SON DAKİKA
SON DEPREMLER

380 Okul Köy Evi mi Olacak?

A- A+ PAYLAŞ

Malatya'da köylerde kullanılmayan atıl şekildeki okulların Köy Evi adı altında kütüphane ve bilgisayar odası olarak kullanılması konusunda karar alınacak.

İl Genel Meclisi haziran ayı toplantılarına devam ediyor. İl Özel İdaresi Salonu'nda Naci Şavata başkanlığında toplanan İl Genel Meclisi, gündemindeki maddeleri görüştü.

Bazı meclis üyelerinin ortak önerge verdiği, "Taşımalı eğitimden dolayı kapalı ve atıl durumda bekleyen okulların ihtiyaca göre Köy Evi adı altında muhtarlık kütüphane ve bilgisayar odası olarak değerlendirilmesi" teklifi ele alındı. Malatya'da bu türden 380 adet okul bulunduğu meclis üyeleri tarafından dile getirilirken, konu değerlendirilmek üzere komisyona havale edildi.

Toplantıda ayrıca, Doğanşehir ilçesi Doğu Mahallesi'ndeki İl Özel İdaresi'ne ait 250 tonluk soğuk hava deposunun satışı, Karakaya Baraj Gölü'nde ağ kafeslerde su ürünleri yetiştirme teklifi, Yeşilyurt ilçesi Çayırköy'de oksijen tüp dolum tesisi yapılması için burada imar tadilatı yapılması teklifi de komisyonlarda görüşülmek üzere havale edildi.

Bu arada, İl Genel Meclisi Başkanı Naci Şavata, toplantıda yaptığı konuşmada, Malatya merkeze bağlı Konak Belediyesi'nin belediyelik tüzel kişiliğinin kaldırılıp Malatya Belediyesi'ne bağlanmasıyla ilgili daha önce sarf ettiği sözlerin yanlış anlaşıldığını belirterek, "Konak halkının yanındayız. Ancak bu konu bizleri aşıyor. Yani konu mahkemeye intikal etmiş ve Danıştayca onaylanmıştır. Bizlerin şu anda yapacağı bir şey yoktur. Ancak Konak halkının her zaman yanındayız" ifadelerini kullandı.

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız