SON DAKİKA
SON DEPREMLER

397 Milyonluk İhracat Yapıldı

A- A+ PAYLAŞ

Malatya Ticaret Borsası Başkanı Mehmet Tahir Kalaycıoğlu, geçen yılki ihracat döneminde 397 milyon dolarlık kuru kayısı ihracatı yapıldığını söyledi. 

Borsa binasında yaptığı basın açıklamasında kuru kayısı ihracat dönemi olan 1 Ağustos 2010 ile 1 Ağustos 2011 tarihleri arasındaki ihracat rakamları hakkında bilgi veren Kalaycıoğlu, " 87 bin ton kuru kayısı ihracatı yapıldı. Dolar bazında girdisi 397 milyon dolar'dır. Bir yılda, 17 bin ton ve 20 milyon dolar kayısı iç çekirdek ihracatı oldu. 1 Ağustos 2011'den yıl sonuna kadarki 5 ayda da, 49 bin ton 175 milyon dolar ihracat gerçekleştirildi " ifadelerini kullandı. Kalaycıoğlu, başta Amerika Birleşik Devletleri olmak üzere Rusya, Orta Asya ve 134 ülkeye kayısı ihracatı gerçekleştirildiğini bildirdi. Kalaycıoğlu, 2010 yılının Temmuz ayında hükümet tarafından kayısı çiçek don hasar ödemesi olarak 95 milyon TL ödenmesinin de üreticilere ilaç gibi geldiğini, böylece, çiçek yanma don bedeli ödenmesi ile üreticinin 25 bin ton kuru kayısı üretmiş gibi kazançlı çıktığını vurguladı.  Kalaycıoğlu, kuru meyveler konseyi bünyesinde kayısı konseyi kurulması için de Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı'na teklifte bulunduğunu söyleyerek, "Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakan Yardımcısı Sayın Kutbettin Arzu ile konuyu birkaç kez görüştüm. Kudbettin Bey Diyarbakır Ticaret ve Sanayi Odası Başkanlığı yaptığı dönemden de ve Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği'nde (TOBB) tanıdığımdan dolayı konuyu kendisi ile paylaştım. Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı kuru meyveler konseyi bünyesinde kayısı konseyi kurulması için teklifte bulundum. Bu sadece kayısıda değil, Manisa 'da üzüm, Aydın'da incir konseyi de kurulabilir. Ancak, bu Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı bünyesinde olmalı ki, sekretaryası iyi yürüsün. Kuru meyveler konseyi bünyesinde kurulacak ayrı meyve konseyleri de kendi illerinde iki ayda bir toplanarak, gelişmeler ele alınıp, istişareler yapılır" ifadelerini kullandı. 

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız