SON DAKİKA
SON DEPREMLER

4.2 Milyonluk Sosyal Destek

0
Güncellendi - 2015-12-28 01:28:50
4.2 Milyonluk Sosyal Destek
A- A+ PAYLAŞ

Malatya Büyükşehir Belediyesi tarafından ihtiyaç sahibi ailelere 2014 yılında çeşitli alanlarda toplam 4,2 milyon liralık yardım yapıldığı belirtildi. Sağlık yardımları kapsamında da 1,2 milyon TL değerinde ilaç ve sağlık hizmeti yardımında bulunulduğu açıklandı. 

Malatya Büyükşehir Belediyesi Sağlık ve Sosyal Hizmetler Dairesi Başkanlığı Sosyal Yardımlar Şube Müdürlüğü tarafından ekonomik durumu iyi olmayan aileler 3 dereceye ayrılarak bu ailelere aylık, 3 ayda bir ve yılda bir kez olmak üzere çeşitli yardımlar yapılıyor.

BÜYÜKŞEHİR, BÜYÜKLÜĞÜNÜ GÖSTERDİ

2014 yılında 5 bin 14 aileye 3 milyon 590 bin TL tutarında ekmek ve gıda yardımı sağlandı. 320 asker ailesine 177 bin 509 TL nakdi yardım yapılırken, ihtiyaç sahibi 689 kişiye 467 bin 14 TL’lik destek; 525 kişiye de 27 bin 918 TL’lik yol yardımı gerçekleştirildi. Toplamda 2014 yılında 4 milyon 262 bin 441 TL’lik yardım gerçekleştirilmiş oldu.

Sosyal Yardımlar Şube Müdürlüğü tarafından 2014 Ramazan ayında Gezici Aşevi aracılığıyla 20 gün boyunca günlük 750 kişiye olmak üzere toplam 15 bin kişiye iftar yemeği de sunuldu.

SAĞLIK YARDIMLARI

Büyükşehir Belediyesi Sağlık ve Sosyal Yardımlar Dairesi Başkanlığı Sağlık İşleri Şube Müdürlüğü tarafından ihtiyaç sahibi vatandaşlara ilaç ve sağlık hizmeti yardımı da yapılmaya devam ediliyor. 2014 yılında Suriyeli mültecilere de destekte bulunan Sağlık İşleri Müdürlüğü, toplamda 862 bin 646 TL değerinde ilaç yardımı yaptı. İlaçların tamamının vatandaşların Büyükşehir Belediyesi’ne ulaştırdığı ihtiyaç fazlası ilaçlardan oluştuğu kaydedildi.

POLİKLİNİK HİZMETİ

Büyükşehir Belediyesi Sağlık İşleri Müdürlüğü’nde verilen poliklinik hizmetinden de 2014 yılında 7 bin 782 kişinin yararlandığı açıklandı. Poliklinik hizmetinden yararlanan vatandaşlardan 3 bin 899 kişinin muayene olduğu, 884 kişinin müşahade hizmetinden yararlandığı ve 2 bin 999 kişinin de diş muayenesi ve diş çekimi hizmeti aldığı belirtildi. Verilen hizmetlerin maddi değerinin yaklaşık 389 bin 100 TL olduğu belirtildi.

2014 yılında sağlık ve ilaç yardımı hizmetlerinin toplam değerinin 1 milyon 251 bin 746 TL olduğu kaydedildi.

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız