SON DAKİKA
SON DEPREMLER

'4 Bakana İletildi..'

A- A+ PAYLAŞ

ESOB başkanı Şevket Keskin, Ankara ziyaretinde 2 milletvekilinin aracılığıyla esnafın sorunlarını 4 bakana ilettiği ve bakanlardan çözüm konusunda destek sözü aldığını bildirdi.

ESOB'un konuya ilişkin basın bülteni şöyle:

"Türkiye Esnaf ve Sanatkarlar Konfederasyonu (TESK) Yönetim Kurulu Üyesi ve Malatya Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği (MESOB) Başkanı Şevket Keskin, TBMM’de 4 ayrı bakan ile görüşerek esnaf ve sanatkarın sorunlarını aktardı.

TESK Yönetim Kurulu Üyesi ve MESOB Başkanı Şevket Keskin, AK Parti Malatya Milletvekilleri Ömer Faruk Öz ve Mücahit Fındıklı’nın destekleri ile TBMM’de Öz’ün odası’nda Başbakan Yardımcısı ve Devlet Bakanı Bülent Arınç, Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Ömer Dinçer, Ulaştırma Bakanı Binali Yıldırım, Sanayi ve Ticaret Bakanı Nihat Ergün ile görüştüğünü bildirerek, bu görüşmenin esnaf ve sanatkarın sorunlarının aktarılması konusunda yararlı ve dolu geçtiğini kaydetti.

Keskin, 4 bakana da özelliklede bütçe görüşmeleri esnasında gündeme gelecek olan şoför ve nakliyeci esnafının sorunlarını aktardığını kaydederek, D4 Yetki Belgesi uygulamasındaki sıkıntıların kaldırılması, Belediye komisyon ve kurullarında esnaf ve sanatkar meslek odası temsilcilerini bulundurulması ve oy hakkı tanınması, minibüs haline getirilen panel van araçlar ile ilgili ABS fren sistemi konusundaki yönetmenliğin değiştirilmesi ve şoförlerin meslek odalarına üye olmasalar dahi 5510 sayılı kanunun 4/ b maddesi kapsamında isteğe bağlı sigortalı olarak çalıştırılması taleplerinin aktarıldığını kaydetti.

Ulaştırma Bankı Binali Yıldırım’a Vagon Onarım Fabrikası’nın vagon üretiminde kullanılması konusunda yeniden ele alınmasını da aktardığını da belirten Keskin, Malatya’nın genel karayolu ve demiryolu konusundaki sıkıntıları ve problemleri de Bakan Yıldırım’a aktardığını kaydetti. Keskin, Malatya Havaalanı’nın diğer illerdeki havaalanlarına göre beklentilerin ötesinde olduğu düşüncesin ide paylaştığını kaydetti.

Keskin, esnaf ve sanatkarın vergi, SSK ve Bağ-Kur prim borçlarının yapılandırılmasını bu görüşmelerde de gündeme getirdiğini belirterek, esnaf ve sanatkarın teşvik uygulamalarından yararlandırılmasını tekrar gündeme getirdiğini ifade etti.

Keskin, “Özellikle bu görüşmeleri n yapılmasını sağlayan Malatya Milletvekillerimiz Ömer Faruk Öz ve Mücahit Fındıklı’ya esnaf ve sanatkar camiası adına teşekkür ediyorum. Sayın 4 bakanımıza da hem Malatya’nın sorunlarını ve hem de esnaf ve sanatkarımızın genel sorunlarını aktarma fırsatı buldum. Çok yararlı ve güzel görüşmeler oldu. Bütçe görüşmeleri esnasında sorunlarımızı dinleme fırsatı veren Başbakan Yardımcısı ve Devlet Bakanı Sayın Bülent Arınç, Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı sayın Ömer Dinçer, Ulaştırma Bakanı sayın Binali Yıldırım, Sanayi ve Ticaret Bakanı sayın Nihat Ergün’e esnaf ve sanatkar camiası adına teşekkür ediyorum” dedi."

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız