SON DAKİKA
SON DEPREMLER

39 Kilo Esrarla Yakalandı

A- A+ PAYLAŞ

Malatya'da polisin düzenlediği operasyonda 39 kilo esrar maddesi ele geçirilirken, olayla ilgili 1 kişi tutuklandı.

Alınan bilgiye göre, İl Emniyet Müdürlüğü Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şubesi ekipleri, bir ihbar üzerine yaptığı operasyonda toplam 39 kilo esrar maddesi geçirdi. Olayla ilgili A.Y. adlı şüpheli gözaltına alındı.

Polisteki sorgusu biten A.Y. adli makamlara sevk edilmek üzere Malatya Adliyesine getirildi. Polislerde 6 çuval halindeki esrar maddesini elleriyle taşıyarak adliye binasına götürdüler. Şüpheli A.Y. tutuklanarak cezaevine gönderildi.

Emniyet Müdürlüğü şu açıklamayı yaptı:

"İl Emniyet Müdürlüğümüz Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü görevlilerince İlimiz ve İlçelerimiz genelinde uyuşturucu madde kaçakçılığına yönelik olarak yapılan çalışmalar neticesinde;

1-30.07.2010 günü yapılan operasyonda 12 Gram esrar maddesi ile yakalan 1 şahıs 31.07.2010 çıkarıldığı adli mercilerce tutuklanmıştır.

2-31.07.2010 günü İl Merkezinde yapılan operasyonda 1 araç içerisinde 38 Kg 946 Gram esrar maddesi ile yakalanan 1 şahıs 01.08.2010 günü çıkarıldığı adli mercilerce tutuklanmıştır.

Malatya Emniyet Müdürlüğü olarak Uyuşturucu ve Uyarıcı Madde Kaçakçılığı ile mücadelede, halkımızın desteği her geçen gün daha da önem arz etmektedir.

Bu mücadelede görevlilerimize yardımcı olmak isteyenlerin 155 Polis İmdat Telefonu veya Kaçakçılık ve Organize Suçlar Mücadele Şube Müdürlüğü Hizmetlerinde kullanılan 0 422 322 31 12 numaralı telefon ile irtibat kurmaları, geleceğimizin teminatı olan gençlerimizin korunması ve bir insanlık suçu olarak kabul edilmiş olan Uyuşturucu konusunda mücadelede en önemli adım olacaktır."

Bu arada Yeşilyurt ilçesi Gedik Mahallesi’nde ekili olan esrar hammaddesi 103 kök hint kenevirinin sökülerek imha edildiği, ekenin belirlenmesine çalışıldığı bildirildi.

Diğer yandan, tehdit edildiği gerekçesiyle savcılığa başvuran 29 yaşındaki M.Y.’nin olayla ilgili ifadesi polis tarafından alındı. M.Y. ifadesinde, aynı işyerinde tanıştığı arkadaşı 35 yaşındaki M.K.’ye maddi sıkıntı içerisinde olduğunu anlattığını, bu şahsın kendisine 500-600 adet hint keneviri tohumu verip bunları dikip bakmasını istediğini, kendisinin yer olmadığı için 30-40 tanesini ektiğini, daha sonra cezasının ağır olması nedeniyle bunları söküp yaktığını, bir süre sonra M.K.’nin kendisini arayıp durumu sorduğunu ve yaktığını söylemesi üzerine hem bu şahsın hem de onun arkadaşı 26 yaşındaki İ.E. adlı şahsın kendisini ölümle tehdit etmeye başladıklarını öne sürdü. Yakalanan iki şahıs ise ifadeleri alındıktan sonra salıverildi.

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız