SON DAKİKA
SON DEPREMLER

"393'ü İstedikleri Okula Girdi"

0
Güncellendi - 2017-08-25 02:59:09
A- A+ PAYLAŞ

Malatya Büyükşehir Belediyesi’nin sosyal belediyecilik hizmetlerinden birisi olan Semt Konakları ve Eğitim Merkezlerinden faydalanan 8. sınıf öğrencileri aldıkları eğitimler sayesinde istedikleri okullara girmeyi başardılar.

2016-2017 eğitim yılı içerisinde,  Malatya Büyükşehir Belediyesi Kültür ve Sosyal İşleri Dairesi Başkanlığına bağlı olan Semt Konakları ve Eğitim Merkezlerindeki kurslardan faydalanan ve 8.sınıfa giden 393 öğrenci, TEOG yerleştirme sonucunda istedikleri okula yerleşirken, bazıları da bursluluk sınavında başarılı oldular.

%17’si bursluluk sınavını kazandı

Konuyla ilgili olarak yapılan açıklamada TEOG ve Bursluluk sınavına giren 393 öğrenciden, 8'inin Fen Lisesine, 5'inin Sosyal Bilimler Lisesine, 16'sının Proje İmam Hatip Lisesine, 32'sinin Meslek Liselerine, 321'inin 450 puanın üstünde öğrenci kabul eden Anadolu Liselerine, 11'inin de Açık Öğretim Lisesine kayıt yaptırdığı belirtildi.

Ayrıca bu öğrencilerden 68'nin ise bursluluk sınavını kazandıkları kaydedildi. Büyükşehir Belediyesi Semt Konakları ve Eğitim Merkezleri’nde eğitim alan öğrencilerden bursluluk sınavını kazananların sayısı, toplam sayının yüzde 17.3’üne tekabül ediyor.

Bülten

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız