SON DAKİKA
SON DEPREMLER

4 Ambulans Hizmetten Çekildi

0
Güncellendi - 2015-12-28 02:18:19
4 Ambulans Hizmetten Çekildi
A- A+ PAYLAŞ

Malatya’da 3 gün önce hizmete giren 11 yeni ambulanstan bir tanesi park halinde iken meydana gelen oksijen gazı patlaması sonucunda çıkan yangında hasar görürken, İl Sağlık Müdürlüğü yeni ambulanslardan yananla aynı firmanın imal ettiğini 4’ünü hizmetten çekme kararı aldı.

OLAY..

Olay, saat 08.40 sularında Sıtmapınarı’ndaki Halk Sağlığı Müdürlüğü’nün bahçesinde meydana geldi. İl Sağlık Müdürlüğü'ne bağlı 112 Acil Servis’e ait 44 AG 467 plakalı ambulans vaka dönüşü, içerisinde Acil Tıp Teknisyeni bayan görevli bulunduğu esnada, oksijen tüpü aniden patladı.

Patlama esnasında alev topu oluşurken, bayan 112 görevlisi son anda kendisini dışarı attı. Bu esnada patlamayı duyan Halk Sağlığı Müdürlüğü’nün içindeki görevliler, yangın tüpüyle müdahalede bulunurken, Büyükşehir Belediyesi İtfaiye ekibinden de yardım istendi.

İtfaiye ekiplerinin de kısa sürede yaptığı müdahale ile  Yangın ambulans içinden büyümeden kontrol altına alınırken, ambulansın iç kısmındaki sedye ve tıbbi cihazlar ile malzemeler zarar görürdü.

Halk Sağlığı Müdürlüğü bahçesindeki 112 İstasyonu’nda görevli 44 AG 467 plakalı ambulans 3 gün önce kullanılmaya başlanılmıştı. Geçtiğimiz 22 Mart Pazar günü, düzenlenen törende 11 yeni ambulans ile birlikte dün yangın sonucu maddi hasar oluşan 44 AG 467 plakalı ambulansta 112 acil servis görevlilerine teslim edilmişti.

“KULLANICI HATASI DEĞİL”

Patlamaya neden olan oksijen tüpünün, yeni ambulansın hizmete girmesinden 3 günlük sürede herhangi bir hastaya müdahale vakasında kullanılmadığı belirlendi. Bundan dolayı, oksijen tüpünden dolayı meydana gelen patlamanın kullanıcı hatasından kaynaklanmadığı ihtimali üzerinde duruluyor. Patlamanın fabrikasyon hatasından kaynaklanmış olma ihtimali üzerinde duruluyor. 

4 AMBULANS GERİ ÇEKİLDİ 

İl Sağlık Müdürlüğü yöneticileri, meydana gelen patlamanın kullanıcı hatasından kaynaklanmadığının tespiti üzerine 11 yeni ambulans içerisindeki patlama meydana gelen ambulansla aynı firmanın üretmiş olduğu 4 ambulansın 112 Acil Servis İstasyonlarından geri çekildiğini belirttiler. Aynı firmanın üretmiş olduğu biri hasarlı 5 ambulansın, firmanın Malatya’ya göndereceği teknik ekip ile İl Sağlık Müdürlüğü’nün oluşturacağı teknik heyet tarafından inceleneceği kaydedildi.

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız