SON DAKİKA
SON DEPREMLER

4 Ay Yerli, 8 Ay Dışardan

A- A+ PAYLAŞ
 
Malatya'nın yılda dört ay kendi yetiştirdiği sebzeler ile ihtiyacını karşıladığı bildirildi. 
 
Battalgazi ilçesi Çolakoğlu'nda kiralanan 200 dönüm arazide, Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanlığının başlatmış olduğu 'iyi tarım' projesi çerçevesinde çalışmalarına başlayan Erfa Tarım, uyguladığı sistem ile Malatya'ya örnek olacak bir çalışma gerçekleştirdi. 
 
Erfa Tarım Başkanı Fahrettin Akbay, Malatya'nın yılda dört ay kendi yetiştirdiği sebzeler ile ihtiyacını karşıladığını ifade etti. Erfa Tarım tarafından üretimi yapılan sebze alanını, Malatya Belediyesi Esenlik Şirketi Genel Müdürü Hulusi Boyraz, Genel Müdür Yardımcısı Mesut Bozkurt ve Satınalma Müdürü Ali Aksaç ziyaret etti. 
 
Çevreye, insana ve hayvan sağlığına zarar vermeyen tarımsal üretimin yapılması, doğal kaynakların korunması, tarımda izlenebilir, sürdürebilir ve gıda güvenliğinin sağlanması amacıyla yapılan tarımsal üretim modeli olarak ülke genelinde başlatılan 'iyi tarım' projesinde yetiştirilen sebzelerin Esenlik süpermarketlerin manav reyonlarında yerini aldığı bildirildi. 
 
Esenlik Genel Müdürü Hulusi Boyraz, "Esenlik süpermarketlerde her şeyden önce sağlıklı ve taze ürünleri müşterilerimize sunmak için çalışıyoruz. Manav reyonlarımızdan müşterilerimize kaliteli, sağlıklı, taze ürünleri seçerek alma imkanı sunuyoruz. Raf ömrü kısa olan sebzeler çok çabuk bozuluyor, zor ve emek isteyen bir hizmet sektörü bu. İlimizde çok ciddi bir müşteri kitlesi olan süpermarketlerimizde alış veriş yapan hemşerilerimiz adına yapılan çalışmaları, üretimi yerinde görmek ve incelemek üzere Erfa Tarım'ın sebze yetiştirdiği bu alana geldik. Fahrettin bey yaptığı uygulama ile onlarca kişiye iş imkanı sağlamış, etrafta bulunan çiftçilere de ilham kaynağı olmuştur. Burada yetişen, sağlıklı, kaliteli ve taze sebzeler Esenlik süpermarketler aracılığıyla sofralarınıza geliyor. Bir yılda en az dört ay kendi yerli üretimimiz olan sebzeler manav reyonlarımızda yer alacak. Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı'nın başlatmış olduğu 'iyi tarım' projesi ile yetiştirilen bu sebzelerin önümüzdeki günlerde daha da yaygınlaşması ve ilimiz ekonomisine katkıda bulunmasını temenni ediyorum. Esenlik olarak ilimize, toplumumuza faydalı olacak projelerde ve çalışmalarda sürekli desteğimiz olacaktır" dedi.

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız