SON DAKİKA
SON DEPREMLER

"4.5 Milyonu İlgilendiriyor"

0
Güncellendi - 2015-12-27 16:14:39
A- A+ PAYLAŞ

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Faruk Çelik, prim borçlarını yeniden yapılandıran tasarının, 4,5 milyon vatandaşın sorununun çözümüne dönük bir düzenleme olduğunu söyledi.

TBMM Genel Kurulu'nda, dün görüşmeleri yarım kalan, prim borçlarını yeniden yapılandıran Sosyal Sigortalar ve Genel Sağlık Sigortası Kanunu ile Bazı Kanunlarda Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun Tasarısı görüşülüyor.

Birinci bölüm üzerinde açıklamalarda bulunan Bakan Çelik, tasarının, 4,5 milyon vatandaşın sorununun çözümüne dönük bir düzenleme olduğunu söyledi.

Bağ-Kur'luların ötekileştirilmesi iddialarının doğru olmadığını belirten Çelik, yaptıkları düzenlemeyle, eskiden 8 ay prim ödeyerek sağlık hizmetinden yararlanan Bağ-Kur'luların, artık 30 gün sonra sağlık hizmetlerinden yararlanabileceklerini söyledi.

İntibak düzenlemesiyle ilgili milletvekillerinin eleştirilerini anımsatan Çelik, ''İntibak, eşit şartlara sahip emeklilerin arasındaki farklılıkların giderilmesidir. İntibak, doğru bir düzenlemedir'' diye konuştu. 

Kozlu'daki maden kazası 

Faruk Çelik, sosyal güvenlik kapsamında, 63 milyon 812 bin 696 kişi, gelir testi yaptıran (yeşil kartlılar) 9 milyon 848 bin 447 kişi, kapsam dışında da 192 bin 80 bin kişi olmak üzere, 74 milyon 724 bin 269 kişi olduğunu kaydetti.

Taşeron işçiler ile ilgili çalışmaların sürdüğünü belirten Çelik, ''Son olayda gösterdi ki bu konunun bu yasama dönemi içinde mutlaka halledilmesi gerekiyor. Taşeron uygulaması ile ilgili çalışmaları, 30 Haziran 2013 tarihine kadar yasalaştırma imkanını bulacağımız inancı içerisindeyim'' dedi.

Çelik, maden ocağında metan gazı patlaması sonucu işçilerin hayatını kaybettiği Zonguldak Kozlu'ya gittiğini anımsatarak, ''Bu kadar riskli bir alanda istihdam gerçekleştirilecekse bunun kesinlikle taşeron uygulaması çerçevesinde olmaması kararını ben burada sizlerle paylaşmak istiyorum. Böyle -630'da istihdam edilecek insanların kar amacı değil, oradaki tekniklere uymayı birinci derecede dikkate alacak şekilde formüle edilmesi, düzenlenmesi çok önemlidir. Bunlar da bu düzenleme de yer alacaktır. Asıl işverenle alt işverenin ciddi bir ayrışmasını gerçekleştireceğimiz bir çalışma üzerindeyiz. Bütün partilerin katkısını alarak bu yasama döneminde bunu neticelendirmiş olacağız'' dedi.

Asgari ücretin taban ücret olduğunu, bu ücretin altında bir ücretin işçiye teklif edilemeyeceği anlamını taşıdığını ifade eden Çelik, kayıtdışı ile mücadelede yoğun çalışmaları olduğunu belirtti.

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız