SON DAKİKA
SON DEPREMLER

39 Branşta İl Spor Merkezleri Açıldı

0
Güncellendi - 2019-07-01 03:26:04
39 Branşta İl Spor Merkezleri Açıldı
A- A+ PAYLAŞ

Malatya'da, İl Spor Merkezleri'nin açılış töreni gerçekleştirildi. İl Spor Merkezi 5-18 yaş grubu çocuk ve gençlere, 12’si engelli olmak üzere 39 branşta eğitim verecek.

Osman Çağlı Kapalı Yüzme Havuzunda gerçekleşen açılış törenine Malatya Gençlik ve Spor İl Müdürü Ebu Bekir Kayhan, şube müdürleri, spor uzmanları, antrenörler sporcular ve sporcu velileri katıldı.

Saygı duruşunda bulunulup, İstiklal Marşının okunmasının ardından bir konuşma yapan Malatya Gençlik ve Spor Şube Müdürü Ebu Bekir Kayhan, "İl Spor Merkezleri çocuk ve gençlere sporu sevdirerek onları spora yönlendirmek, spor kulüplerine sporcu kaynağı saplamak ve toplumda spor kültürü oluşturmaktır. Çocuklarımızın yazın boş vakitlerini değerlendirmek, onların sağlıklı birer birey olmalarının yanı sıra onların sosyalleşmelerini, sporun kurallarıyla birlikte hayatın diğer kurallarına da adapte olmalarını sağlayan egzersizler, oyunlar ve sportif antrenmanlar yaptıracağız. Fakat en önemli hedefimiz ise, içinizden çıkması muhtemel geleceğin sporcularını da Türk sporuna kazandırmaktır. Dolayısıyla yapmış olduğumuz bu faaliyetin hem sportif açıdan hem sosyal açıdan anlamı olduğu gibi geleceğin Milli sporcularının bir tanesinin bile buradan çıkmış olması bizlerin en büyük kazancı olacaktır" ifadelerine yer verdi.

Kayhan, 39 branşta sporculara eğitim verileceğini belirterek, şunları söyledi:

"İl Spor Merkezi’nde 5-18 yaş grubu çocuk ve gençler, 12’si engelli olmak üzere 39 branşta eğitim alacak. Kayıtlarımız 20 Mayıs 2019 tarihinden beri devam ediyor. Şuana kadar  875 kız     942  erkek toplamda bin 817 gencimiz kayıt yaptırdı. İl spor merkezine kayıtları bu yıl üç tesisimizde kayıt alıyor bunlar;  Osman Çağlı Kapalı Yüzme Havuzu, Fırat Gençlik Merkezi ve Merkez Spor Salonu kayıt bürolarında yapılıyor. 01 Temmuz Pazartesi günü itibariyle eğitimlerimiz başlıyor. Son Üç senedir uygulamaya aldığımız. Zihinsel, Bedensel, Görme ve İşitme Engeli sporcularımızı da il spor merkezlerine bekliyoruz. 2019 yılı yaz spor okulu hayırlı olsun."

İl Müdürü Ebu Bekir Kayhan’ın konuşmasının ardından yüzme performans takımı bir gösteri yaptı.

Bülten

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız