SON DAKİKA
SON DEPREMLER

"39 Engelliye İtiraz Etmişlerdi"

0
Güncellendi - 2015-12-27 21:43:04
A- A+ PAYLAŞ

CHP il başkanı Enver Kiraz, CHP'nin 44 oy farkla kazandığı Hekimhan Belediye Başkanlığı seçimi için AKP'nin itirazının YSK tarafından reddedilmesi ile ilgili yaptığı açıklamada, çeşitli iddialarda bulundu ve "AKP'nin Hekimhanlılara bir özür borcu vardır" dedi.

Kiraz, açıklamasında şöyle dedi:

"Hafta sonu yaşanılan bir gelişmeyi de sizlerle paylaşmak istiyorum.Hekimhan’da, AKP’nin asılsız iddialarla demokrasiye aykırı sergilediği tutum nihayet YSK eliyle sona erdi.AKP , bir ilke daha imza atarak seçimde kendi yaptıkları hileleri, usulsüzlükleri seçimi kaybedince itiraz için kullandı.Hiç oy almadığımız bir sandığa bile itiraz eden AKP’nin bu tutumu itirazların ne kadar geçersiz olduğunun göstergesidir. 

Hiçbir araştırma yapmadan, sağ olan kişileri ölü, sağlıklı kişileri kısıtlı, köyde yaşayanları yurt dışında yaşıyormuş gibi göstermek, en yalın ifadeyle hem seçimlere gölge düşürmek hem de Hekimhanlıların özgür iradesine saygısızlıktır.

Bilindiği üzere tüm yurt genelinde engelli vatandaşlar da oylarını kullanma hakları vardır, bu haklarını da kullanmışlarıdır.AKP, Hekimhan’da 39 engellinin kısıtlı olduğunu belirterek itirazda bulunmuştur. Oysa kişilerin kısıtlı olması için mahkeme kararı olması gerektiğini en iyi bilenler AKP’lilerdir. Buna rağmen sadece seçime itiraz etmek için engelli vatandaşlarımızı kullanan AKP zihniyetini kınıyorum. AKP’nin gösterdiği bu seviyesiz tutum en başta engelli vatandaşlarımıza ve ailelerine yapılmış saygısızlıktır. 

Ayrıca, AKP , YSK’ya oy kullananlardan bazı kişilerin ölü olduğunu belirterek itiraz etmiştir.Ölü gösterilen vatandaşlarımızın büyük kısmı hala hayatta olup, AKP, bu kişilere sağ mısınız ölü müsünüz? Şeklinde sorulmasına sebep olmuş, yaşayan kişileri ölü göstererek bir kez daha içler acısı durumlarını ortaya koymuştur.

AKP, Hekimhan’ı yaklaşık 1 aydır gerdi. İnsanları birbirlerine düşürmek için elinden geleni yaptı. Herkese stres, sıkıntı yaşattı.Bu yüzden, AKP’nin Hekimhanlılara bir özür borcu vardır.Her itiraz ettiklerinde basının karşısına geçen AKP’liler şimdi de çıksınlar Hekimhanlılardan özür dilesinler. 

Hekimhan CHP’nin kalesidir, kalesi olmaya devam edecektir: Kendi oylarına sonuna kadar sahip çıkan, gece gündüz nöbet tutan bütün Hekimhan’a bir kez daha teşekkürlerimizi  sunuyor, saygılarımı iletiyorum."

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız