SON DAKİKA
SON DEPREMLER

3'lü Cinayete Toplam 238 Yıl

0
Güncellendi - 2015-12-28 01:44:59
3'lü Cinayete Toplam 238 Yıl
A- A+ PAYLAŞ

Malatya'da 3 kişinin öldürüldüğü cinayet davasına karışan 3 kişi hakkında 'kan davası gütme'  suçundan hapis cezaları verildi ve 3 sanığın aldığı toplam hapis cezası 238 yıl 9 ay 15 gün oldu. 

3 KİŞİ ÖLMÜŞTÜ

Malatya merkez Yeşiltepe Koşu Mahallesi'nde 25 Kasım 2010 tarihinde meydana gelen olayda, Adliye’deki bir başka cinayet davası sonrasında evlerine gelen aileye Kalaşnikof silahla saldırılması sonucunda Burhan Keskin (48), Rabia Keskin (48) ve Serdar Keskin (22) hayatını kaybetmiş, 3 kişi ise yaralanmıştı.

Olayla ilgili olarak Malatya 2. Ağır Ceza Mahkemesi'nde yargılanmaları sona eren sanıkları Hüseyin Özgür,  (46), Selahattin Özgür(27), Akif Özgür (46), 'Sayı ve nitelik bakımdan vahim olan silah veya mermilerin alınması, taşınması, bulundurulması, yaralama, kan gütme saikiyle öldürme, öldürmeye teşebbüs, kasten adam yaralama' iddiasıyla suçlanıyorlardı.

Mahkeme yargılama sürecini tamamlayarak sanıklara verilen cezaları açıkladı. 

KATİLE 129 YIL 2 AY HAPİS CEZASI 

Mahkeme heyetince Hüseyin Özgür’e öldürülen Burhan Keskin, Rabia Keskin ve Serdar Keskin’e karşı  “Kan gütme saikiyle öldürme” suçundan 3’er kez müebbet hapis cezası, olayda yaralanan Abuzer Keskin, Mülkinaz Keskin ve Necmettin Keskin’e “Kan gütme saikiyle öldürmeye teşebbüs” suçundan 3’er kez 10 yıl 10 ay hapis cezası, olayda yaralanan Hüccet Kalkan’a karşı “olası kast altında kasten yaralama” suçundan 2 yıl 1 ay hapis cezası, ruhsatsız silah taşıma suçundan 4 yıl 2 ay hapis cezası olmak üzere toplam 129 yıl 2 ay hapis cezası verildi.

YARDIM SUÇUNDAN 54 YIL 

Mahkeme heyetince sanık Selahattin Özgür’e öldürülen Burhan Keskin, Rabia Keskin ve Serdar Keskin’e karşı  “Kan gütme saikiyle öldürme suçuna yardım etmek” suçundan 3’kez 12 yıl 6 ay hapis cezası, olayda yaralanan Abuzer Keskin, Mülkinaz Keskin ve Necmettin Keskin’e “Kan gütme saikiyle öldürmeye teşebbüs suçuna yardım etmekten” 3’er kez 5 yıl 5 ay hapis cezası, olayda yaralanan Hüccet Kalkan’a karşı “olası kast altında kasten yaralama suçuna yardım etmekten” 1 yıl 15 gün hapis cezası olmak üzere 54 yıl 9 ay 15 gün hapis cezası verildi.

YARDIM SUÇUNDAN 54 YIL 

Mahkeme Heyeti, sanık Akif Özgür’e öldürülen Burhan Keskin, Rabia Keskin ve Serdar Keskin’e karşı  “Kan gütme saikiyle öldürme suçuna yardım etmek” suçundan 3’kez 12 yıl 6 ay hapis, olayda yaralanan Abuzer Keskin, Mülkinaz Keskin ve Necmettin Keskin’e “Kan gütme saikiyle öldürmeye teşebbüs suçuna yardım etmekten” 3’er kez 5 yıl 5 ay hapis cezası, olayda yaralanan Hüccet Kalkan’a karşı “olası kast altında kasten yaralama suçuna yardım etmekten” 1 yıl 15 gün hapis cezası olmak üzere 54 yıl 9 ay 15 gün hapis cezası verildi. 

Mahkeme duruşma sonunda sanık Hüseyin Özgür’un tutukluluk halinin devamına karar verirken, diğer tutuklu sanıklar Akif Özgür ve Selahattim Özgür’ün ise tahliyesine karar verdi.

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız