SON DAKİKA
SON DEPREMLER

"4.5 Yılda Bunları Yaptık"

0
Güncellendi - 2015-12-27 19:03:48
A- A+ PAYLAŞ

Darende Belediye Başkanı İsa Özkan, “Günlük 30 bin ekmek kapasiteli tam otomatik bir fırınımızın yapımı şuan devam etmektedir. Kurban Bayramı’ndan 20 gün sonra hizmete almayı planlıyoruz” dedi.

Malatya’nın Darende İlçesi Belediye Başkanı Özkan, 4,5 yıllık Belediye Başkanlığı dönemini değerlendirdi. İlçe Esnaf Kefalet Kooperatifi Toplantı Salonu’nda düzenlenen toplantıya esnaf, sivil toplum örgütleri temsilcileri, siyasiler ve eski belediye başkanları katıldı.

Toplantıda Konuşan Başkan İsa Özkan, “Bir diğer hizmet planımızda olan arıtma tesisidir. İlçemiz Gökyar Mahallesi’nde bir yer tahsisi yapmıştık ve ihale aşamasına gelinmişti yalnız Büyükşehir Yasası ile Darende’mizin mahallesi olacak belde ve köylerimizi de kapsayan yeni bir proje üzerinde çalışıyoruz. Yaklaşık proje bedeli 13 milyon TL’dir. Bunun da yüzde 95’ini hibe alarak inşallah ilçemize bu yatırımı da kazandıracağız” dedi.

Başkan Özkan, açıklamalarını şöyle sürdürdü:

“İlçemize 90 adet sosyal konut kazandırdık. Esnaf Oda Başkanlarımızın da ilgisiyle toplam 54 adet yeni işyerleri kazandırdık. 12 dönüm peyzaj alanı ile ilçemize yeni bir çehre kazandıracağına inanıyorum ve yaptığımız satış ihalesinde aldığımız sonuçlar bu işyerlerinin ilçemize kazandırmakla doğru bir iş yaptığımızı bize ve eleştirenlere göstermiştir.

DSİ ile ortaklaşa çalışarak Tohma Çayı'nın 1.etap ıslah çalışmalarını bitirdik. 2. etapta ise çalışmalarımız sürüyor yaklaşık 13.5 milyon TL bedelle Gökyar Köprüsü’ne kadar Sunguroğlu Sanayi Sitesi ve Nadir'e de 2 köprü de yapılması ile ıslah çalışmalarını tamamen bitireceğiz.

Mahalle konaklarımızı yapmaya devam ediyoruz. 1 mahallemizde tamamladık, diğer mahallelerimizde de devam ediyor. Bunların finansmanı hayırsever işadamlarımız tarafından karşılanmaktadır. İlerleyen zamanlarda tüm mahallelerimizde bu hizmetleri tamamlayacağız. İlçemizdeki camii gibi ibadet yerlerinin de çeşitli ihtiyaçlarının karşılanması içinde azami destek vermekteyiz. İlçemizdeki ağaçlandırma çalışmaları da devam etmektedir şu anda Heyiketeği'nde bu çalışmalar devam etmektedir buradan sonra Alidede Dağı’na geçilecektir. Dönemimizde mezarlıklarımızda da düzenleme çalışmaları yapılmış çam ağaçları ile donatılmıştır. İlçemizde eksikliğini hissettiğimiz bir gasilhaneyi de yine hayırsever vatandaşlarımızın desteği ile Zaviye Mahallemizde ilçemize kazandırdık. Beton yapıların artmasıyla birlikte ihtiyaç duyulan yeşil alanların, parkların oluşturulması için çalışıyoruz.

Yine hayırsever vatandaşlarımızın katkıları ile Sungur Mahallesi’ne güzel bir park kazandırdık ve hanımefendilerimize spor yapabilecekleri, fitness aletlerinin bulunduğu bir merkez yaptırdık. Şimdi ise ilçemiz devlet hastanesi altında bulunan alana içerisinde nikah salonu, düğün salonu çok amaçlı salonların olacağı yapay şelalelerin olacağı hem açık hem kapalı alan içeren adına da gül bahçesi verdiğimiz bir hizmeti yapmaya devam ediyoruz. İnşallah burayı da hızlıca bitirip halkımızın hizmetine sunacağız.

Sebze halimizin çeşitli eksiklileri vardı bunları yeni tezgahlar yaparak halkımızın kullanımına sunduk. Mezbahane sorunumuzda da geçen ay meclisimizde aldığımız buranın yapımı için belediye olarak bir kaynak bulamadık ve belediyemiz üzerinden bir şirket kurduk ve yüzde 65 hibe teşvikinden yararlanarak burayı da yapacağız. Belediye binamızın da tadilatını yaparak ilçemize yakışan bir hale getirdik.

Darende belediyesine biz göreve geldiğimiz günden bu güne hibe yoluyla belediyemize 19 adet araç kazandırdık. Bu araçlar hizmetlerimizin hızlanmasını da sağlamıştır.

Şimdi yapmakta olduğumuz Belediye fırını ile hemşerilerimize hizmet edeceğiz. Günlük 30 bin ekmek kapasiteli tam otomatik bir fırınımızın yapımı şuan devam etmektedir. Kurban Bayramı’ndan 20 gün sonra hizmete almayı planlıyoruz.

Organize Sanayi Bölgemiz altyapısı ve üst yapısı ile hazır durumdadır. Çeşitli müteşebbisler bulunmaktadır ve işadamlarımızın da burada yer almalarını istiyoruz.

Vaatlerimiz arasında olan 2 şey; Küçük Sanayi Sitesi ve otogarı yapamadık. Bunların yapılamamasının sebebi de otogar için 1980’lerde yapılan kamulaştırma ve ardından belediyeye tapu devrinin olmaması nedeniyle sıkıntılar yaşadık. Tüm çalışmalarımız bitmiş olmasına rağmen bu sorunlar nedeniyle bunu yapamadık şu anda buranın çözülmesi için mahkemedeyiz inşallah kısa sürede bunu da çözüm hemen inşaata başlamak istiyoruz.”

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız