SON DAKİKA
SON DEPREMLER

39 Yatırım Teşvik Belgesi İptal!

0
Güncellendi - 2015-12-28 01:05:44
39 Yatırım Teşvik Belgesi İptal!
A- A+ PAYLAŞ

Malatya Serbest Muhasebeci Mali Müşavirler Odası eski başkanı ve malatyahaber.com yazarı Serbest Muhasebeci Mali Müşavir Mustafa Bahadır Altaş, yerel ER TV'de yayınlanan, Nur Tutku Eren'in sunduğu Gündem Siyaset programında, 2014 Yılı Ocak-Ekim döneminde 39 adet yatırım teşvik belgesinin iptal edildiğini söyledi.

Malatya ekonomi ve siyasetinin 2014 yılı değerlendirilmesinin yapıldığı programda Altaş, şöyle konuştu:

"Teşvik Uygulama ve Yabancı Sermaye Genel Müdürlüğü tarafından iptal edilen yatırım teşvik belgelerinin bir kısmı teşvik belgesinde öngörülen sürede yatırıma başlanılmaması nedeni ile kurum tarafından res'en, bir kısmı ise müteşebbis tarafından yatırımdan vazgeçilmesi nedeniyle iptal edildi.

Malatya'da son on yıllık dönemde yıl bazlı ortalamada 40 adet yatırımın teşvik belgesine bağlandığı özellikle son üç yıllık dönemde ise bu ortalamanın  53 olduğu, aynı dönemde iptal edilen teşvik belgesi ortalamasının ise 15 olduğu görülmektedir. 2014 yılının ilk on aylık döneminde ise yeni yatırımlar için 27 adet   teşvik belgesi düzenlenirken aynı dönemde Ocak-Eylül aylarında 21, Ekim ayında ise 18 olmak üzere toplam 39 adet yatırım teşvik belgesi iptal edilmiştir.

Son on yıllık dönemde düzenlenen yatırım teşvik belgelerinde ortalama 2 bin istihdam öngörülerken, 2014 yılının ilk on aylık dönemdeki belgelerde bu sayının 975 olarak ifade edilmektedir.

Teşvik Uygulama ve Yabancı Sermaye Genel Müdürlüğü tarafından iptal edilen teşvik belgelerindeki yatırım ve istihdam bilgilerine göre; Ocak-Eylül dönem İptal edilen belge adeti 21 toplam yatırım tutarı 116 milyon TL. ve sağlanması öngörülen istihdam  975 kişiydi. 

19 Aralık 2014 tarih ve 29210 sayılı Resmi Gazete'de yayınlanan bilgilere göre; Malatya'da Ekim 2014 döneminde iptal edilen belge adedi 18 toplam yatırım tutarı 34 milyon TL, sağlanması öngörülen istihdam ise 385 kişidir. 

2014 Yılı Ocak-Ekim dönemine ilişkin iptal edilen 39 adet belgenin yatırım ve sağlayacağı istihdam dikkate alındığında, bu durumun Malatya'da var olan işsizliği olumsuz etkileyecektir. Malatya'da yatırım ortamının iyileştirilmesine yönelik gerekli çalışmalar yapılmaması durumunda Malatya’yı gelecekte zor günlerin beklediği kaçınılmaz olacaktır."

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız