SON DAKİKA
SON DEPREMLER

''4.5 Yıldır Neredeydiniz?''

A- A+ PAYLAŞ

Saadet Partisi (SP) İl Başkanı Mehmet Asiltürk, parti binasında düzenlediği basın toplantısında, Malatya'dan bir heyetin geçtiğimiz hafta Başbakan Tayyip Erdoğan'la yaptığı görüşmeyi, görüşmenin kamuoyuna aktarılan sonuçlarını değerlendirdi ve çeşitli sorular sordu.

Asiltürk'ün konuya ilişkin açıklamaları şöyle:

"Genel seçimlerin yaklaştığı şu dönemde Malatya’da hareketli günler yaşanmaya başladı. Bu süreçte Malatya’yı 4,5 senedir adeta üvey evlat konumunda gören AKP hükümeti de çeşitli organizasyonlarla kenti düşündüğü imajını aşılamaya çalışıyor ve çalışmaya da devam edecek!

AKP heyetinin geçen hafta Ankara’da Başbakan Recep Tayyip Erdoğan ile yapmış olduğu görüşme ve sonrasında ortaya çıkan sonuçları bu kapsamda değerlendiriyoruz. Başbakan ile AKP heyetinin görüşmesine gerçekçi bir şekilde bakıldığında ortaya ne yazık ki bu manzaranın çıktığını üzülerek gözlemliyoruz.

Başbakan görüşmesinde akıllara gelen ilk sorulardan bir tanesi, 4,5 yıldan bu yana Malatya’yı kendi başına terk eden, gerekli hassasiyeti ve özeni göstermeyen AKP hükümetinin, genel seçimlere kısa bir süre kala bu hassasiyeti neden gösterdiği noktasında odaklanıyor. Malatya’ya yönelik AKP hükümetinin daha önce sergilediği tavır ile geçtiğimiz hafta ortaya çıkan manzarayı beraber değerlendirdiğimizde ne yazık ki ortaya, “Malatya AKP hükümeti tarafından seçimlere kısa bir süre kala hatırlanmaya başladı” gerçeği ortaya çıkıyor.

Başbakan ile görüşme sonucunda Malatya’ya yönelik, kongre ve kültür merkezi, stadyum, hastane, kapalı spor salonu gibi bazı projeler konusunda sözler verildiğine şahit olduk. Şimdi bu noktada sormak istiyoruz. Bu yatırımlar Malatya için çok gerekliydi de, neden 4,5 yıldır bunlarla ilgili herhangi bir somut adım atılmadı? Kentimiz için çok önemli olduğundan söz edilen bu yatırımlar, neden seçime kısa bir süre öncesinde akla geliyor ve bunlarla ilgili sözler veriliyor? Ortaya konulan bu davranış şekli, AKP seçim öncesinde vatandaşın gözünü bu yatırımlarla boyamaya çalışıyor anlamını taşımıyor mu?

Tüm bunlar bir tarafa, bu vaatlerin gerçekleşip gerçekleşmeyeceğinden de endişe ediyoruz. Genel seçimlere kısa bir süre kala ortaya atılan bu projelerin büyük bölümünde, tarih, mekân ve ne kadar zamanda tamamlanacağına dair somut bilgiler aktarılmamaktadır. Bu da, bu yatırımların seçim öncesi yatırımlar olarak algılanmasına sebebiyet vermektedir.

AKP heyetinin arkasına sığındığı en önemli dayanaklardan bir tanesi, Başbakan’ın bu projelerle ilgili özel söz verdiği, bakanlara direkt Malatya için talimat verdiği, bu nedenle projelerin gerçekleşmemesinin mümkün olmadığıdır.

Şimdi Saadet Partisi olarak kamuoyu adına soruyoruz. Başbakan daha önce de Malatya’da zarar gören çiftçiler için 35 milyon YTL sözü vermedi mi? Peki ne oldu? Bu para yarı yarıya indi mi, inmedi mi? Demek ki, Başbakan’ın Malatya için çeşitli sözler vermesi, bunların tam anlamıyla gerçekleşeceği manasına gelmiyor. Malatya için daha önce verilen fakat gerçekleşmeyen, sürüncemede kalan diğer birçok sözün de bu kapsamda değerlendirilmesini istiyoruz.

Son olarak Başbakan görüşmesi ile ilgili gözlerden kaçırılmaya çalışılan bir diğer önemli ayrıntıyı aktarmak istiyorum.

Malatya’da AKP’nin genel durumuna bakıldığında, 3 milletvekili, belediye başkanı, il başkanı arasında çok soğuk rüzgârlar esmektedir. 4,5 yıldan beri Malatya bu kişiler arasındaki kavgalar, tartışmalar ve soğukluklar ile yatıp kalkmaktadır. Hatta bu kavgalar, AKP Malatya milletvekillerinden bir tanesinin, diğerinin projesini engellemeye varacak kadar şiddetli hale gelebilmektedir.

3 milletvekilinin kazaran (!) beraber katıldıkları toplantılarda, birbirleri arasındaki küskünlükler tavırlarından ve davranışlarından kamuoyuna yansımaktadır.

Bu kavgalar milletvekili ile il başkanı arasında yaşanmakta, hatta televizyonlara, gazetelere yansımaktadır.

Bizim Malatyalılar olarak AKP’nin milletvekili, belediye başkanı ve il başkanı arasında gördüğümüz tablo budur ve gerçek de budur.

Peki, hal bundan ibaret iken, Başbakan görüşmesinde ortaya çıkarılan suni tablo ne ile izah edilebilir?

Acaba aralarında büyük uçurum bulunan bu kişiler Başbakan’ın karşısında zoraki de olsa el ele, kol kola gelip, “Bakın Sayın Başbakanım, biz Malatya’da tek vücut, tek yüreğiz. Kentin menfaatleri adına birliktelik halindeyiz!” imajı aşılayarak, yerlerini sağlamlaştırma gayreti mi sergilemektedir?

Buradan kamuoyu vicdanı adına sesleniyoruz. Sizler 4,5 senedir aranızdaki gereksiz kavgalar, sürtüşmeler ile bu kente büyük zararlar verdiniz. Başka şehirlerde iktidar milletvekilleri el ele, kol kola, kentlerine büyük şeyler kazandırırken, sizler gereksiz bir kavga ile bu şehre büyük kayıplar yaşattınız.

Şimdi seçimlere kısa bir süre kala kalkıp bu tür pembe tablolar ile insanların gözünü boyayamazsınız.

Belki Başbakanınızı aldatabilirsiniz ancak Malatya halkını asla kandıramazsınız!

Sonuç olarak AKP heyetinin Başbakan görüşmesi sonrasında bu ayrıntıların asla gözden kaçırılmaması gerektiğini düşünüyoruz.

Malatya genel seçimlerde, kenti zirveye çıkaracak, hak ettiği yatırımları kente kazandıracak, gereksiz çatışma ve tartışmalarla kente zaman kaybettirmeyecek milletvekili ve yöneticilerin görev başına gelmesini elbette ki sağlamayı bilecektir."

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız