SON DAKİKA
SON DEPREMLER

3'er Bin Dolar Ödemişler

A- A+ PAYLAŞ

Malatya'da gözetim altında tutulan 88 kaçak göçmenin dram içinde dram yaşadıkları belirtildi. Göçmenler sağlık kontrolünden geçirilirken, kendilerini Yunanistan'a çalışma vaadiyle götüren kişiye 3 biner dolar para verdikleri öğrenildi.

Malatya Emniyet Müdürlüğü görevlilerinin Kale ilçesinde yaptıkları uygulamada bir kamyon kasasına binip, yurda yasadışı yollardan girdiği tespit edilen toplam 88 yabancı uyruklu şahıs İnönü İlköğretim Okulu Spor Salonu'nda barınmaya alındılar.

Burada barınmaya alınan göçmenler sağlık kontrolünden geçirildi. Sağlık kontrolünden geçirilen göçmenlere yazılan ilaçların Malatya Belediyesi Sağlık Polikliniği'nden karşılanacağı belirtilirken, göçmenlere battaniyeyi ise Kızılay'ın verdiği ifade edildi. Yiyecekleri Emniyet Müdürlüğü'nden karşılanan göçmenlerin ülkelerine gönderilmeleri için ülkelerinin konsolosluklarıyla irtibat kurulduğu ve bu konuda çalışmaların sürdürüldüğü bildirildi.

Göçmenlerin, kendilerini Yunanistan'a çalışmaya götürme vaadiyle 3 bin dolar para verdiklerini ifade ederek, Pakistan'da iş olmadığını ve insanın değerinin olmamasından Avrupa ülkelerine gitmek için yola çıktıklarını söylediler.

Malatya Emniyet Müdürü Ali Osman Kahya da, kaçak göçmenlerin sağlık kontolünü yerinde inceleyip, kaçak göçmenlerle ilgili basın mensuplarına açıklama yaptı.

Kahya, "Yakalanan yabancı uyruklu şahısların Pasaport Kanununa Muhalefet suçundan ifadeleri alındı. Ş.T. isimli şahıs hakkında TCK'nın 79. maddesi Göçmen Kaçakçılığı suçundan hazırlanan soruşturma evrakı ile birlikte adli mercilere çıkartıldı ve mahkemece tutuklandı" şeklinde konuştu.

Emniyet Müdürü Kahya, barınmaya alınan kaçak göçmenlerin toplam 88 kişi olduğunu, çoğunluğunun Pakistanlı, 9'nun Bangladeş, 1'inin ise Hintli olduğunu ve Türkiye üzerinden Avrupa ülkelerine giderek iş bulmayı amaçladıklarını kaydetti.

Oldukça sefalet içerisinden geldikleri görülen kaçak göçmenlerin günlerdir yıkanmadıkları, doğru dürüst yemek yemedikleri öğrenilirken, yıkanma imkanın da sağlanacağı belirtildi.

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız