SON DAKİKA
SON DEPREMLER

"380 Bin Kişi Ziyaret Etti"

0
Güncellendi - 2017-05-15 17:00:09
A- A+ PAYLAŞ

Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Çakır, önceki gün sona eren Malatya 6. Anadolu Kitap ve Kültür Fuarı’nın dolu dolu geçtiğini ve çevre illerden de yoğun bir ilgi gösterildiğini belirterek  “Geçen yıl 300 bin ziyaretçi katılmıştı bu yıl 380 bin ziyaretçi katıldı. Yazarlarımız 140 okulu ziyaret ederek öğrencilerle buluştu. Malatya’nın fuarlar şehri imajı her geçen gün daha da pekişiyor” dedi.

370 yayınevi 330 yazar katıldı        

Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Çakır, basın toplantısı düzenleyerek kitap fuarını değerlendirdi.  Fuarı daha ileriye taşımak için çaba sarfettiklerini belirten Çakır, “Fuarımıza yoğun ilgi vardı. Çevre illerden çok katılım oldu. 370 yayın evi, 330 yazar ve 380 bin ziyaretçiyle dolu dolu bir fuar geçirdik”  diye konuştu.

Bu sene 120 okul planlanmasına karşın 140 okulda yazarların öğrencilerle buluştuğunu ifade eden Çakır, “Aynı zamanda sivil tolum kuruluşlarımız çok ciddi etkinliklere ev sahipliği yaptılar. Yazarlarımızla 70 civarında söyleşi, panel ve sempozyum düzenlendi. Malatya dolu dolu bir hafta yaşadı. Fuarımız okuma alışkanlığının geliştirilmesine de önemli katkı sağlayacak. Sivil toplum kuruluşlarımız bütün yazarlarımızla ilgilenmeleri, programlara götürmeleri çok anlamlıydı. Değerli basın mensuplarımız, televizyonlarımız, gazetelerimiz ve bütün yayın organlarımız yaptıkları yayınlarla fuarımızın tanıtılmasında olumlu katkıları oldu, basındaki arkadaşlarımıza da teşekkür ediyorum. Organizasyonla yakından ilgilenen arkadaşlarımız ve Kültür AŞ. çalışanlarına da teşekkür ediyorum” ifadelerini kullandı.

Güler HAZAR, Yeni Malatya Gazetesi- malatyahaber.com

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız