SON DAKİKA
SON DEPREMLER

4 Ayda Bitmedi!

A- A+ PAYLAŞ

Malatya Belediyesi’nin Zafer Mahallesi Necip Fazıl Kısakürek Caddesi üzerinde 4 ay önce başlattığı yol ve kaldırım düzenleme çalışmaları deyim yerindeyse mahalle sakinlerini canından bezdirdi.

Zeki Sarılar Başkanlığındaki Malatya Belediyesi Proje Birimi tarafından hazırlanan ve Haziran ayında başlatılan çalışmalar Ekim ayına yaklaşılmasına rağmen bir türlü bitirilemedi.

Çevre Orman, Bayındırlık İl Müdürlüğü, Öğrenci Yurdu, Müftülük gibi resmi kurumların bulunduğu bir yer olması nedeniyle trafik yoğunluğunun fazla olduğu caddede başlatılan çalışmalar, yapboz tahtasına döndü, yaz sıcaklarıyla birilikte vatandaşa işkence yaşattı.

Necip Fazıl Kısakürek Caddesi gibi ara sokaklarda karşılıklı yapılacak kaldırımlar nedeniyle yolun 3 metreye düşeceğini belirten mahalleli, çalışmaların 4 aydır bitirilmemesini de ciddiyetsizlik olarak değerlendirdi.

Mahalle sakinleri “Haziran ayında gelip önce Necip Fazıl Caddesi’ne oldukça pahalı bir asfalt döküldü. Kenarlardan birer metrelik kaldırım yeri bırakıldı. Ardından döktüktüleri bu asfaltı yeni baştan kazıdılar. Daha sonra araçlar için otopark yaptılar. Karşılıklı kaldırım da yapılınca 17 metrelik yol, 6 metreye düştü. En başından beri yolun çok daraltıldığını, araçların giremeyeceğini söylememize rağmen, kendi bildikleri okuyup yaptılar. Daha sonra bizim dediğimizin doğru olduğu görülünce yaptıkları kaldırımları söküp, daraltılan yolu 1 metre genişletmek zorunda kaldılar. Aydınlatma direkleri yenilenmişti. Yol, 1 metre geri çekilince yeni yapılan kaldırımdaki parke taşları sökülerek, aydınlatma direkleri de geri çekilmek zorunda kaldı. Bu ne kadar ciddiyetsizlik? Bir caddedeki çalışma 4 ay sürer mi? Yaptıkları parke taşları şimdiden bozulmaya ve sökülmeye başladı. Bu çalışmalar nedeniyle kavurucu yaz sıcaklarında kapı pencere açamadık. 4 aydır çile çekiyoruz’ diye tepki gösterdiler.

BİR GECELİK PROJELER
Geçtiğimiz haftalarda belediyenin yolu yeniden 1 metre genişletmesinden sonra mahalle halkı “Belediyenin proje birimindeki mühendis ve teknik insanlar, sıradan vatandaş kadar öngörüye de mi sahip değil? Yoksa o çalışanlar mühendis mi değil? Bu ne biçim çalışma? O kadar uyarımıza rağmen kimse dinlemedi. Yapılan yol yeniden sökülmek zorunda kaldı. 30 yıl öncesinin yöntemleriyle çalışıyorlar. Belediyede güya proje birimi kuruldu. Demek ki burada mühendisler çalışmıyor ya da bir gecede proje hazırlayıp uygulamaya kalkışıyorlar” diye tepki göstermişlerdi.

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız