insanların ihtiyaç duyduğu maskeleri karşılayacak nitelikte üretilmesi gerekir demişlerdi. Bizde Vahap Küçük beyefendiye bunu söylediğimizde burada kendi fabrikaları ve 25 müteşebbis ve Türkiye genelinde 411 merkezde günlük 10 milyona varan maske üretimi gerçekleştirdiler. Bu maskeler sadece Türkiye’ye değil dünyada maske ihtiyacı olan mazlumlara ulaştırıldı. Bu anlamda da merhum Vahap Küçük’ün oğlu Vahap Küçük’ü kutluyorum. Peygamber efendimiz amel defteri üç şeyle açık kalır, bir güzel ilim eserlerin verilmemesi, ikincisi faydalı imarethanelerin yapılması diğeri ise hayırlı evlat bırakmasıdır. İnşallah o hayırlı evlatlar sadaka-i cariyeyi ve rahmetlinin hep vermekle mutlu olduğu, insanları mutlu eden bir çarşı hüviyetinde olan bu anlamda buradaki bütün giyeceklerin LCW tarafından karşılanacağını burada ifade ettiler. Yiyecek noktasında da bize yardım eden hayırseverlere teşekkür ediyorum. Hayır Çarşımız sürekli zinde ve hareketli olacak. Ayrıca bu çarşımızda ev eşyalarının da karşılanması noktasında çalışmalarımız olacak. Vatandaşlarımızdan bu konuda yardım ve desteklerini bekliyoruz. Evlerinde kullanmadıkları çalışır durumda olan bütün eşyalarını burada tutanak karşılığında teslim edebilirler. Arkadaşlarımız gerekli çalışmaları yaptıktan sonra bu eşyaları da ihtiyaç sahipleri kartlarındaki puanla indirimli olarak alabilecekler” şeklinde konuştu.

Vali Aydın Baruş da, Battalgazi ilçesi Fırat Mahallesi'nde düzenlenen açılış programında yaptığı konuşmada, hayırseverlik denince her zaman adı anılacak olan Vahap Küçük'ün isminin verildiği hayır çarşısından ihtiyaç sahiplerinin yararlanacağını söyledi.

Vali Baruş, merhum Küçük'ün fazilet ve erdem sahibi bir insan olduğunu dile getirerek şöyle devam etti:

"Kendi kazancından yanındaki komşusu için, çevresindeki insanlar için ve dünyadaki tüm muhtaç kişiler için fedakârlık yapmak, kendi kazancından vermek büyük bir erdemdir. Bu erdem sahibi Vahap Küçük'tür. Küçük, toplumsal bir liderdir, yaşadığı şehirde insanların önünü açan, fikir ve vizyon veren büyük bir kişiliktir. İhtiyaç sahibi insanların yanına koşan, onlar için fedakârlıktan kaçınmayan, onlara abi, baba olmayı başarabilen güzel bir insandı. Hayırseverliği çocuklarına miras bıraktı, ülke ekonomisi için büyük katkılar verdi, on binlerce insanımızı fabrikalarda istihdam etti."

Vali Baruş, Küçük Ailesinin kentteki hayır işlerinin devam ettiğini anlatarak merhum Vahap Küçük'ün isminin yaşatılması için vakıf kurulmasının isabetli olacağını sözlerine ekledi.

Konuşmaların ardından protokol üyeleri tarafından kurdele kesilerek Vahap Küçük Hayır Çarşısı hizmete açıldı.

Bülten- malatyahaber.com

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız

1 yorum yapılmış

  • Ahmet (3 yıl önce)
    Güzel bir hizmet.Yapanlardan Allah razı olsun.
    0
    0
    Yanıtla