SON DAKİKA
SON DEPREMLER

"4 Aya Kadar Tamamlanacak"

0
Güncellendi - 2015-12-28 03:26:28
A- A+ PAYLAŞ

 Şeker arazisine inşa edilen 5 bin kişilik yeni spor salonu, büyük ölçüde tamamlanırken estetik ve etkileyici görüntüsüyle Malatya’nın yeni yüz akı olacak. 4 ay sonra tamamen bitirilmiş olacak salonun maliyeti yaklaşık 20 milyon lirayı buluyor… 

Spor tesisleşmesi için genel bütçeden 155 milyon TL pay alan Malatya’ya yeni yapılacak spor salonu da bu büyük yatırımın bir parçası olarak dikkat çekiyor. Kongre, konser, toplantı gibi yurt içi organizasyonlarının dışında daha çok uluslararası şampiyona için inşa edilen Malatya Spor Salonu’nda bundan böyle yıldız sporcular da izlenebilecek.

FİBA (Uluslar Arası Basketbol Federasyonları Birliği) standartlarına göre inşa edilen spor salonunda Türkiye şampiyonalarının dışında, Avrupa ve Dünya basketbol, voleybol, hentbol, karate, tekvando, güreş gibi branşlarda şampiyonalar düzenlenebilecek.

Gençlik Hizmetleri Spor İl Müdürü Sadi Fındıklı çalışmalar hakkında bilgiler verdi. Yeni salonun daha çok organizasyonlar için düşünüldüğünü belirten Fındıklı, “Görüntüsüyle ve projesiyle inanın birçok İl’e ilham olan bir projeydi. Bizden sonra Türkiye’de 3 şehir bu projenin aynısını yaptırmak için harekete geçti. Görüntüsüyle şehre estetik katan bir yapıya sahip. Atatürk Spor Salonu’nun 3 katı büyüklüğünde. 4 ay sonra teslim almayı umut ediyoruz. Şu an hiçbir aksama olmadan inşaat devam ediyor. Dış kaplama(giydirme) denilen işlem devam ediyor. Yaklaşık 20 milyon maliyeti buldu ama içinde 3 tane de yavru spor salonumuz var. Büyük salonumuz organizasyonlarda yavru salonlar idmanlarda kullanılacak. Malatya her şeyin en iyisini hak ediyor. Bu proje şehrimize ve bölgeye yakışan bir tesis oldu. Bu tür dev bütçeli tesislerin yapılmasında, ödeneklerin çıkarılmasında emeği geçen tüm vekillerimize ve devlet adamlarımıza, bürokratlarımıza teşekkür ediyorum” şeklinde konuştu.

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız