SON DAKİKA
SON DEPREMLER

39 Şüpheliye Tutuklama İstemi

0
Güncellendi - 2015-12-27 17:08:47
39 Şüpheliye Tutuklama İstemi
A- A+ PAYLAŞ

Malatya merkezli 10 ilde düzenlenen operasyonda gözaltına alınan 51 şüpheli, sorgularının ardından Malatya Adliyesi’ne getirildi. Şüphelilerden 39 kişi tutuklanmaları talebi ile mahkemeye sevk edilirken, 12 şüpheli ise serbest kaldı. 

Malatya Emniyet Müdürlüğü Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele ekipleri tarafından 2 yıllık takip ve inceleme sonucunda başlatılan Malatya merkezli çete operasyonunda; Malatya’da 23, Elazığ’da 4, İstanbul’da 8, Konya’da 1, Mersin’de 3, Adana’da 2, Afyonkarahisar’da 1, Muş’ta 5, İzmir’de 1, Antalya’da 2, Balıkesir’de 1 şahıs olmak üzere 10 ayrı ilde toplam 51 şüpheli gözaltına alındı.

Suç çetesi üyelerinin kendilerine ait yemek ve temizlik şirketleri üzerinde faaliyet yürüttüğü bildirilirken, şüphelilerin; kamu kurumlarının yapmış oldukları yemek ve temizlik hizmetleri ihalelerini, ihale öncesinde diğer firma sahiplerini ve ihale komisyonundaki kamu görevlilerini silahla yaralama, darp ve tehdit etmek suretiyle ihaleleri alarak ihaleye fesat karıştırdıkları; aynı zamanda aldıkları ihalelerin şartnamede belirtilen koşullarına uymadıkları, örgüte ait şirketin kalitesiz ve yetersiz malzeme kullandığını tespit ederek şirketi uyaran kurum görevlisini tehdit edip silahla yaraladıkları öne sürülüyor.

2 yıllık takip ve inceleme sonucunda devleti 12 ile 16 milyon TL arasında zarara uğrattıkları iddia edilen şüpheliler hakkındaki suçlamalar şu şekilde:

“Haksız ekonomik çıkar sağlamak amacıyla silahlı suç örgütü kurmak ve yönetmek, örgüte üye olmakla birlikte örgüt adına suç işlemek, örgüt içerisindeki hiyerarşik yapıya dahil olmamakla birlikte örgüte bilerek ve isteyerek yardım etmek, kasten silahla yaralama, oto ve iş yeri kurşunlama, hürriyeti tehdit, uzun namlulu silah bulundurma, uyuşturucu madde ticareti yapmak, uyuşturucu madde bulundurmak ve kullanmak, ihaleye fesat karıştırma, rüşvet verme, nitelikli dolandırıcılı, edimin ifasına fesat karıştırma ve nitelikli hırsızlık.”

Malatya Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğünde sorguları tamamlanan şüpheliler, geniş güvenlik önlemleri altında Malatya Adliyesi'ne getirildi. Savcılık ifadesinde 12 şüpheli serbest kalırken, 39 şüpheli tutuklanmaları istemi ile nöbetçi mahkemeye sevk edildi.

Bu arada soruşturma dosyasında bazı üst düzey bürokrat ve kamu görevlileri hakkında da usulsüzlük iddiaları bulunduğu öğrenildi.

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız