SON DAKİKA
SON DEPREMLER

'39 Adet 1. Sokak Var!'

A- A+ PAYLAŞ

Malatya Belediyesi sınırları içerisinde yer alan ve çoğunluğu mükerrer olan sokak isimlerinin değiştirilmesi için belediye tarafından çalışma başlatıldı.

Belediye sınırları içerisinde yer alan sokak isimlerinin 31.Temmuz 2006 tarih ve 26245 Sayılı Resmi Gazete’de yayınlanarak yürürlüğe giren Adres ve numaralandırmaya ilişkin yönetmeliğe uygun hale getirme kapsamında sürdürülen çalışmalar yılın ilk aylarında bitirilmesi hedefleniyor.

Konu ile ilgili olarak Bilgi İşlem Müdürlüğü yetkilileri “ Adresleme konusunda şimdiye kadar yapılan çalışmalarda 2006 yılında çıkarılan yönetmelik göz ardı edilmiş. Yönetmeliğin Madde 11’de yer alan ‘… Belediye sınırları içerisinde aynı ad ve numara birden fazla mahalle, mevki, küme evleri, meydan, bulvar, cadde ve sokaklara verilemez’ hükmü vardır. Belediye sınırlarımız içerisinde 2813 sokağımız var. Bunlardan yaklaşık 2 bin civarındaki mükerrer isimlerden oluşuyor. Örneğin 39 tane 1. sokağımız var. 2 aydır sürdürdüğümüz çalışma 2011 yılı ilk aylarında sonuçlanır” diye bilgiler verdi.

Aynı yetkililer, 3 Aralık Cuma günü toplanacak olan belediye meclisinin gündeminde olan mahalle isimlerinin değişikliği hakkında herhangi bir girişimlerinin olmadığını belirterek “Mahalle isimleri konusunda bizim herhangi bir talebimiz veya teklifimiz olmadı.” diye konuştular.

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız