SON DAKİKA
SON DEPREMLER

38 Bin Vakaya Müdahale

A- A+ PAYLAŞ

Malatya'da 112 acil servis ambulansları 2010 yılında her gün 105 ayrı vakaya çıktı.

Alınan bilgilere göre, Malatya'da 23 ayrı noktada hizmet veren 112 acil servis ambulansları, 2010 yılında 38 bin 387 vakaya gitti. 112 acil servis ambulansları Malatya'da 2009'da 32 bin 326, 2008 yılında 28 bin 418 ve 2007 yılında ise 28 bin 159 vakaya gitti.

112 Acil servisi Ambulanslarını müdahale ettiği olayların yüzde 82'si medikal, yüzde 8 kazalar, yüzde 6'sı trafik kazaları, yüzde 2 yaralanmalar, yüzde 1 intihar, yüzde 1 sağlık ve iş kazaları oluşturuyor.

Vakalara çıkan ambulanslar, hastaların yüzde 54'nü hastanelere nakil ederken, yüzde 29'unu ise hastaneler arasında taşıdı. Vakaların yüzde 6'sına olay yerinde müdahale edilirken, yüzde 8'i ise eve nakil edilen hastaları kapsadı. Vakaların yüzde 1'i olay yerinde ölürken, vakaların yüzde 2'si ise ambulansla nakil olmayı reddetti.

Vakaların yüzde 75'i Devlet Hastanelerine, yüzde 24'ü ise Turgut Özal Tıp Merkezi'ne taşındı.

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız