SON DAKİKA
SON DEPREMLER

"39 Evi Yıktık"

0
Güncellendi - 2015-12-28 05:37:11
A- A+ PAYLAŞ

Yeşilyurt Belediyesi Fen İşleri Müdürlüğü ekipleri, yol açma ve genişletme çalışmaları ile yapımı devam eden park alanlarının içinde kalan binaları enkaz bedellerini ödeyerek yıkımlarına devam ediyor.

Başkan Hacı Uğur Polat, “2015 yılı içerisinde yol ve park çalışmalarına denk gelen dokuz binanın yıkımını yaptık. Bunun yanı sıra tehlike arz eden ve çevreye zarar veren, kullanılmayan 30’un üzerinde metruk ev yıkımını da gerçekleştirdik” dedi.

İlçe sınırları içerisindeki alternatif yol güzergâhları oluşturup trafik akışını rahatlatmak adına yol açma ve yol genişletme çalışmalarına aralıksız devam eden Yeşilyurt Belediyesi, sorunlu ve plansız güzergâhların canlandırılması, sağlıklaştırılması ve yeniden yapılandırılmasına devam ediyor. Yeşilyurt Belediyesi İmar İşler Müdürlüğü ve Fen İşleri Müdürlüğü ekiplerinin ortaklaşa sürdürdükleri çalışmaları neticesinde Yeşiltepe Seyran Mahallesi Firdevs sokakta bulunan tek katlı bir evi, 32 bin TL enkaz bedeli ödeyerek yıkımı gerçekleştirdi. Firdevs Sokak Seyran Mahallesinde mevcuttaki beş metrelik yol genişletme çalışmasından sonra 17 metreye kadar çıkartılıp, perde duvar ve kaldırım yenileme çalışmasıyla daha modern bir görüntüye kavuşturulacak. 

Yeşiltepe Seyran mahallesinde yapımı devam eden Seyran Park Gençlik Merkezi inşaatı kapsamında park alanı içinde kalan binanın yıkımı ise gerçekleşti. Yeşilyurt Belediyesi Fen İşleri Müdürlüğü ekipleri, mülk sahiplerine enkaz bedellerinin ödenmesinden sonra çevre güvenliğini aldıktan sonra iş makineleri aracılığıyla tek katlı evin yıkımını gerçekleştirdi. 

Seyran Park Gençlik Merkezinde çalışmaları yerinde takip etmek için Yeşiltepe’ye giden Yeşilyurt Belediye Başkanı Hacı Uğur Polat, park alanı içinde kalan binanın yıkım çalışmalarını takip etti.

Belediye Başkan Yardımcıları, Mahalle Muhtarları, Birim Müdürleri ve mahalle sakinleriyle birlikte yıkım işlemlerini yerinde takip eden Başkan Polat, 2015 yılı hizmet çalışmaları kapsamında yol genişletme ve park çalışmalarına engel teşkil eden 9 binanın gerekli prosedürleri yerine getirdikten sonra yıkımı gerçekleştirdiklerini söyledi.

Yeşilyurt ilçesindeki araç ve yaya trafiğini rahatlatmaya yönelik yol açma ve genişletme çalışmalarının yanı sıra tespit edilen bölgelerde yapımı süren park alanları ve Gençlik Merkezi inşaatlarına devam ettiklerini ifade eden Başkan Polat, “Yol genişletme ve park alanlarımız içinde kalan binaların kamulaştırılması ve enkaz bedellerinin ödenmesi dahilinde yıkımlarına devam ediyoruz. 2015 yılı içerisinde yol ve park çalışmalarına denk gelen dokuz binanın yıkımını yaptık. Bunun yanı sıra tehlike arz edip çevreye zarar veren, kullanılmayan 30’un üzerinde metruk ev yıkımını da gerçekleştirdik. Yeşiltepe Seyran parkımızın içinde kalan evin yıkımını bugün gerçekleştiriyoruz. Enkazın kaldırılmasından sonra parkın tamamının yapılmasına yönelik çalışmalarımız yoğunlaşacak. Bu parkımız gerek Hoca Ahmet Yesevi mahallesindeki vatandaşlarımız gerekse de Seyran mahallesindeki sakinlerimizin ortaklaşa kullanacakları çok güzel bir park olacak. Yeşiltepe halkımıza bu parkımız şimdiden hayırlı olsun” dedi.

Mahalle sakinleri ise bölgeye kazandırılacak olan Gençlik Merkezi ve park alanından dolayı Belediye Başkanı Hacı Uğur Polat’a teşekkür etti.

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız