SON DAKİKA
SON DEPREMLER

4. Alt Geçit Battalgazi Kavşağı'na

A- A+ PAYLAŞ
Malatya'da Battalgazi kavşağı alt geçit çalışmaları başladı. 
 
Malatya - Elazığ karayolu Battalgazi kavşağı alt geçit çalışmaları başlaması nedeniyle yetkililer sözü edilen yerde inceleme yapıp, basına tanıtım gerçekleştirildi. AKP Malatya milletvekili Öznur Çalık, Malatya Belediye Başkan Yardımcıları Selim Pilten ve Ahmet Ceyhan, Karayolları Elazığ Bölge Müdürü Yasin Altunyuva, Karayolları Malatya şube müdürü Yaşar Merde, AKP il genel meclisi üyesi Veysel Yaşar, belediye meclis üyeleri Vahap Ergül ve Yasemin Kurt, AKP il başkan yardımcısı Hacı Bayram Yılmaz, müteahhit firma vekili Vecdi Özdemir'den, çalışmalar hakkında bilgi aldılar. 
 
Burada basın mensuplarına açıklama yapan Karayolları Elazığ Bölge Müdürü Yasin Altunyuva, "Malatya şehir geçişinin önemli geçişlerinden biri olan Battalgazi kavşağı 4.alt geçit kavşağımız olacak. İhalesini daha önce yapmamıza rağmen kamu ihalesinde bir yıl bekleme oldu. Projelerde artı eksi hatalar ve gecikmeler ve öne çekilmeler olabilir. Bunları anlayışla karşılamak lazım" ifadelerini kullandı. 
 
"Şantiye ve fore kazık çalışmalarını başlattık. 700 metre uzunluğunda iki geliş iki gidiş olacaktır" diyen Altunyuva, proje maliyetinin 15 milyon TL ve proje süresinin ise bir yıl olduğunu kaydetti. 
 
Belediye Başkan Yardımcısı Selim Pilten ise, "Çevreyolu üzerinde bulunan 4. alt geçit kavşağına iki gün önce başlanıldı. Belediye ve karayolları olarak geçidin biran önce tamamlanması için üzerimize düşeni yapmaya hazırız" dedi. 
 
Çalık da, kavşak yapılırken, vatandaşın da trafikte sıkıntı yaşamaması için yapılacakları görüşüyoruz" diyerek, daha sonra şunları söyledi: 
 
"Malatya'nın gelişen bir yüzünü daha görüyoruz. Vatandaşın en az sıkıntı çekerek yeni yola kavuşması için herkes üzerine düşeni yapması lazım. Geçmişten ders alarak, önceki alt geçitlerden tecrübe kazanarak, burasının verilen sürede bir yılda tamamlanması için hepimiz üzerimize düşeni yapmalıyız." 
 
Battalgazi kavşağı alt geçit çalışmalarını yapan Es Peker inşaatı müteahhit firma vekili Vecdi Özdemir ise, bir yıllık sürede tamamlamak için çaba göstereceklerini kaydetti.
 
YAN YOLLAR..
Karayolları Elazığ Bölge Müdürü Yasin Altunyuva, "Çevreyolu yan yollarla ilgili, İstasyon Kavşağı ile Battalgazi Kavşağı arası, İstasyon Kavşağı ile Beylerderesi arası yan yol çalışmaları var" dedi.
 
Alt geçit yapıldıktan sonra bağlantı tali yolların yapılmadığını anlatan Altınyuva, sözlerini şöyle sürdürdü: "Onlar da yapılıyor. Sıcak karışım asfalt yapılıyor. İstasyon kavşağından Battalgazi kavşağına doğru çalışmayı başlattık. Kurban Bayramı öncesinde tamamlayacağız." 
 
Altunyuva, Beylerderesi ile Battalgazi kavşağı arasındaki Çevreyolu'nda yan yolların tamamının maliyetinin 35 milyon TL olduğunu söyledi.
Malatya Belediye başkan yardımcıları Selim Pilten de, "Yan yollarda kendimizle ilgili altyapıyı tamamladık. Karayolları da sıcak karışım asfaltı tamamlamasından sonra çevre düzenini biz yapacağız" diye konuştu. 
 
Milletvekili Öznur Çalık da, Türkiye'nin değişen, gelişen ve büyüyen fotoğrafına Malatya'nın da adapte olması doğrultusunda Çevreyolu'nda çalışmalar yapıldığını belirterek sözlerine şöyle devam etti: "Uzun soluklu yol oldu. Vatandaşlarımız sıkıntılar yaşadı. Kazalar oldu. Bu uzun süreçte sadece yol çalışması yapılmadı. Doğalgazdan yağmur drenaj kanalına birçok altyapı çalışmaları da birlikte yapıldı."
 
Çalık, "kuzey çevre yolunun son durumuyla" ilgili bir soruya şöyle karşılık verdi: "Kuzeyden veya güneyden, nereden geçeceğini uzman ve teknik çalışan karayolları ve ulaştırma bakanlığımız karar versin dedik. Karar verildi. kuzey çevre yolu diye. Valiliğimiz ve belediyemiz 18 uygulama ve toplulaşma çalışmaları yapılıyor. Malatya Belediyesi ve 5 belediye toplulaştırma ve 18 uygulamasını sürüyor. Ulaştırma bakanımız 'siz 18 uygulamasını ve toplulaştırmayı yapın yolu ben bir an önce açtıracağım' dedi. Top şimdi belediye ve vali beyde."  

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız