SON DAKİKA
SON DEPREMLER

3'ü İyi, Çat Barajı Kritik..

A- A+ PAYLAŞ

Malatya'da barajlarda doluluk oranının genelde iyi durumda olduğu, sadece Çat Barajı'nda sıkıntı olduğu bildirildi.

Devlet Su İşleri Malatya Şube Müdürü Mehmet Albostan, Çat Barajı'nın hacminin 288 milyon metreküp, doluluk miktarının ise 122 milyon metreküp olduğunu belirterek, "Geçen yıl bu dönemde Çat Barajı'nda doluluk miktarı 133 milyon metreküptü. Bu yıl biraz sıkıntı var" dedi.

Çat Barajı'ndaki durumun bir sıkıntı gibi görüldüğünü, ancak Nisan ayı sonu ve Mayıs ayı başlarında yağış olması durumunda biraz rahatlamanın olabileceğini söyleyen Albostan, diğer barajlardaki doluluk oranını da şöyle açıkladı:

"53 milyon metreküp hacimli Sultansuyu Barajı'nın doluluk miktarı 52 milyon metreküp. 70 milyon metreküp hacimli Sürgü Barajı'nın doluluk miktarı 65 milyon metreküp. 12 milyon metreküp hacimli Polat Barajı'nın doluluk miktarı 10 milyon metreküptür."

Bu yıl yeterli kar yağışı olmaması nedeniyle barajlarda beklenen doluluk oranının gerçekleşmediğini söyleyen Albostan, "Ancak büyük bir sıkıntı da yoktur. Yine de, sulama suyunun idareli kullanılmasını tavsiye ediyoruz" şeklinde konuştu.

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız